reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

Witam,

Czy mozna sie dolaczyc do Waszego grona Mam z Warszawy?

Dziubasek - piszesz o szczoce z naturalnego wlosa. W szkole rodzenia odradzali mi szczotki. Poradzili, by po umyciu wlosow, porzadnie wytrzec wloski recznikiem frotowym - przyznam, ze jak na razie zadnych oznak ciemieniuchy nie ma.

Hej sandros :) Ja kupilam szczotkę z naturalnego włosia bo Julcia dostała ciemieniuchy jakoś tak pod koniec drugiego miesiaca życia, bez szczotki nijak tego wyczesywać, a inne nie z naturalnego włosia, wydają się takie okropnie twarde.

no właśnie zrezygnowałam z tego fioletu i zostanę przy parafinie ciekłej do kapieli

Ale do czego to dziubasku??? Ja nie kumac ;-). Kąpie Jule w wodzie z naparem z rumianku, do dzisiaj zresztą. Zdrowe to, naturale i pieknie pachnie :-) Poprzednie dzieciaki niekiedy wskakiwały do wody z kisilem czyli mąką ziemniaczaną - na wysuszenie podrażnień.

J@goda - bedzie dobrze, jak coś przeczuwasz - to sama natura ruszyła :-)

reklama
Pathewko, mam zamiar kąpać małego w samej wodzie z dodatkiem parafiny, która natłuszcza skórę dziecka i nic oprócz tego wtedy nie trzeba stosować do pielęgnacji.

Hej sandros :) Ja kupilam szczotkę z naturalnego włosia bo Julcia dostała ciemieniuchy jakoś tak pod koniec drugiego miesiaca życia, bez szczotki nijak tego wyczesywać, a inne nie z naturalnego włosia, wydają się takie okropnie twarde.

J@goda - bedzie dobrze, jak coś przeczuwasz - to sama natura ruszyła :-)

jak moja Ela dostała ciemieniuchy, to wyczesałam jej ją szczoteczką,ale nie pamiętam czy ona była z naturalnego włosia, czy z czegoś sztucznego... natomiast pamiętam, że ciemieniucha zeszła razem z włosami:szok: i fryzura mojej córki przypominała fryzuję Lenina - łysol a na około wianuszek cienkich wlosków :zawstydzona/y: dlatego ubierałam ją w czapeczki i kapelutki :cool2:

Jagoda - odezwij się :-D

Jestem, właśnie umyłam łazienkę. Mojemu się opieprz należy, bo to jego obowiązek a takiej zasyfionej to jeszcze nie mieliśmy, najwyraźniej jak ja byłam w szpitalu to on zdecydowanie migał się od wszystkich obowiązków.
Echh chłopy.

Rodzinka hmm. dzisiaj powiedziałam Krystianowi, że to jego ostatni dzień jedynaka, a on mnie się pyta co się w taki dzień robi? To mu mówię, że po przedszkolu pójdziemy na ciacho (lub lody) i na kulki. A ten: a w przedszkolu będzie impreza ??
I skutkiem czego moje dziecię powędrowało do przedszkola z cukierkami z okazji dnia jedynaka. Jaki był z siebie zadowolony. Paniom na szczęście się pomysł spodobał, bo nie uzgadniałam tego wcześniej i trochę się zastanawiałam czy nie popatrzą jak na wariatkę ;-).

Rodzinka hmm. dzisiaj powiedziałam Krystianowi, że to jego ostatni dzień jedynaka, a on mnie się pyta co się w taki dzień robi? To mu mówię, że po przedszkolu pójdziemy na ciacho (lub lody) i na kulki. A ten: a w przedszkolu będzie impreza ??
I skutkiem czego moje dziecię powędrowało do przedszkola z cukierkami z okazji dnia jedynaka. Jaki był z siebie zadowolony. Paniom na szczęście się pomysł spodobał, bo nie uzgadniałam tego wcześniej i trochę się zastanawiałam czy nie popatrzą jak na wariatkę ;-).

super pomysł!! :-) no ale tak się da tylko wtedy kiedy masz rzeczywiście zaplanowany poród... w innym przypadku dzień jedynaka mógłby się przerodzić w tydzień jedynaka albo nawet miesiąc :szok::szok: :-D
Musze Ci się przyznać, że emocjonuję się Twoim porodem :eek: ja za 3,5 tygodnia :tak: wracam skanować allegro, bo znów poczułąm jak mi czas ucieka..

a tak w ogóle myślałam, że może już samo się u Ciebie zaczęło ;-) a z innej beczki, czy wśród październikówek udziela się carioca77? jest w 38 tc, i od trzech dni nic nie pisze na wątku cukrzycowym...

reklama
witam, mam nadzieje ze moge dolaczyc do was, mieszkam od niedawna w warszawie (na stegnach), jestem obecnie na wychowawczym, mam dwie pociechy (krolewny :) ) 4,5 roku i 7 m-cy i jestesmy w trakcie staran o 3cie :-) ... i ostatnie :cool2::-)
pomyslalam ze fajnie byloby poznac jakies mamy z okolic ;-)

Do góry