reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

IMG_20200521_215551.jpg
Mogą być takie kolorki na lewka? Czy wolisz taki
IMG_20200521_215732.jpg
i jutro pójdę szukać brązowej na mieście? I tak muszę jutro iść do apteki więc mogę sobie połazić po sklepach :p

reklama
Malutka, odpukac, jest przespokojna i przekochana. Nic ja nie rusza, prawie nie placze, ale zeby nie bylo tak kolorowo, mam mega problem z karmieniem jej. Od samego poczatku plytko chwytala i bylam przekonana, ze ma krotkie wedzidelko. W poniedzialek bylam w breastfeeding clinic i stwierdzily, ze nie ma. W srode mialam wizyte w tej sprawie w szpitalu i takie polozne laktacyjne z wiekszym doswiadczeniem jednak potwierdzily, ze ma za krotkie. Ja juz o niczym innym nie mysle tylko o bolu, a oni nic nie moga zrobic, bo mala przybiera na wadze, wiec to tylko ja cierpie, a teraz wirus, wiec prawdopodobnie nawet nie dostane referral.

Dzisiaj na dodatek zrobilo jej sie cos takiego (zdjecie) i w tych miejscach twarde guzki. Jak dla mnie typowe wezly chlonne. Wizyta u lekarza trwala 2 minuty, stwierdzil, ze to cysty przypadkowo w miejscu wezlow, a czerwona skora to egzema. Tak sie martwie o mala... Zadnego badania krwi, sprawdzenie CRP. Mam nadzieje, ze to nie jakas infekcja [emoji29]
Młody będzie wdzięczny.
Po tych zębach jestem mu w stanie nieba przychylić. Nic dziwnego, ze był okropnym łobuzem i niegrzecznym nicponiem.
@julia2s jak tam malutka? Zdrowa? Zadowolona? Jak znosi upały?
IMG_20200521_181427.jpeg

@julia2s - lekarzem nie jestem ale też mam wrażenie że to randomowe cysty, choć dla mnie wygląda bardziej jakby coś ją pogryzło. Pilnuj tego. Możesz delikatnie przecierać naparem z rumianku jeśli masz - to powinno złagodzić stan zapalny. Jeśli się zacznie pogarszać jedź z nią do szpitala. Współczuję problemu z wędzidełkiem i współczuję bólu. Mam nadzieję że dadzą wam mimo wszystko referal - choć teraz to ciężkie czasy.

@DarkAsterR jakbym na mieście nie znalazłą to już sobie na amazonie upatrzyłam muahahahaha paczkę 20 kolorów (przydadzą się takie randomki właśnie do robienia pierdółek :) choć małż mnie pewnie zatłucze za kolejne włóczki w domu :p Ale może uda mi się to gdzieś schować żeby nie zobaczył? I będę się modliła żeby spał jak kurier przywiezie... zostane ukamienowana... ok, jutro szukam - choć jeszcze nie wiem gdzie!

Mam nadzieje, ze tak jest. Nie ufam tutaj lekarzom pierwszego kontaktu. Z drugiej strony przy infekcji mialaby inne objawy, a nie widze zeby jej cokolwiek bylo.
@julia2s - lekarzem nie jestem ale też mam wrażenie że to randomowe cysty, choć dla mnie wygląda bardziej jakby coś ją pogryzło. Pilnuj tego. Możesz delikatnie przecierać naparem z rumianku jeśli masz - to powinno złagodzić stan zapalny. Jeśli się zacznie pogarszać jedź z nią do szpitala. Współczuję problemu z wędzidełkiem i współczuję bólu. Mam nadzieję że dadzą wam mimo wszystko referal - choć teraz to ciężkie czasy.

@DarkAsterR jakbym na mieście nie znalazłą to już sobie na amazonie upatrzyłam muahahahaha paczkę 20 kolorów (przydadzą się takie randomki właśnie do robienia pierdółek :) choć małż mnie pewnie zatłucze za kolejne włóczki w domu [emoji14] Ale może uda mi się to gdzieś schować żeby nie zobaczył? I będę się modliła żeby spał jak kurier przywiezie... zostane ukamienowana... ok, jutro szukam - choć jeszcze nie wiem gdzie!

