reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

a co tu takie pustki.....
witam.

Już wstawiłam pranie ,była 2 razy z psami na spacerze,nakarmiłam rodzinkę ( a każdy co innego je :crazy:) wyszykowałam męża do teściowej bo nadal w szpitalu ,a potem do pracy pojedzie.
Zaraz muszę ruszyć na zakupy,potem zrobić obiad - papryczki faszerowane dzisiaj ;-)
Po południu chcę odwiedzić moją mamę ,z małym trochę trzeba posiedzieć nad terapią,a jeszcze prasowanie mnie czeka i zmywanie podłóg :baffled::baffled:
O 21.30 mam kolejne seminarium ,więc cały dzień to jedno wielkie urwanie głowy :-D:-D:-D:-D
Życzę miłego dnia babeczki,dużo zdrówka dla maluchów i ładnej pogody do spacerowania.:-):-):-)

reklama
Jagoda to zes mnie wystraszyla ja minimum 9 godzin bede zostawiac, ale za rok. Teraz Jula idzie do prywatnego mini przedszkola dla dzieci od 1,5 do 3 lat. Jak Misia i Szymek byli przedszkolakami - oplaty dochodzily do max 350 zl za lebka i to ze wszystkimi dodatkowymi zajeciami. U nas na Ursynowie dziala tez przedszkole siostr zakonnych - u nich cena to 550 zł - bo sa dofinansowywane, a maja bardzo dobra opinie. Zapisy w styczniu - tylko rocznikowych trzylatków, wiec moze mam szanse :-D no chyba ze i one podrozeja ...

As cisza bo wszyscy na wakacjach albo wybyli na spacerki z racji pieknej pogody :-)
Podziwiam Cie za pielgrzymke, z wypowiedzi wnioskuje ze to bardzo fajna sprawa. U mnie tesciowa mieszka w Cze-wie wiec na Jasną Góre na msze wybieramy sie znacznie czesciej niz przecietny katolik lub rdzenny mieszkaniec Czestochowy ;)

ja ani na wakacjach, ani na spacerku... zapracowanam :-(

Patewka - wiesz, Ty możesz przebierac w przedszkolach, bo jako wielodzietna masz pierwszeństwo, przed Tobą tylko mamusie samotnie wychowujące ;) Ciekawe czy te zakonnice też dają pierwszeńśtwo wielodzietnym? ;)
co u Juleczki? wrzuciłabyś jakąś satyrę w krótkich majteczkach.. Julcia w takim wieku, że zabawne historie same się jej mówią, nie? :-)

Hej,

Może uda nam się w przyszłym tygodniu jakieś spotkanko zorganizować zanim do pracy wrócę?
Jakby co to jeszcze do połowy września też będzie mi łatwiej, bo w drugiej pracy wracam dopiero od 15.09.
Ale już może mnie trochę porwać wir pierwszej pracy a chętnie bym się jeszcze przed spotkała :-).

O rany dziewczyny nie straszcie mnie cenami. Jak teraz państwowe są w takich cenach to co będzie jak Majka zacznie do nich uczęszczać :szok: Już zacznę zbierać kasę :-D;-)

Majka jest strasznie nieznośna przez te zęby. Do tego znowu ją coś ugryzło:dry: Na komara to akurat nie wygląda:no:wyżywa się na mnie i cyckach :-D

Iza nie moge, pierszenstwo maja samotne matki, i o statusie w separacji... ja jakies marne 14pkt dostaje za 3 dzieci, one 59. Ponoc ludzie specjalnie o separacje wystepuja -smutne,

a co do anegdod: z wczoraj:
jestesmy u babci, babcia ma ogrodek a dalej łaka co skutkuje olbrzymia chmara krwiozerczych komarow. Jula jest uczulona na nie wiec nie wychodzi bez wysmarowania sie offem. No ale jak to dzieco... zobaczyła Szymka na drzewie i woła ze idzie na dwór.
Ja smazylam akurat nalesniki, babcia stojaca obok niej pyta :
- a Off? Jula musisz sie posmarowac
Jula na to: juz wyśmarowałam
I leci do Szymka zanim ktokolwiek zareagowaL
I faktycznie - wysmarowala sie tylko zużyła cały off odkrecjac butelke i smarując sie tak jak ja ja smaruje - wiec nawet na wlosach :-D

Jagoda - spotkanie chetnie, ja wracam podobnie jak ty - od polowy wrzesnia
lolkak ja na szczescie przy Julci nie wiem co to zabkowanie, bo przechodzi je bardzo lagodnie, nawet 6ki na wakacjach :-)

Off ten dla dzieci jakos u nas dziala, choc zdarzają sie tak zdesperowane komary ze próbują gryzc mimo to :-D ale ja wyczulona jestem i na spacerze ciagle ja ogladam i staram sie komary odganiac albo zabic jak juz np. usiadl na Julci. Najczesciej we wloski się własnie wplatywały, wiec od jakiegos czasu i wloski smaruje :tak:

reklama
Do góry