reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

reklama
Ja miałam ostatnie usg w 31 tc, czyli daawno. Wtedy mały ważył ok 1800. Jeżeli waga przyrastała standardowo 150 g/t, To powinien mieć niewiele ponad 3 kg..
Z 6 kg po porodzie może stracę.

w Grodzisku w przychodni na Kościuszki przy gabinecie ginekologicznym jest informacja o szkole rodzenia organizowanej w Grodzisku ale nie spojrzałam dokładnie na jakiej ulicy,bo mnie nie interesowała szkoła rodzenia,uważam że matka natura podpowie co i jak a ubeiranie i pielęgnowanie plastikowej lalki jest dla mnie śmieszne (wkońcu dziecko jest ruchome)
moniSkaBe zadzwoń do przychodni na Kościuszki to ci powiedzą bo moze już zajęcia sie zaczęły a będę kobitki wiedziały gdzie jeszcze w okolicach jest prowadzona szkoła rodzenia

witajcie po przerwie :-) dzięki za wszystkie miłe słowa :-D
dla ścislości - waże mniej niż przed ciążą, no ale wyglądam na razie nie lepiej niż przed ciążą.. wlaściwie dałabym sobie jakiś 25 tc.. :tak: ale co się nie wchłonie, to wybiegam na schodach :-) mam wprawę:cool2:
Gaja jest boska, i dzis mi pozwoliła sporo calkiem na bb posiedzieć :tak: szkoda, że to może oznaczac zarwaną noc :sorry2:

10-11 przytyłam.
To przeciez w sam raz :-D

ja mam 16 na plusie a mały na usg wychodzi, że ma około 3200 g.
Ja tyle w pierwszej ciazy przytyłam, a po zostala mi 6 i do dzisiaj nie zrzucilam

Ja miałam ostatnie usg w 31 tc, czyli daawno. Wtedy mały ważył ok 1800. Jeżeli waga przyrastała standardowo 150 g/t, To powinien mieć niewiele ponad 3 kg..
Z 6 kg po porodzie może stracę.

Moze byc i wiecej, bo jak masz np. mocno popuchniete nogi to nerki po porodzie zaczynaja normalnie pracowac i ta woda z organizmu schodzi. :-D Swoja droga czemu nie masz usg przedporodowego?
Ostatnio w tv ostra nagonka sie zrobiła, ze dzieci powyzej 4kg powinny rodzic sie przez cc.

O Iza :) juz sobie doczytałam reszte o porodzie. A zdjecie Gai podeslesz? Pewnie słodziak z niej ogromny. W nocy czesto sie budzi?

Ostatnia edycja:
reklama
O Iza :) juz sobie doczytałam reszte o porodzie. A zdjecie Gai podeslesz? Pewnie słodziak z niej ogromny. W nocy czesto sie budzi?

muszę te zdjęcia zdjąć z aparatu ;-) avatar też wypadałoby znienić...jutro się tym zajmę.. dzis szalałam z meblami, co mi je wczoraj neispodziewanie przywieźli :sorry2: aż mi nogi spuchły.. w ciąży ani razu, a teraz dwa baloniki :szok:
w nocy budzi się dwa razy, tylko po to żeby jeść :-D:-D takiego dziecka to jesczze nie miałam :-) tylko kąpieli nie lubi :-p

Do góry