reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

Hej dziewczyny:) podczytuję Was od dłuższego czasu ale brak mi odwagi na aktywne udzielanie się ze wzgledu że wy się spotykacie i jesteście zrzyte a ja tu nowa:/ ale co tam - wiosna idzie może kiedys uda mi się spotkac z Wami-mieszkam na Wawrze i to mnie strasznie ogranicza bo nie jestem mobilna(mimo ze parwko mam 10 lat to boję się jezdzic) i jezdi u mnie tylko 1 autobus:szok:

Peperka współczuje sytuacji. Też mialam podobną sytlacje ale na szczeście ochroniarz widzial ze to moje roztargnienie:) a zupełnie zapomilam o maskotce Hello Kitty w H&Mie :sorry2:

Na urodzinki dla 2 latka proponuję mozaikę, bardzo kreatyna i edukacjna zabwaka:)
QUERCETTI Mozaika 48el FANTACOLOR Junior 4195 (1506833955) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
dronka: nie obawiaj sie pisac, nie wszystkie dziewczyny sie czesto widuja :)

ja nie wiem, moze ta baba chciala pokazac jaka jest wazne czy co. sama zlamala prawo dwukrotnie (biorac dowod i zabierajac paragon) a mnie policja straszyla.. w sumie maz mi mowil ze nawet sama powinnam wezwac policje jesli nie chce mi dac paragonu, ale mam zle doswiadczenia z tym organem wladzy z mlodosci gdy przesluchiwano mnie jak swiadka (mialam 13 lat, przyszli do szkoly i wyciagneli mnie z klasy, przesluchiwali agresywnie, byla przy tym tylko pedagog ktora byla wrednym babsztylem i nic a nic ich nie chamowala, nie wezwali moich rodzicow, a w pewnej chwili to nawet mi zaczeli wmawiac rozne rzeczy i chcieli mi dom przeszukiwac!).

na szczescie juz sie tym nie przejmuje, ale wczoraj to pol dnia bylam roztrzesiona :(

W Kielu w Niemczech to rodzice dzieci do przedszkoli odwoza w przyczepkach :-) tlyko tam inna kultura rowerowa jest... tam wszyscy na rowerach jezdza.. szerokie drogi rowerowe itd.. Mjorka zreszta jest tez bardzo rowerowa... to kultowe miejsce na rower.. teraz to sami rowerzysci, zeglarze i oczywiscie strasi Niemcy tu sa :-)

IZA mi tez sie te foteliki z przodu podobaja, tu duzo osob tak jezdzi... tylko one ponoc do ok 2r.z. sa... jak dziecko jest juz wyzsze i ciezszeto trzeba przejsc na tylni fotelik... ???? ale one fajne sa... jak Ci sie wydaje do 2r.z. i koniec czy dluzej jeszcze dziecko da sie wozic??

PATEWKA
fajny ten rower i od 1r.z super!!!!

DZIUBASEK
jak Olafek mial napiecie to moze zaczac sam troszke pozniej chodzic...wiec spokojnie.. a napina Ci sie przy chodzeniu czy nie??

LOLKAK
ja radze se przejsc do min. 2 fizykoterapeutów... za nim zanim zaczniecie rehabilitacje, teraz 50% dzieci rehabilitowanych jest bez potrzeby..tak mi rehabilitanci mowili... jest starszna moda na to... trzeba uwazac.... wiekszosc dzieci ma asymetrie, co jest normalna sprawa...i warto,zeby dobry rehabilitant rozpoznal czy to wada czy norma rozwojowa...Lena np. robila wszystko przez jedna strone- wstawala, zaczyna chodzic od jednej i tej samej nogi itd.. itd.. i mamy tylko 1. jak nosic Lene to tera zna drugim boku.. podkladac zabawki na druga strone...zeby pacowala tez druga strona.. jakos tego za bardzo nie robilam i samo przeszlo... napiecie tez jej diagnozowali niekotrzy.. rehabilitanci wysmiali to , mowiac,ze ona jest poproetu sztywniesza, a napinala sie jak przy napieciu stojac, bo sie bala i tyle :-) Wiec glowa do gory i bedzie wszystko dobrze :-) wazne,ze dobrze zdiagnozowali mala. Jak cos to mam dobrego rehabilitanta panstwowo, czeka sie do niego troche, ale jest dobry.. pracuje tez z dziecmi opoznionymi w rozwoju, wiec on ma dobre spojrzenie na sprawe, czy cos jest zaburzeniem, czy norma rozwojowa :-)

stopi - hehe, ja mam małe dziecko, więc przewiduję, że jeszcze w przyszłym sezonie będzi w tym foteliku jeździła, czyli jako trzylatka. on jest do 15 kg, a Gaja póki co od pół roku waży 9 kg..

Ja dzis przymierze mala w sklepie do tego fotelik , no i ide polowac na rowerek do butiku hello kitty..

A WITAM NOWE KOLEZANKI NA FORUM!!!!!!!!!!!!

