reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Jestem, narazie mi sie udaje;-)

Maxin alez ja wlasnei Ciebei mialam na mysli, chcialm, zeby Pinka w razie potrzeby zapytala Ciebei o olejek rycynowy. Czy to nie Ty przyspieszylas sobie porod olejkiem? No normlanie dalabym sobie pluszek uciac, ze dobrze pamietam. Napisz jak sie myle :zawstydzona/y:

Joasiu.Z witam sie i z Toba:tak: z sikaniem wal jak w dym;-) Ale Ci fajnie, ze Maya tak ladnie spi juz w 10 miesiacu. Nasz Alek zaczal przesypiac nocki dopiero niedawno tuz przed 2 urodzinami. I tak nie wszystkie:sick: Wczesniej to sie nei zdarzalo. Licze, ze druga pociecha bedzie lepsza w spaniu, bo i jak do tego luzniej podejde:tak:
Wszystkiego naj z okazjo 6 rocznicy slubu, duuuuzo milosci i czulosci!
My rocznice mamy jutro 3 dopiero :-p

Olis naprawde tak duzo sie o mnie mowi, a to ciekawe:confused2: Bylam na dwoch spotkaniach i na kolejne z pewnoscia sie wybiore. Za meza bede jutro trzymac kciuki i westchne do Najwyzszego ;-)

Isunia, no to jak posle Alka do przedszkola, a raczej zlobka to bede zdawac relacje na biezaco. Temat otwarty:happy: Dzieci ponoc placza na poczatku a potem nie chca ze zlobka wychodzic.

Evunia ja jestem tego samego zdania jak takie dlugie posciaki bedziemy pisac, to ja wymiekne:laugh2:

Maju33 koniecznie bede chcial pojechac na kolejne spotkanie. Coreczke masz przeurocza:tak:

Kallusia no leje jeszcze z tej kuby z metka i konika polnego :-D:laugh2::-D:laugh2:

Iskierko i takie nieplanowane wypady sa chyba najlepsze co?

reklama
Dziewczyny ja nei mam sumienia pisac takich dlugich postow tak wiec dziele je:-p

Agnes skad to zdziwienie, ze jestem pielegniarka?:rofl2: A jestem ,jestem i zastrzyk w dupsko moge dac;-)
Ps. my tez mamy dzisiaj juz drugi dzien w pelni rodzinny razem. Chlopaki ogladaja razem film, a ja korzystam z okazji:cool2:

Mamusko79, ja zaczelam podawac inne produkty dopiero jak Alek mial skonczone 5 miesiecy i to bylo jablko. Karmisz piersia? tak pytam z ciekawosci. Dzieci w wieku 3 miesiecy maja taka nagla potrzebe jedzenia wiecej i wiecej, zdaje sie, z epierwszy taki skok jest okolo 8 tyg. To mija po kilku dniach. Jak karmisz flacha to mozna sprobowac, chcoc ja mysle, ze dziecko jeszcze troszke za malutkie, zeby mu juz wprowadzac zmiany.

ufffffffffffffffff
dzien byl cudny i pelen wrazen Maja wie o czym mowie bo spedzilysmy go razem;)
zaliczylysmy z Maja i dzieciakami 3 parki no wyczy nie lada, bylo cudnie foty zalacze ale potem hihi hi Roccowiec zaczal wic sie z bolu zebowego (bezzebne moje szczescie) i tak ok godziny chyba wyl i spal jednoczesnie na siedzaco, jak wrocilismy do domu ( dzien out od 11.30 do 5) humor mojemu dziecku powrocil smial sie w nieboglosy (pomyslalam ze chyba zwariuje bo humorki ma jak mamusia czasami dodam tylko) po kapieli nie chcial spac mimo tego ze w ogole dzis nie spal moze 10 minut to mu sie odechcialo - wredna matka zmusilam go i spi jak ANIOL:)

Olcia - odjazdowe foty - odjazdowa impreza, ja przed wyjazdem do Angli zorganizowalam pozegnalna imprezke typu lata 60te byl naprawde odjazd nawet muzyka I tance na lata 60te he he he potem milo sie wspomina

Iskierko - z Ciebie to prawdziwa iskiereczka, super ze znajdziesz pocieche w szybkim prowadzeniu auta he he he jak M nie patrzy oczywiscie, moj tez potrafi byc zrzedliwy he he he ale najwazniejsze ze dzien sie udal
Ja wlasnej poslalm paszport na prawojazdy no wiec drogi cale moje juz nie dlugo, wtedy cie odwiedze I bedziemy plazowaly razem;)

Agnes - czy Ty sobie ten palec naprawde ucielas czy przycielas?
No tak to niezla wymowka zeby nie odpisywac he he he ide robic pizze I caluje Cie w paluszek

