reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

witaj Igasia,
ja mieszkam w Bristolu juz ponad 6.5 lat i moge powiedziec ze bristol to super miasto-dla dzieci i dla mamus sporo mozna znalezc.
co roku sa festivale-sama zreszta zobaczysz w lato Balloon festival,harbour festival i koncerty na Ashton court.
za duzo do opisywania-sama sie przekonasz.
a w ktorej czesci Bristolu bedziecie mieszkac?
ja tez mam 3 latka ktory we wrzesniu idzie juz do szkoly i 5 latke-madrale ;-)
pozdrawiam

reklama
Witam
Dzwonilam do Ravenue i uslyszalam ze jak ja i partnerbo razem sie rozliczamy)musimy robic minimum 16godz.Z racji tego ze obecnie nie pracujer nie mozemy dostac dofinansowania do zlobka.mam zadzwonic ponownie jak znajde prace(szukam)wtedy i oblicza i zobaczymy czy doostane:tak:ja i tak posylam Kondzia tylko dwa dni bo nie ma miejsca ale zawsze to cos jak by dolozyli.jak nie to trudno:sorry:

Kondzio wczoraj rano mial goraczke,marudzil ze boli go ucho,w szpitalu tylko powiedzielie ze ma zapalenie ale dopiero dzien(w nocy juz nie spal)i dali mi butle paracetamolu.dzis troche lepeij ale umowilam nas do lekarza.

kwiateczek przeanalizuj kochana, czy on sobie przypadkiem czegos to tego uszka nie wepchnal. Znajomej synek walczyl z zapaleniem ucha 4 miesiące po czym wreszcie jak trafili na dobrego lekarza I on się lepiej temu przyjzal to się okazalo, że maly wepchnal sobie do ucha ziarno popcornu I dotychczasowe leczenie oliwka I cieplymi okladami jakie zalecil GP tylko mu szkodzilo.

hej dziewczynki nareszcie dzis nam neta załozyli huraaaaaaaaaaaaaa:-D:-D bo bez niego jak bez reki................

przeprowadzka udana mieszkanko super chociaz nie na wysokim standardzie ale czysto sucho i bez grzyba a przede wszytskim cicho a nie to co w centrum ciągłe imprezy po oknem ahhha

maz dzis skreca ostatnie sszafy pokoik mąłego gotowy porobie zdjecia to wam pokaze chociaz nie ma sie czym chwalic:-p bo szału nie robi

ja ja widac nadal 2w1 a juz miałam nadzieje ze sie rozpakuje ale jak widac synkowi sie nie spieszy:no::no::no:

a ja mam 2 h do Bristolu:-D:-D zawsze bedzie mozna sie na kawusie sptokac:tak::tak:

a i witam nowe mamy:-)

UUUHHH usiadlam zeby zlapac oddech bo dzis sie wzielam za przebieranie papierzysk, robilam porzadek w schowku...i juz mam dosc
Jutro pieke Pania Walewska mojemu na urodziny. Zobacze jak mi wyjdzie i czy wogole mi wyjdzie...musi wyjsc bo u niego w pracy czekaja na to ciasto hehehehe

Kwiateczek - to nie ciekawie, zapalenie ucha ...na to nawet dzieci w anglii dostaja antybiotyk nie paracetamol-moze zalezy od rodzaju tego zapalenia...

Pinka- jeszcze masz czas na rozpakowanie hehehehe niech sobie jeszcze posiedzi :rofl2:

Witajcie!

kwiateczek to rzeczywiscie nieciekawie, ale dlaczego nie dali antybiotyku? Szybkiego wyzdrowienia!!! A z tym doplacaniem, to musisz sie wlasnie kwalifikowac do working tax credit, czyli te 16godz w tyg i niezaduze wynagrodzenie....Ja juz dzisiaj dzwonilam, nic mi konkretnego nie powiedzial przez telefon, czekam na pismo i tam mam wszystko miec wyjasnione...

Pinka super, ze juz na nowym! A Mlody pewnie czeka na wiosne :))))

Gosia mmmhmmmm ciasto, alez mi sie chce tiramisu, ale jak dieta to dieta :(

Pandorka nic nie wepchnal.juz raz mial zapalenie i antybiotyk na 2 tyg,gardlo zawalone ze szok.teraz jakos lekko go zlapalo.lekarz powiedzilal ze lewe ma lekko czerwone.ze na poczatu sie daje paracetamol bo nigdy nie wiadomo czy to wirus czy bakteria.chyba pomoglo bo teraz jak by nic sie nie dzialo:sorry:dal mi antybiotyk tez ale powiedzial zeby poczekac i jak sie pogorszy w nastepnych dniach to wtedy isc do apteki i wybrac:tak:zdziwilam sie bo on taki ham a dal recepte sam,nawet nie chcialam bo juz byl zywy wiec po co faszerowac antybiotykiem:sorry:

Pinka super ze jestes zadowolona,wazne ze cieple,suche i bez grzyba:tak:a maly jeszcze ma czas:tak:
Gosia co to za ciasto:unsure::rolleyes2:

Heronek ja kupilam sobie tiramisu w Heronie.zajadam sie od 2 dni:-pprzesylam kawalek wirtualnie:tak:

Hej dziewczyny....to moj pierwszy i pewnie nie ostatni post na BB...
Mieszkam w Londynie od 2 lat i jestem w ciazy...niestety czekam na list z data na pierwszy skan i poniewaz nie mialam regularnego okresu,nie wiem ktory to tydzien....ale wg mnie to ok.8.
.Jestem od 1,5 roku na selfemployer i pracuje jako stylistka paznokci w salonie kosmetycznym (bez zadnej umowy...nielegalnie"tzn.w urzedie mysla,ze pracuje w domku")...niestety salon w ktorym pracuje splajtowal i bedzie otwarty tylko do konca marca....I moje pytanie jest takie..czy uwazacie,ze bedzie fair jesli zataje przed nowym szefem,ze jestem w ciazy....ja mam zamiar pracowac do kiedy bd mogla tzn.do 8 msca jakos....najgorsze jest to,ze musze szukac jak najszybcie zanim bedzie widac brzuch. W sumie to wiem,ze tak nie powinnam robic,ale nikt mnie nie przyjmie jak na dzien dobry oznajmie,ze jestem w ciazy :( dziekuje z gory :*

reklama
Witam
Pandorka wczoraj bylo ok a wieczorem dopadla go goraczka,cala noc mial:baffled:sasiadka kupila mi antybiotyk.dalam mu juz.zadnych objawow tylko goraczka.teraz jest znowu ok:sorry:

Myszka jesli znajdziesz cos zaraz to nic nie mow,po poaru dniach zacznij pokazywac w pracy ze zle sie czujesz i powiesz wtedy.Pracodawca nie koniecznie musi ci placic macierzynskie,te same pieniadze bedziesz miec z Maternity Allowance:tak:musisz miec chyba przepracowane min 26 tyg.Moja sasiadka tak ma placone.Musiala wyslac tylko 12 najwiekszych payslepow (wybrala sobie)kazdy musi miec wiecej niz 124 f chyba lub tyle samo.tyle co placone jest maciezynskie.jesli beda mniejsze kwoty to beda ci placic tylko 80 czy 90% zarobkow.Czyli musisz pracowac min 20godz na tydz. zeby miec placone pelne macierzynskie:tak:mam nadzieje ze mnie zrozumialas.Poszukam potem stronki to sama sobie poczytasz.

Tu masz czarno na bialym:tak:
http://goniec.com/art/niezbednik-emigranta/zasilki/4686,komu-przysluguje-urlop-macierzynski/

Ostatnia edycja:
Do góry