reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Dzień dobry :-) Halo, co się dzieje dziewczyny? Czy Wam wszystkim komputerki padły, czy może za dużo słoneczka? Co tu tak cichutko? :szok::szok::szok:
U nas kolejny dzień pięknej pogody :tak: Także humorek mi dopisuje...

Mam pytanko. Planuję kupić małej kołderkę na zimę (do tej pory miała kocyk z polara). I nie bardzo umiem się połapać w tych angielskich nazwach. Pytam o QUIT (tłumaczenie mówi, że to narzuta) - czy to też może służyć jako kołderka i wtedy nie potrzeba poszewki? A jak kołderka, to znowu trzeba by było jakąś poszewkę fajną kupić, mam na myśli z dobrego i milutkiego materiału :confused: Podzielcie się kochane mamunie informacjami, czym Wy przykrywacie swoje pociechy. Co polecacie?

Życzę Wam miłego dzionka i dużo, dużo słoneczka.

Martucha jak Nikolasek, zdrowy już?

reklama
Czesc

Tak Syla- sloneczka sporo i dlatego wszystkiech wywialo gdzies...:-D:-D:-D Ja tez mialam isc, ale Oliwier spi. Noc mial ciezka, bo wyszly mu dolne dwojeczki wczoraj, a dzis gorne...
Jesli chodzo o ta koldre, to wlasnie Quilt, to jest kolderka, do ktorej trzeba dokupic poszewke. Ale powiem szczerze, ze dla malych dzieci to sprzedaja od razu 2 w 1 (chyba a moze nie tylko), bo ja w kazdym razie mam kolderke i poszewke i to wlasnie kupilam jako calosc ( w komplecie). Ale wiesz co Syla, moze niech sie inni tez wypowiedza, bo tu w Uk to oni maja to jakos wszystko pomieszane, wiec tez nie chcialabym Cie w jakis blad wprowadzac, a pozniej sie okaze ze to narzuta, tak jak mowisz. Wiem tylko ze ja kupowalam w MOTHERS CARE kolderke od razu z poszewka, a i byla do tego poszewka na poduszke, ale my jeszcze poduszeczki nie uzywamy.

A do Pl tez jade w pazdzierniku. Yuuupppii!!!!:-):-):-)

Witam i ja,no własnie cicho tu.

Gusia260 witaj i pisz.

Syla no u mnie jedno i drugie.śłonka tak swieci a jak cieplo juz drugi dzien.Ja dzis na krotki rekaw poszlam do przedszkola.a kompa mezus juz naprawil,cale szczescie.
Co do kołderki to nie wiem jak jest tu bo ja mam z Pl przywiezione zostały mi po Kolinie.a posciel tez kupywalam w Pl taką fajną flanelową.jest taka miła,ciepla i dobrze sie prasuje.ja poduszki tez nie uzywam.

Alex to znowu do pl.No to ci sie trafilo,zadowolona pewnie co.

ok pisac pisac laski

Witajcie
My właśnie wróciliśmy ze spacerku. Pogoda również dopisała trzeba łapać ostatnie promyka słonca zanim zima przyjdzie.

Witam!!!
Pogoda iscie letnia i baardzo fajnie:tak:Mam nadzieje,ze caly weekend tak sie utrzyma,bo mamy super plany:-)
Dzis bylysmy na placu zabaw i Nika szalala za pieciu.Szatan niezly z Niej rosnie:-D
syla-my kupilismy kolderke i podusie(quilt&pillow)w Mothercare i nie sa wcale grube,tzn roznia sie znacznie od tych polskich komplecikow dla dzieci.Na poczatku mialam sporawe obawy,bo taka cieniutka ta kolderka mi sie wydawala:baffled:Ale okazalo sie,ze na tutejsze warunki w zupelnosci wystarczy,a zwlaszcza,ze Nasze dzieciaczki przeciez 'tutejsze'sa,wiec inaczej tez odbieraja temperature powietrza.......U Nas w domu zawsze jest ok 24stopni i Nika nigdy nie zmarzla,wiec polecam.Ale oststnio ogladalam dla starszych dzieci takie zestawy to juz nieco grubsze sa i bardziej w dotyku podobne do takich kolder dla doroslych:tak:
gusia260 - witam na forum;-)
A jutro jedziemy do Regens Park,bo przepieknie tam jest i 4 czy 5 super rozbudowanych placy zabaw,wiec Nika oszaleje:-D
Milego weekendu mamuski!!!!!

