reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

Wreszcie pogoda wróciła :-) jednak ja w tym tygodniu nie dam rady się umówić, mam sporo planów..
a i się pochwalić muszę, dziś zostałam Doradcą Noszenia :-D zaraz ruszam z konsultacjami :-D
to może już wiesz jak to jest z tym napięciem i noszeniem w chuście?

ja wróciłam do Warszawy i nacieszyć się nie mogę, że wreszcie do normalności wrócę. Ale żeby nie było różowo to zaczynam od wizyty u lekarza z młodym. W nocy 4 godz płakał i chciał spać tylko u mnie na rękach wiec jestem totalnie nie wyspana. A teraz pojawiła się gorączka. :( Mam nadzieje, że to nic poważnego.

reklama
k8sad - wiem :-) konieczne jest indywidualne podejście - można ewentualnie spróbować nosić w wiązaniu które nadaje się nawet do noszenia wcześniaków :-) doradca powinien obejrzeć jak maluch układa się w chuście i dopilnować żeby wiązanie na 100% było super poprawne. A potem koniecznie (przy okazji rehabilitacji)pokazać sie w wiązaniu rehabilitantowi, który prowadzi dziecko, żeby sam zobaczył i się wypowiedział :-)
zdrówka życze

Stopi ale wam zazdroszcze i gratuluje Lence, u nas dopiero poczatek siusiania na nocnik, kupa tez w wiekszosci duszona do pampersa, ale proby bywaja np na Swietach u babci grubsza sparwa tylko na nocnik ;)
Iza gratuluje, napisz jak z czasem - teraz pewnie jeszcze trudniej bedzie sie z Toba umawiac :)
Dziubasku a ty zyjesz jeszcze??? Czy tez calkiem cie male chlopy wykonczyly???
k8sad - moze to zabki??

gratulacje dla Lenki!

spóźnione 100 lat dla Julci!!!!

Iza, gratuluję! Gdzie będzie można skorzystać z Twoich konsultacji? ;)

Patewka, żyję :) czasem ledwo ledwo, jak dziś, kiedy na spacerze Filip powiedział spaniu NIE i głośno marudził nawet w chuście i musieliśmy się ewakuować z placu zabaw!
Jak jest taka ładna pogoda to wychodzę z chłopakami rano i popołudniu.

Spotykamy się niebawem?

Wiecie w niedzielę byliśmy z chłopcami w Stu Pociechach, mają fantastyczny ogród dla dzieci z dużą piaskownica. Na tarasie można kawkę wypić i zjeść ciasto...może tam byśmy się spotkały z dziećmi?

dziubasek - u mnie, albo dojezdzam ;)

a ja akurat dzis w 100p byłam ;)
ach, w przyszłym tygodniu, jesli sie zmówicie. to chetnie dołączę :-)

jagoda - kiedy do nas przyjdziesz na cashflow? :-)

IzaBK dziś widziałam Twoje dzieci na placu zabaw :-). Ale chętnie skorzystam, bo ciekawa jestem tej gry jak mało czego a kasy mi zdecydowanie na nią szkoda :-).
Prawdę mówiąc to w tym tygodniu odchodzi większość moich uczniów i zaczynam być praktycznie non stop wolna (no nie tak zupełnie, bo muszę się nad grantem zastanawiać i programem szkolnym).

Od września będę pracować w szkole na część etatu.

Peperka tak sobie pomyślałam, że nawet jak nie przyjdzie wifi to ja się chętnie spotkam w środę :-). Jutro mam w środku dnia uczennicę. Ciekawa jestem tych sto pociech a i kawki się w miłym towarzystwie chętnie napiję.

A i rozglądam się za jakąś formą opieki od września dla Ignaśka. Do żłobka się nie dostał. 100 dzieci do żłobka się nie dostało. Teraz niby mam dodatkowe punkty, bo będę zatrudniona w edukacji na terenie miasta ale te punkty przyszły trochę za późno i teraz choć mogłoby się należeć to nie ma miejsc i mogę sobie jedynie wychodzić żłobek (od września). Dopóki nie wychodzę muszę znaleźć coś innego.

Ostatnia edycja:
chciała bym aby to były zęby ale Bartek nie ma jeszcze ani jednego i na razie się na to nie zapowiada. A gorączka i inne objawy to oznaka zapalenia gardła.

reklama
peperka dziś na 14.30 wypadła mi niespodziewana wizyta w LIMie (przekładaliśmy wizytę u specjalisty i mieliśmy wybór albo dziś albo lipiec) na przeciwko Arkadii, wezmę nosidełko ze sobą.

Do góry