Joanulka
Fanka BB :)
Dziękuje za radę!! Nawet nie miałam pojęcia, ze trzeba regulować maszynę@DarkAsterR mnie w pokera dziadek uczył.. znaczy na każdej imprezie rodzinnej siedzieliśmy oboje w kącie i graliśmy w pokera na kasę Zaczął jak miałam 5 lat... kochany dziadziuś Oboje nienawidziliśmy tych imprez rodzinnych Też muszę sobie mikser kupić - taki stojący bo mam tylko taki mały ręczny. Piekłam chleby ostatnio i bardzo mi się to podoba - pyszne wychodzą... ale wyrabianie przez 50 min ciasta ręcznie jest katorgą i zniechęciło mnie Niestety ciasto na chleb to to co wchodzi na mikser - jest gęste i ciężkie do miksowania - więc z ręcznym idzie się pochlastać. Podoba mi się jeden - taki trochę combo - ale drogi jak pieron a byle czego nie opyla się kupować.
@Joanulka powoli do celu Uczymy się na błędach Przygotuj się że w pierwszym roku użytkowania maszyny prawdopodobnie będziesz musiała ją wyregulować. Dobrze jest znaleźć kogoś w mieście kto to zrobi - mi taki starszy facet co roku reguluje dwie maszyny - płacę łącznie 30 funtów. To znaczy możesz też sama spróbować regulować, ale nie polecam - udenerwujesz się tylko możesz bardziej skopać
A propo maszyn - jutro będę uczyła moją starszą szyć Zapomniałam o tym na śmierć :/
Polecam robota do ciast! Kupiłam w zeszłym roku, taniego w Argos, bo uczyłam się piec i dzięki niemu, do dziś piekę i nawet torty ostatnio robiłam. Oczywiście wymieniłbym go teraz na lepszy, ale daje radę. Nie zbiera dobrze se ścianek i muszę pomagać gumowa szpatułka.