dzięki dziewczyny za info o kołderkach :-)

izka zgadzam się z Tobą, że pościel flanelowa to super sprawa, bo milusinka i cieplutka.

alex i katarzynka no ja właśnie patrzyłam na te QUILT z Mothercare, one są dość drogie ok 30 do 40 funtów, wyglądają jakby od razu były z poszewką, ja to na necie oglądałam to trudno mi powiedzieć. jak będę w mieście to podejdę do sklepu i zobaczę co i jak. coś takiego kupowałyście?

Winnie The Pooh embroidered 4 tog quilt : mothercare

a co do słoneczka, to nam udało się wybyć na dwugodzinny spacerek :tak: w ogóle w szoku jestem, że taką pogodę mamy :-)

oki, mykam małej kąpanie szykować. zajrzę potem.

ps. katarzynka udanego dnia Ci jutro życzę, zapowiada się super.

Hej dziewczyny:-)

Tak, Syla- mniej wiecej cos takiego mam. I to jest wlasnie kolderka z poszewka, z tym, ze niestety to jest zszyte na stale i jak chcesz wyprac, to trzeba prac w calosci. Na metce jest ze na 40 stopni jak welne. Jak tak robie i wtedy rzeczywiscie nie dzieje sie z tym nic zlego. A kolderka sama w sobie jest dosc cienka ale moge Cie zapewnic ze dziecku w zupelnosci wystarczy, na pewno nie zmarznie. Z reszta tak jak mowisz, przejdz sie przy okazji do sklepu i ocenisz sama, nie?
Oj tak, ja tez sie ciesze bardzo na wyjazd do Polski. Znowu sie zobaczyc ze wszystkimi i w ogole.... Super.:-):tak: Brakuje mi rodzinki i przyjaciol tu w UK.:-(

Milego wieczorka:-)

Dzięki alex :-) Kochana jesteś. To ja się zdecyduję na tego typu kołderkę...
Mi też bardzo tu brakuje rodziny i znajomych :-( My na dodatek tu w UK mieszkamy na wsi, z ludźmi tu jakoś nie znaleźliśmy wspólnego języka, także poza kilkoma znajomymi z Polski, to nie mamy tu w zasadzie innych znajomych. Także, tak jak mówiłam, jak jadę do Polski, to jak dziecko się cieszę. Ale nie lubię się pakować :no: A na ile jedziesz?

reklama
witam...

A my kolderki nie uzywamy choc mamy 2 dla niuni (mniejsza i wieksza) i powiem ze u nas sie nie sprawdza poki co :szok:
Uzywalam zeszlej zimy czasami ale mala byla malutka (miala wtedy 4 mce) i spala caly czas w jednej pozycji a teraz to "lata" w ciagu nocy po calym lozeczku i czasem sie tak zakreci w koldre lub wejdzie pod nia to sie tylko budzi i placze i ja ciagle patrze czy sie juz odkopala i czy pod nia nie lezy.

Tak wiec Naszej malej kupilismy do spania taki sleepsuit wadded (czyli taki jakby troszke wypchany watolinka) i sleepsuit z polaru i ze tak powiem nie mam watpliwosci ze sie rozkopie z koldry ani w nia zaplacze ani ze zmarznie.

nio lece,

Milego weekendu babeczki

Do góry