reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Pinka no to faktycznie te wasze uslugi tam są jakies dziwne.Ja chodzilam najpierw co 6 tyg, potem co 4 tyg a na sam koniec ziazy co 2.Nic sie nie przejmuj, najwyzej ajk bedziesz miala stresa ze cos nie tak czy bedzie cie bolalo to chodz tam do przychodni iniech cie badaja i sprawdzaja.

reklama
Izka- no bede tak robic sciemnie ze mnie cos boli bo inaczej tego nie widze w pierwszej ciazy wszytsko bylo ok a teraz to jakas masakra!!!!!!!!!!!!
Pandorka- ja jej sie zapytalam dlaczego tak a ona na to ze ciezarnych jest duzo i sie nie wyrabiaja a jak u mnie wszystko ok to nie ma potrzeby chodzic co 4 tygodnie ale mnie to jakos nie przekonuje;-(

mowie wam to jest jakas paranoja co mnie to obchodzi ze tyle ciezarnych niech wiecej połoznyh zatrudnia i juz

Witam
Pinka cos rzeczywiscie w tej przychodni jest nie tak:no:ja jak Iza mialam wizyte.druga chyba po 2 mies a potem co miesiac i co 2 tyg:tak:
Iza bylismy w Polsce dawali mu syropy na laergie itp ktore niby mialy w tym pomoc i spaniu ale niestety:no:w necie nie szukalam bo nawet mi sie juz nie chce skoro do tej pory mi nikt nie pomog:no:ostatnia noc znowu masakra.ciekawe co dzis.

W ogole mam dzis humor zrabany.
Wszyscy o mnie zapomnieli,tzn rodzina.mam imieniny ale jak zawsze trzeba by bylo im przypominac.niestety nie odezwalam sie i nikt nie zadzwonbil.moj luby tez nalezy do tych osob:-(zrobilam placek.myslalam ze kolezanka do mnie przyjdzie popoludniu ale nie chcialo jej sie bo zimno bylo:sorry2:(widzialam sie z nia rano) w sumie tesciowa z rana zadzwonila jeszcze i tyle.fajnie miec takich bliskich ktorzy o nas pamietaja:baffled:

Z okazji imienin życzę Ci,
aby jedynymi łzami,
które pojawią się w Twoich oczach
były kryształowe łzy szczęścia,
aby radosnego uśmiechu na Twej twarzy
nie zakryły ciężkie chmury smutku,
aby płatki róż wyścielały drogę Twego przeznaczenia,
a szczęście, zdrowie, radość i miłość
były przeznaczeniem Twych dni.

1zznbk8.jpg

w takim razie to odemnie Kwiateczek!!

Pinka ja sie powtorze za pandorka, jak mozesz to zmien przychodnie, nie powinno tak byc, ze dopiero za 3 miesiace wizyta i tyle...u mnie byla tylko jedna polozna w przychodni i jak ta miala urlop to przyszla jakas dopiero co absolwentka chyba(bo wszystko sprawdzala w ksiazkach), ale zawsze to byla wizyta i slyszalam serducho, wiec sie jest spokojnym....

kwiateczek spoznione najszczersze zyczonka imieninowe!!!!!ja swoje mialam w sierpniu i tez nikt nie pamietal....:(

Laski znalazłam na stronie NHS:
"Antenatal appointments
If you're expecting your first child, you'll have up to 10 appointments. If you've had a baby before, you'll have around seven appointments. Under certain circumstances, for example if you develop a medical condition, you may have more. Your appointments can take place at your home, in a Children's Centre, in your GP surgery or in hospital. You'll also be asked to go to hospital for your scans. Your antenatal appointments should take place in a setting where you feel able to discuss sensitive problems that may affect you, such as domestic violence, sexual abuse, mental illness or drug use."

Z powyzszego wynika, że w pierwszej ciąży przysługuje 10 wizyt u położnej, a w każdej kolejnej juz tylko max.7, chyba, że są wskazania do większej ilości.

Ostatnia edycja:
hejka
Kwiateczek ja sie przylaczam do tych pieknych zyczen od Pinki.No tak bywa czasem ze niektorzy o nas nie pamietaja.Nie chce tu sie rozpisywac.
Gosia zdjecia cudowne,A ja Cię dawno nie widzialam na fotkach .Boze jaka ty chuda jestes.A maz jakie spojrzenia tam salonie jak cie malowali jakby mial cie schrupac...

Ostatnia edycja:
Pinka- no ja ci powiem ze jak czytam...to mam dreszcze i ogarnia mnie wscieklosc, bo maja podejscie do kazdego pacjenta...CZYSTO STATYSTYCZNE. W koncu nie zawsze mozemy wiedziec ze z ciaza jest cos nie tak...a oni sobie wylicza wg statystyk ze w wiekszosci to nic nie dolega to po co czesciej. Szlag by mnie trafil. Ja pamietam ciaze z Nastka jak nikt nie chcial mi zrobic badania moczu, cisnienia do 16 tyg ciazy a wy mialyscie. No ale sie nie denerwuj tylko. Anglia to kraj gdzie kochaja wsio co naturalne, rajcuja ich PRA... czasy wiec i ciaza niedlugo bedzie bez kontroli jak w glebokiej Afryce a mezowie beda odbierac porody. Ja mialam po 16 tyg wizyte raz w miesiacu, a pod koniec wizyta co tydzien.

Izka- schrupac... po wszytskim to wiory lecialy- jak to kiedys Paulina powiedziala hehehe zdjec takich fajnych mam mnostwo ale na nk nie jestem w stanie umiecic wiecej. Zmobilizuje sie i wkleje wiecej.

reklama
dZIEWCZYNY PRZEPRASZAM NIC NIE PISZE TE PRZYGOTOWANIA TO JAKIS KOSZMAR!
JUTRO BEDE JUZ ZONA!
NAPISZE WIECEJ JAK BEDE WOLNA TERAZ ROZUMIECIE KOCHANE PRAWDA?
KISSSSSSSSSSSSSSSS :*

Do góry