IZA Ten wozek to jak nowka sztuka!!! :-)

PEPERKA skarge mozesz zawsze zlozyc, anwet jak nie znas znazwiska i zrob to!!! ja wyszalam i to ile razy z czym ze sklepu jak Lena miala w reku, tlyko w Niemczehc i tu ostatnio na Majorce i jakos nikt nie wrzeszczal ,tylko milo powiedzieli no problem.. trafilas na jakas zakompleksiona babe!!!!!!!!! nie zostawiaj tak tego...

IzaBk to ja źle przeczytałam :-DAle internistę też mam w porządku ;-)

Witam nową mamę, ja się staram wybrać na forumowe spotkania i za każdym razem mi nie wychodzi :-D

Peperka złóż skargę, w końcu potraktowała Cię w chamski sposób.

Stopi dzięki. Te zabawki czy przekładanie na 2 działało przez jakiś czas. Teraz cały czas wygina tą głowę,ale mam nadzieję,że będzie ok :-)

Hej,

Ola spokojnie, mój rok temu też miał dziurkę i strunę. Nam kardiolog powiedziała, że najczęściej to te dziurki się do 2 lat zarastają. Ale ja słyszałam, że do wieku przedszkolnego jeśli dziurki są małe i w niczym nie przeszkadzają to nic się z tym nie robi. Sama znam osobiście dwie 6 latki, którym dziurki zarosły się w 5 roku życia i wtedy zostały wypisane z poradni kardiologicznej a tak to co roku jeździły na badania.

Ja sobie nie wyobrażam tego fotelika z przodu, podoba mi się, ale podejrzewam, że przy moim wzroście i gabarytach Ignaśka to przed 2 urodzinami już bym niewiele widziała ;-).
My mamy naprawdę stary fotelik rowerowy i tam są właśnie pasy od góry zakładane i pasy w nóżkach i nie wyobrażam sobie jak dziecko mogłoby się z tego wypiąć i wstać?

Dziś się Ignaś wyszalał na placyku, ledwo go do domu zaciągnęłam, nie chciał za nic placu opuścić a już taki był zmęczony, że nie udało mi się mu nic dać do jedzenia i zasnął.
Wniosek - jak zaprowadzamy Krystiana muszę brać Ignaśkowi coś do jedzenia i picia koniecznie, co by mi nie padł przed spaniem.
Ciekawe ile teraz głodny pośpi.

peperka koszmar z tym C&A, przyznam, że ja chyba sama bym na tę policję zadzwoniła. Ale ja nie mam takich przykrych wspomnień.
Przyznam, że mi się jeszcze coś takiego nie zdarzyło ale fakt, że ja z Ignaśkiem to głównie w Lidlu albo takich naszych małych delikatesach bywam.

Choć ostatnio jak byliśmy na tym USG bioderek to wstąpiłam z nim do Złotych Tarasów i on w empiku tak się rzucił na książeczki, że myślałam, że zaraz nam ktoś zwróci uwagę.
Ale spoko, wszystko pozbieraliśmy i nikt nam słowa nie powiedział.

Ostatnia edycja:
Peprka, współczuję. Jak ochłoniesz to napisz koniecznie skargę i do siedziby firmy ją wyślij poleconym!!! ewentualnie mailem do osoby odpowiedzialnej za takie sytuacje w firmie. Ta baba to jakaś kretynka musiała być! Już nie lubię tego sklepu....

Iza, a kiedy kurs zaczynasz? Twój wózek rzeczywiście jak nówka sztuka wygląda - może zostaw go dla następnego dziecka :)

Lokak my jeździliśmy do Rembertowa do Przychodni Medycyna Dzięcięca, rehabilituje tam pani Ewa, bardzo fajna babeczka, na dniach wydaje książkę. My jeżdziliśmy kontrolnie 1xmiesiac i sami ćwiczyliśmy poprzez zabawę w domu. Chcę pojechać do niej z Filipem żeby go obejrzała ;)

Stopi rzeczywiście teraz dużo dzieci rehabilitowanych jest...zupełnie niepotrzebnie. Nasi neurolodzy są chyba przewrażliwieni.
Olaf nie jest sztywny jak chodzi, wręcz przeciwnie - wydaje mi się, ze jest bardzo elastyczny i gibki.

witaj dronka pisz aktywnie :)

Jagoda Ignaś Ci 2 razy dziennie śpi?

Olaf wczoraj z babcią na około bloku chodził godzinę popołudniu i trzymał się płotka ;) Tak mu się spodobało chodzenie, że też do domu nie chciał wracać :) a najbardziej mu się podobał chłopczyk z hulajnogą :)))

'

Ostatnia edycja:
reklama
dziubasku niestety śpi tylko raz. Normalnie zasypia mi koło 11.30 i śpi do ok.13.
Ale dziś obudził się o 5.30, potem tak szalał na tym placu, że padł o 10 (a o tej zazwyczaj wracamy z pierwszego spaceru i dostaje drugie śniadanko).

I witam nowe dziewczyny :-).
Gapa ze mnie wybaczcie.
Piszcie to się wdrożycie szybko :-).

Do góry