Mam nadzieje, ze tak jest. Nie ufam tutaj lekarzom pierwszego kontaktu. Z drugiej strony przy infekcji mialaby inne objawy, a nie widze zeby jej cokolwiek bylo.
Też mam ograniczone zaufanie do GP tutaj. Dlatego mam dwóch ulubionych GP - jeden którego łatwo manipulować - wystarczy mu przedstawić argumenty, a że chyba jest świadomy swoich braków, to o ile twoje argumenty są czymkolwiek poparte - to zrobi jak mówisz :D A drugi jest nawet ogarnięty, ale uparty osioł :p Konkretny typ, ale nie potrafiący przyznać się do niewiedzy - co skutkuje tym że jak nie wiedział co zrobić z moją alergią - to nie zrobił nic :D Ale jako lekarz od infekcji - jest ok :p

Dostałam pozwolenie na zamówienie włóczek :D Niestety to oznacza że chwilkę potrwa aż przyjdą, ale nie kupię ich nigdzie na miejscu :(

@julia2s ja tez nie ufam GP.
Specjalistów w szpitalach masz dobrych ale zanim się do nich dostaniesz to trzeba się przedrzeć przez gąszcz wszelkiej maści ignorantów medycznych. Nie jest łatwo. Ale o dobrego GP trudno. Ja mam dzięki Bogu dwóch dobrych pediatrów u siebie w przychodni ale wszystko inne lezy.
Tez mi to wyglada na ukąszenie. Albo moze odparzenie? Ostatnio było gorąco. Ciężko stwierdzić po samym zdjęciu.
@ZwariowanaSol kolory zostawię tobie, ja mam problem z dobraniem guzików do powloczki wiec nie będę ci się wtrącać w projekt. Na szczęście mój mąż nie wtrąca się w ilość włoczki, która jest dostarczana. Moje pieniądze na to idą, jemu nic do tego. Ale skubany nauczył się już co mam a co „wyglada na nowe”. Zwrocilam mu tylko uwagę, ze on ma cztery gitary....temat się skończył. A włóczek mam na dwa największe pudła plastikowe z Ikei. Plus druty, szydełka, igły do włóczek....

Ja na poczatku myslalam, ze to odparzenia, ale tam sa twarde guzki w tych miejscach. Jeden sporo urosl dzisiaj [emoji29] no tutaj wlasnie w tym jest problem, ze specjalisci sa zazwyczaj super, ale o dobrego GP jest ciezko. U mnie w przychodni bylo kilku fajnych, ale oni sie zmieniaja jak rekawiczki. Co ide to jakis nowy lekarz [emoji1745] na szczescie za czesto nie bywam, ale na palcach u reki zlicze wizyty takie naprawde dokladne.
@julia2s ja tez nie ufam GP.
Specjalistów w szpitalach masz dobrych ale zanim się do nich dostaniesz to trzeba się przedrzeć przez gąszcz wszelkiej maści ignorantów medycznych. Nie jest łatwo. Ale o dobrego GP trudno. Ja mam dzięki Bogu dwóch dobrych pediatrów u siebie w przychodni ale wszystko inne lezy.
Tez mi to wyglada na ukąszenie. Albo moze odparzenie? Ostatnio było gorąco. Ciężko stwierdzić po samym zdjęciu.
@ZwariowanaSol kolory zostawię tobie, ja mam problem z dobraniem guzików do powloczki wiec nie będę ci się wtrącać w projekt. Na szczęście mój mąż nie wtrąca się w ilość włoczki, która jest dostarczana. Moje pieniądze na to idą, jemu nic do tego. Ale skubany nauczył się już co mam a co „wyglada na nowe”. Zwrocilam mu tylko uwagę, ze on ma cztery gitary....temat się skończył. A włóczek mam na dwa największe pudła plastikowe z Ikei. Plus druty, szydełka, igły do włóczek....

reklama
@DarkAsterR Szukałam po sklepach tej brązowej, ale nie znalazłam nic ciekawego, za to dowiedziałam się że Poundland zaczął znowu działać. Zamawiam online - jak przyjdzie to będę robić :D Małż się zgodził na zakupy (tylko on zarabia) więc jest ok :)

Meszki jak gryzą to skubane śladów nie zostawiają. Ja się czasami budzę pogryziona i właśnie z takimi kulkami pod skórą. Nie wiem czy to jakiś pajączek, czy meszka czy kij wie co w tej Anglii jest. Niby się sprząta codziennie, siatki w oknach są, ale i tak coś Ci zawsze do domu wlezie. Rumianek, bo Hyrdokortyzonu bym takiemu maleństwu nie dała - może podrażnić skórę.

Miałam dzisiaj swoją porcję nerwicy i płaczu, w aptece... na drugim końcu miasta... długa historia - zaczynam mieć dosyć. Pół roku po mojej operacji zaczęły się cuda z HRT - cuda o nazwie "Amba Fatima - Nosz kwa, ni ma!" I ten cyrk się ciągnie od sierpnia zeszłego roku. Był nawet moment że mąż mi kupił prywatnie te plastry - 100 funtów poszło się czesać, ale 3 miesiące miałam bez stresu. W lutym .. cud się wydarzył - były.. ale już nie ma :D To jest chore!!!

Ostatnia edycja:
Do góry