reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

a my niestety jeszcze troszke chorujemy więc sobie odpuścimy spotkanko :(
szkoda :(
zresztą jutro postanowaiłam troszke popracować puki mój tato może się julką zająć.
życze udanego spotkanka i buziaki dla każdej mamuśki i dzidziusia :)

reklama
nie wierze - wstalam o 6:00 zeby sie szykowac do wyjazdu, a tu sie okazuje, ze jestem przeziebiona!!!! Nie moge wiec niestety sie z Wami spotkac, juz nie tylko ze wzgledu na siebie ale i Wasze maluchy. Poza tym dla mnie ten dzien oznaczalby wyjscie z domu o 7:00 i powrot ok 19:30 z maluchem, wiec do tego musze byc po prostu zdrowa i dobrze sie czuc. Kurcze, tak zaluje..... :(
Koniecznie wezcie aparat i zrobcie jakies fotki!!!

Skarbuś, szkoda, no miałam nadzieję, że wkońcu nam się uda spotkać,
ja będe tak czy siak, może jeszcze ktoś dołączy? :)
Wszystkim choraskom życzymy duuuużo zdrówka! :D

No to donoszę pozostałym mamom w imieniu "grupy spotkaniowej", że spotkanie się odbyło, było - moim zdaniem - bardzo miło i fajnie będzie zorganizować kolejne za jakiś czas. :)
Bruno był pod wrażeniem trzech ślicznych panieneczek, nie może się zdecydować, która mu się najbardziej podoba, a jego mamę wcale nie dziwi ta trudność wyboru. ;D Strasznie fajne macie córeczki! :)

I co Aletko, kupiłaś w końcu ten kombinezon? To naprawdę dziwne, że tak niewiele rzeczy jest w rozmiarze 80 ???

My pokręciliśmy się jeszcze chwilę po sklepach, kupiłam Brunkowi klocki, rajstopki i wyjściowe spodnie na święta w H&M (ze Snoopym oczywiście) 8)

Pozdrawiamy!

Tak, tak potwierdzam, było bardzo fajnie, dzieciaczki superowe, ale wiadomo, po mamusiach :laugh:
Mam nadzieję, że sie jeszcze kiedyś umówimy i może uda się zebrać w większym gronie.

Ja niestety nie nabyłam niczego, bo spieszyłam sie do szkoły po Alexa, a Wiki miała chetkę na zupę, więc musiałyśmy zmykać, ale chyba wybierzemy się w przyszłym tygodniu do Arkadii po zakupki, może już jakieś prezenty...

Pozdrawiamy! :)

hej Dziewczyny! i my super sie bawiłyśmy i czekamy na kolejne spotkanie, miejmy nadzieję że dziewczyny które nie dotarły sprężą się bardziej ;) i dołączą do nas!!!
ja w końcu też nic nie kupiłam, ale mam na oku kilka drobiazgów, no a świąteczne prezenty czas zacząć gromadzić, bo jak wszystkim na raz coś kupić to kupa pieniędzy wyjdzie. moja teściowa to cały rok zbiera prezenty na gwiazdkę :laugh: ale to trza mieć talent do chomikowania ;D
buziaki dla wszystkich!

Hej,

Kopiuję tu list, który dostałam z fundacji (chodziłam tam do szkoły rodzenia). Może coś zainteresuje którąć z warszawskich mam:

Dni Otwarte w Fundacji Rodzić po Ludzku
Zapraszamy na otwarte, bezpłatne spotkania dla kobiet w ciaży i mam małych dzieci (do 3 lat).
30 listopada:
10.00 - 12.00 "Pierwsze miesiace życia dziecka-pierwsze problemy"
Prowadzi Joanna Lewandowska (pediatra-homeopatka)

12.30 - 14.00 "Kolka- jak pomóc swojemu dziecku?"
Prowadzi Małgorzata Czarniecka (międzynarodowa instruktorka masażu dziecięcego)

14.30 -15.30 "Jak twórczo spędzać czas z małym dzieckiem, zabawy z małymi dziećmi-, czego moga ich nauczyć?."
Prowadzi Katarzyna Kacperek (pedagożka z przedszkola "W stumilowym lesie")

15.30 - 16.30 "Mamy prawa mamy. Indywidualne konsultacje z prawniczka z Biura Informacji i Interwencji"
Prowadzi Joanna Maslik (prawniczka)

17.00 - 18.30 "Jak wybrać dobra nianię?"
Prowadzi Joanna Górecka (psycholożka ) i Anna Zdral (psycholożka)

19.00 - 20.30 "Jak radzić sobie z bólem porodowym?
Prowadzi Magdalena Bylka-Górska (instruktorka w szkole rodzenia)

Adres: Ul. Nowolipie 13/15, Tel. 887 78 78 ZAPRASZAMY!!!

Edzia, jeśli będziesz jechać sama z małą do Arkadii to daj mi cynk na priva, jeśli chcesz oczywiście, może też się wybiorę. Macie rację, czas się wziąć za te prezenty.

Hej dziewczyny ja tak na chwilkę, bo zaraz kłade mała spac i nareszcie mam wychodne, idziemy do restauranta na jakąs romantyczną kolacyjkę z mężusiem uczcić naszą rocznicę ślubu - 10lat

Margot jasnę, że dam znać, na razie myślę o poniedziałku, albo środzie, co Ty na to?
Dzięki za info o zajęciach, ja chyba się nie piszę, mam jakoś dużo spraw codziennie, a i trochę doświadczenia przy pierwszym dziecku, ale pewnie dziewczynom się przyda.

Zyczymy miłego weekendu.

reklama
o super Margot! pewnie, dogadamy się. kurcze tez bym poszła z Wami na te zakupy, ale cholerny ZUS jeszcze mi zasiłku nie wypłacił i nie mam za bardzo z czym :mad: a mąż na nartach i nie ma od kogo wyciągnąć ;D

Do góry