Joanna Z gratulacje z okazji rocznicy ślubu i dla Majeczki wszystkiego NAJ

Maxinka - spontaniczna to Ty jestes kochana nie kazdy to ma myslisz ze moj M to lepszy hmmm ja nadrabiam za nas oboje, + Roccowiec he he he na spontanicznosc to chyba na emeryturze sie doczekam ha ha ha no coz pracusie jedne ;( chociaz pocieche mamy z dzieci kochaniutkich;) no I czasem z naszych spontanicznych mezusiow he he he jak sa spontaniczni heeeeeeeeeeeee heeeeeeeeee heeeeee

Martuska - gratuluje wytrwalosci!!!!!!! kochana uwielbiam czytac Twoje posty sa pelne dowcipu i bezposredniosci no i oczywiscie ciepla pisz kobito pisz najdrozsza i ucaluj mlodego filmowca od cioci

Pinka - my Ci tu dopingujemy:)

to post wylacznie dla Mamuski wiec kto chce niech czyta kto nie nie musi;)))):cool2:

Mamuska - serce Ty moje Ty tu nie nazekaj ze ciezkie jest zycie matki, a co ma pijak powiedziec;) szaleje po tych dyskotekach I jeszcze narzeka, Ty to mi pozycz tego Twojego M ja tez bym poszlalala he he

Serce a tak na powaznie z tym twoim pytaniem o jakas maczke kukurydziana, nie obraz sie na mnie ale Ty chyba zwariowalas mamuska czy co????? zasada numer jeden dziecko zaczyna sie dokarmiac od 6tego miesiaca zycia tylko w pewnych przypadkach mozna zaczac dziecku podawac od 4 miesiaca (jesli jest duze je duzo I nadal glodne w porze lunchu ryz dla niemowlat na Twoim mleku). Generalnie za wczesne dokarmianie moze zle wplynac na rozwoj dziecka. A jesli przesadzam to przepraszam. Jesli moge cos poradzic, naprawde od serca, mamuska powinnas is do HV po rade.

Bo ja mam tylko jedno dziecko i nikogo w blad wprowadzac nie chce, kazda matka wie najlepiej:)

Po drugie dobra wiadomosc od 3 go miesiaca dziecko moze a nawet powinno spac w nocy a przynajmniej przespac od 22.30 do 7 rano jesli jest pod scisla rutyna.
Jesli woje dziecko wazy 5.4 kg powinno spac juz cala noc ( od 10.30) I nie powinien spac dluzej w ciagu dnia niz 3.5 godziny.

Proba nie strzelba:)

7.00 dziecko powinno byc obudzone , zmiana pieluszki I otrzymac butle albo oproznic obie piersi.
8.00 przebrac malucha z piezamki, odswiezyc, pomasowac troszeczke potem ok 20 min zabawa na macie
9.00 mlody do lozeczka, najlepiej gdyby byl zawiniety w kokonik wtedy sie dziecko szybko uspokaja I czuje bezpieczniej powinien spac albo tylko polezec nie dluzej niz 45 minut
9.45 zdjac kokonik obudzic maluszka I pobawic sie z dzieciatkiem
11.00 karmienie - nie powinnas karmic po 11.30 bo to wplynie niekorzystnie na nastepne karmienie
12.00 przewinac dziecko I znow ulozyc je do snu, mozna wyjsc z dzieckiem na spacer w kazdym momencie dnia ale nalezy pamietac o utrzymaniu por spania I jedzenia jesli one beda regularne mlody bedzie spal w nocy
Maly spac poinien nie dluzej niz do 2.15
2.30 karmienie - nie powinno sie karmic po 3.15 bo to wplynie niekorzystnie na nastepne karmienie
4.15 zmiana pieluszki , mozna podac malemu przegotowanej wody albo sok z woda pol na pol
5.30 zabawa na macie bez pieluszki podczas gdy Ty przygotowujesz kapiel
5.45 kapiel olejki lekki masaz
6.15 karmienie
7.00 mlody do wyrka mozna go polozyc w kokoniku (czyli zawinac w kwadratowy material ale nie za mocno )
10.30 wyjmij go z lozeczka I nakarm nawet jak spi zrob to na spiaco, jak nie bedzie chcial rozbiez go z Rocco to pomagalo zostawal w samej pieluszce wcinal a potem na pol snietego go ubieralam I do wyrka
Powinien spac do 7 lub 6tej
Po 3 dniach tej samej rutyny nie bedziesz musiala go dokarmaic w nocy on sie bedzie budzi na poczatku o 2 potem 5 nad ranem daj mu 5 do 10 minut possac cyca czy butle z woda nie wiem jak go karmisz po 3 dniach jak obudzi sie I placze tylko go przytulasz az usnie
Na Rocco podzialalo po 3 dniach to nie cud to prawda
Rutyna to klucz do sukcesu

Poza tym dopoki mlody nie przesypia nocy a Ty nie mozesz sobie z tym poradzic to wtedy kiedy mozesz polegac na M niech on sie zaopiekuje mlodym a Ty przespij sie albo choc raz w tygodniu spij cala noc kiedy mlody bedzie pod nadzorem M no ale decyzje kochana Ty musisz podjac sama

Caluje Cie mocno I malutkiego w pepuszek I POWODZENIA

;-)

witajcie, dziewczyny nie nadążam za wami... Mnie jest trochę cieżko jak na razie znaleźć chwilke, staram się szybciutko czytać.... Widze że wszystkie miło spedziły weekend, tym bardziej ze pogoda dopisała. A już myślałam że słoneczko już nie zawita.

