reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

asia gratulacje
zauwazylam bo zaczelam sie uwzaniej przygladac 4rem sygnaturkom :-)

.... ja nie znam hiszpanskiego to kupienie roznych skladnikow na obiad bywa czasem smieszne - np. pani sprzedawczyni lumaczac mi jakie to mieso nasladowala krowe, kure :-)

O ja ostatnio w Rzymie muczalam bo amnezje mialam i nie skojarzylam jak jest mleko po wlosku a oni w tamtym sklepie po angielsku ni w zab. A przeciez to late (jakkolwiek sie pisze) jak cafe late :-D :rofl2:

asia - ... troszke Ci zazdroszczę..

no to zagon Iza dziecioroba do roboty :-p

A widzisz - niewiele tracisz nie bedac wyrodna matka ;-). .. bo moja obiadowa praca poszla na marne: Misia zaledwie skubnela leniwych, babeczki byly ble bo bez nadzienia, Szymonowi zupe cedzilam z t e j o k r o p n e j zieleniny, tylko Jula obiadek wszamala pieknie i bez narzekan :-D

Ostatnia edycja:
reklama
ja czasem mam "osóbki" obiadowe jak mi zostanie coś z poprzedniego dnia ale w niedostatecznej ilości :)

Dzięki laski za gratki :D
IZA! Mam nadzieję że sen nie był koszmarem ;-) No i "Do pracy rodacy" :tak:

Ja od przyszłego tyg chętnie kawkuję bo chłopcy już obaj do przedszkola pójdą. Ani Łukasz ani Dominika się nie zarazili od Pawełka. Łukasz już przedszkoluje a Paweł kończy anty i idzie od poniedziałku.

AsiaKC właśnie zauważyłam, że masz dzieci mniej więcej co dwa lata, u nas też jest taka rodzina, tylko już mają 5-tkę, co dwa lata :-). Zastanawiam się czy w przyszłym roku będzie 6-te, bo dzieci są z roczników parzystych.

A ja dziś mam niechcieja strasznego.
Niby @ mi właśnie minęła, co powinno mi poprawić humor, bo generalnie nie lubię bestii ;-).
Ale chyba ta pogoda mnie za bardzo przytłacza.
Ignaśka chyba też przytłacza, bo wstał mi przed 7 (co na niego jest godzinę później) i już śpi z powrotem od godziny. Żeby tylko to nie oznaczało żadnego choróbska - tfu tfu.

A ja chyba jestem przepracowana ostatnio. Niby bardzo lubię to co w tej chwili robię i naprawdę się wciągnęłam. Widzę, że moja praca przynosi efekty a i ilość zainteresowanych rośnie co daje satysfakcję. Ale około 21.30 kiedy zaczynam kończyć z trudem powstrzymuję się przed ziewaniem. No bo to jednak głupio ziewać w takiej sytuacji.

Ostatnia edycja:
u nas rocznikowo nie jest co 2 lata :) 2005, 2007, 2010 i 2011
NA wielodzieciowym jest dziewczyna z 5tką co 2 lata - ale ona chyba z Marek jest czy z Ząbek...

Jakby z Zielonki to mogłaby być sąsiadka mojego kuzyna, ale oni chyba mają większe odstępy wiekowe między starszymi dziećmi. Bo tam już chyba jedno chodzi do gimnazjum nawet.

Asia, ja podziwiam :))) Na prawdę szacun!!!

Iza, a tak wczoraj wieczorem myślałam czy ty nas niebawem nie zaskoczysz tutaj :) bo nawet coś o planach chustowo-dzieciowych nam pisałaś ostatnio ;)

Jagoda, Olaf też uwielbia przymierzać ciuchy i wiem jaki potem bałagan z tego jest ;)

Mój Olaf kończy dziś 16 miesięcy i jeszcze nie chodzi...co o tym myślicie?

Dziubasek - chętnie Was zaskoczę, tylko niech jakiś biznes rozkręcę najpierw;-)
norma jest szeroka - zdaje się, że do ukońćzenia 17 miesięcy. Ale chyba jakiś czas temu pisałaś, że Olaf zaczął się puszczać, nie?
patewka - hehe, no właśnie, ale miałby boski temat do bloga, hahaha :-D
jagoda - no to kawka, czy chory? wiesz, kawka chętnie, ale choróbska gratis nie chcę ;-)

W przyszłym tygodniu ma być ładnie, toteż proponuję zoo :-D

No nie Jagoda oni mają najstarsze dziecko na początku podstawówki :)

Edit: JA do zoo chętnie!

Dziubasek - ale Olaf parę kroczków robi? I pisałąś że chodzi sam jak sie zapomni? Myślę że nie ma w tym nic niewłaściwego. Jak chcesz możesz zapytać ortopedy jak bedziesz szła z Filipem...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry