reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

reklama
peperka ja próbuję sobie przypomnieć, ale w tesco w piastowie już chyba nie mieli tej promocji (ja ostatnio kupowałam po 85zł za 3 paki pampersów i wtedy stosy tych pieluch było a teraz ich nie widziałam).

no niby przedluzyli jeszcze o tydzien promocje na pampersy czyli do next czwartku ze te wielkie opakowanie za 99 zl, ale mam wrazenie ze tylko jakies okreslone rozmiary sa, albo akurat tak wylozyli. w kazdym badz razie jak byscie gdzies zauwazyly to dajcie znac. hmm a nie wiecie czy duza jest roznica miedzy 4 a 4+ ? tzn teraz kupilam jedno opakowanie 4+ ale to sa jeszcze z tym starym wzorem i one chyba sa mniejsze, bo rozmiarowo sa identyczne jak te 4 nowe.

a do lekarza nie poszlam. jeden pediatra jest chory i jak przyszlam to straszny tlum. postalam 10 min przy rejestracji i zrezygnowalam. ale dzis malo kaszle, wiec moze to nic powaznego

ja nadal bezowocnie bezowocnie pracy poszukuję i lipa straszna. Jestem pedagogiem i przed ciążą pracowałam w żłobku. Teraz szukam jakiegoś drugiego Malucha do opieki, ale zdziwiłam się, bo już kilkoro rodziców odpisało mi, że wolą oddać dziecko do prywatnego żłobka niż opiekunce z własnym dzieckiem:nerd: eh. Myślałam, że łatwiej pójdzie, a tu zonk :-( Niby mogłabym szukać pracy w żłobku, żeby Olka ze mną poszła, ale min do roku chcę ją w domu przetrzymać, bo boję się, że będzie ciągle chorować, a szkoda malucha.

a pieluchy często w makro i selgrosie są tańsze.

no ja właśnie szukam takiej pracy, żeby uniknąć oddawania do żłobka i żebym sama mogła z nią być.

a propos artykułu - moje dziecko ma 5,5 miesiąca i jest tylko na cycu i zdecydowanie nic złego nie dzieje się z jej rozwojem. Wręcz odwrotnie, pediatrzy i rehabilitanci mówią, że pod względem fizycznym i społecznym rozwija się dużo szybciej niż rówieśnicy. A co do glutenu - od kilku dni dostaje 2 łyżeczki specjalnej kaszki z glutenem, co by się brzuszek przyzwyczajał :)

Co do artykułu, to już mnie takie nowości nie dziwią. Zauważcie, że co kilka lat coś nowego odkrywają. Najważniejszy jest rozsądek. Nie widzę nic złego w karmieniu przez 6 miesięcy wyłącznie piersią (i nie wydaje mi się, by było to szkodliwe), jak również nie sądzę, by wcześniejsze podawanie pokarmów stałych miało by zaszkodzić dziecku.

reklama
ja nadal bezowocnie bezowocnie pracy poszukuję i lipa straszna. Jestem pedagogiem i przed ciążą pracowałam w żłobku. Teraz szukam jakiegoś drugiego Malucha do opieki, ale zdziwiłam się, bo już kilkoro rodziców odpisało mi, że wolą oddać dziecko do prywatnego żłobka niż opiekunce z własnym dzieckiem:nerd: eh. Myślałam, że łatwiej pójdzie, a tu zonk :-( Niby mogłabym szukać pracy w żłobku, żeby Olka ze mną poszła, ale min do roku chcę ją w domu przetrzymać, bo boję się, że będzie ciągle chorować, a szkoda malucha.

a pieluchy często w makro i selgrosie są tańsze.

Ja też byłam zainteresowana taką formą pracy i odpowiedziałam na parę ofert rodziców. Niestety usłyszałam dokładnie to samo. Myślą,że jak będę ze swoim dzieckiem to nie będę poświęcała wystarczająco uwagi ich maluchowi.

Jak nie wyjdzie taka opcja to tak jak Peperka myślę o czymś na pół etatu. O państwowym żłobku nie mam co marzyć a na prywatny nie mam kasy. Teraz miałam dobrą ofertę pracy,ale Maja mnie zrobiła w bambuko i nic z tego nie wyszło. ;-)

Do góry