Martuska ja karmie butelką, mi mleko pojawiło się po 3 dniach a po 3tyg znikło. Zwiększyłam mu jak na razie dawke mleka z 120ml na 150ml, zaczął różnie jeść. Jadł zawsze co 4godz a teraz po 2 lub nawet po 6 godz upominać się.

Maxim zdecyduje się pomalutku mu wprowadzać mączkę, sprawdze za dnia jak będzie mu to smakowało i jak to przyswoi.... a za mieciąc to już będziemy mogli wprowadzać deserki :-). Dziękujemy za życzonka :happy:

A co u nas: dzisiaj wycieczke zrobiliśmy sobie na karuzele. M. miał wolne, wyciągnęliśmy sąsiadów-mają 3letniego syna. Było super. Krystianek tylko wodził wzrokiem za światełkami i ludźmi-a były tłumy :tak:. A jak chciał spać to nawet głośna muzyka mu nie przeszkadzała. Przebudził sie jak wyjechaliśmy z tamtąd i zrobiło się cicho, cyba wyczół zmiane :-).

buziaczki

no moje dziecię smacznie śpi, M. szaleje na PS3, a ja mogę wreszcie poczytać i popisać;-)

Byliśmy chwilę nad rzeką pograliśmy w pilę we trójkę, na basen się nie zdecydowaliśmy, bo sloneczko co chwila zachodzilo i zaczęlo wiać. Wieczorkiem poszliśmy do pubu na piwko i soczek posiedzieliśmy sobie i wróciliśmy na kąpanko Ali:tak: Tak więc dzień zlecial szybko i milo:-) Jutro już M. wraca do pracy po urlopie, za 10 dni Ala do przedszkola już codziennie będzie wędrować i aby do świąt;-)

maja33 - ja też się nie moglam doczekać pamiętam, a już mam dużą dziewczynkę, gadulę, mądralińską i rozrabiakę;-) Fajnie spędziliście dzień czytam:tak: bylam w Hyde Parku i bardzo mi się tam podobalo:tak:

Buziaczku muszę Ci powiedzieć, że u mnie w miasteczku dużo mam chodzi z dwójką dzieci i z dwoma psami na spacery, dzieci zazwyczaj siedzą w wózku podwójnym, a psy przywiązane z dwóch stron do wózka grzecznie spacerują:tak: zauważylam, że oprócz tego, że anglicy lubią dużo dzieci mieć to jeszcze obowiązkowo conajmniej jednego psa;-);-)Co do dużych ilości kawy to wiem, że piję tego cudownego napoju zbyt wiele, ale tak mam od chyba 20 roku życia i to jest mój jedyny nalóg.;-) Ogólnie widzę, ze wesolo masz teraz ;-)

Maggusia ale masz sąsiada:szok: wspólczuję:-( Co do ćwiczonek, to mi zapal nie znika i jak siebie znam to nie zniknie:cool2: Przyrząd do brzuszków widzialam fajny sprzęt, ja jednak poza rowerkiem który już mam i ciężarkami, nie inwestuję w nic, widzę efekty ćwicząc regularnia tak jak ćwiczę, a planuję wykupić sobie karnet na silownię i raz dwa razy w tygodniu dodatkowo wyskoczyć, jak Ala będzie w przedszkolu:tak: Tu na silowni widzę mamuśki z takimi maluszkami przychodzą ćwiczyć, ale z takim malym szatanem jak moja Ala to już imposible;-)

Martuska - dzień w domku tym bardziej jak pogoda średnia też przyjemny:tak:

kurcze no nie wiem co się dzieje co chwila mi wyskakuje bląd na stronie forum, ja nieslychanie spokojny czlowiek jestem i uparty więc uparcie próbuję dalej odpisać;-)

reklama
Proboj ISKIERKO, proboj, mi tez czasami forum szwankuje, nie mam pojęcia dlaczego.

Widze ze dzien bardzo udany bo maly ruch na BB, ale to dobrze.
Nie ma to jak cieply rodzinny dzien. My niestety jak to zazwyczaj bywa spedzilismy go osobno, ta piekarnia mnie dobija, cala Anglia ma wolne tylko nie nasz zaklad pracy :wściekła/y::wściekła/y:.
No ale coz taka praca.
Pozdrowionka i dobrej nocki. Mój maluszek spi wiec czas na szybkie porzadki w kuchni :laugh2::-D, trzeba jakos zabic czas bo moje szczescie przyjdzie gdzies za dwie godziny.

Spijcie dobrze, moc buziaków.

Do góry