reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Maxin widzę, że grill udany i Natalka ma pierwszą nocną imprezę za sobą;-) Mój znak zodiaku to BYK, a mój M. powtarza zawsze, że ja mam w sobie malą elektrownię jądrową i mam niespożyte poklady energi, no taka moja natura, że ja nie usiedzę ciągle muszę coś;-)

Joanna_Z wszystkiego naj naj naj z okacji rocznicy ślubu:-) u mnie weekend dziękuję tak jak pisalam aktywnie i cudnie, cieszę się, ze pogoda byla śliczna, bo ja cieplolubna:tak:

Olis trzymam mocno kciukasy za Męża Twojego:tak:

Isunia cieszę się, że optymistyczniej Ci się zrobilo;-) dokladnie musisz być konsekwentna myślę, że spokojnie pomalu się zaaklimatyzuje i będzie biegać w podskokach jak moja Ala do przedszkola:tak: wiadomo początki bywają trudne, ale dacie radę:tak:

Kallusia
w Brighton nie bylam, ale już wszystko przejrzałam w necie na temat tego miasta i w sumie jeśli nie pod Londynem wylądujemy niedługo, to wlaśnie Brighton mi się marzy;-)

Agnes 2606 ćwicz ćwicz Kochana samo zdrowie;-):tak:

Pinka25 jesteśmy z Tobą:tak: i czekamy:tak: co do jazdy szybkiej to ja uwielbiam, jak bylam sama bez Ali to wyprawialam autem takie rzeczy, że teraz to mi na samą myśl skóra cierpnie, ale mlodość ma swoje prawa;-)

reklama
Hej Kochane,
ale dzis aktywne jestescie, czuc ze to bank holiday, mezowie z dzieciaczkami a my przy kompach.Choc u nas dzisiaj ja caly dzien spedzilam z malym. Mielismy plany aby spedzic dzisiejszy dzien na powietrzu, parki, plac zabaw, spacerek ale pogoda sie popsula, na zmiane deszcz i wiatr wiec zostalismy w domu.Moj maz zabral sie za remoncik schowka na gorze a ja zeby mu nie przeszkadzac spedzilam dzien z Oskarciem na dole w salonie.Szalelismy w namiocie, bo wczoraj bylismy na zakupach a poniewaz zauwazylismy ze Oskarcio ostatnio lubi wchodzic pod krzesla i fotele to kupilismy mu namiot.Teraz wlazi do srodka i robi kuku!teraz misio juz slodko spi wiec ja nadrabiam.A wcozraj po kosciele, spedzilismy prawie caly dzien w Manchesterze , pobuszowalismy w swietnym centrum handlowym, potrzebowalismy pare rzeczy, wiec przeznaczylismy ten dzien na zakupowe szalenstwo.Powariowalam w primarku, zrobilismy tez zakupki w lepszych sklepach bo przeceny byly super!Na przyklad kupilam sobie sliczne piaskowe spodnie z paskiem, takie jakby podobne do jeansow ale z klapkami na pupie i widac ze naprawde porzadne i wiecie co byla przecena z 25funtow na 5 !Nie moglam sie powstrzymac.Maz tez kpil spodnie, troche ubranek Oskarciowi.Maly nie bardzo skorzystal ze spaceru bo jakos usnal i dobrze mu sie spalo bo spal ze 2 h.Ale bylo milo.
I to chyba wszystkio z naszego weekendu.Zauwazylam jednak, ze ostatnio spokojniej spedzamy czas, bez szalenstw.Ale trzeba zasem odpoczac i pobyc tylko z rodzinka.
Nio a teraz po kolei:

taaaa trzeci raz mi się zawiesilo wszystko, ale nie poddam się i dokończę com zaczęla;-)

Maxim ja generalnie wolę bardziej zorganizowane wypady, ale mój M. to nie tyle spontaniczny co mega roztargniony , bo to artysta i chodzi z glową w chmurach wiecznie i czasami coś sobie wymyśli i przychodzi do mnie i mówi, a może byśmy.... i zna mnie i wie, że ja w krótkim czasie spakuję naszą trzyosobową ekipę wsadzę do auta i zawiozę gdzie trzeba:tak: Mój M. teraz na urlopie dwa tygodnie byl więc mogliśmy poszaleć, a tak to tworzy od 9 do 17.30 codziennie. Ciężko mu to idzie, bo ma wolny zawód i zawsze pracowal jako wolny strzelec i w sumie teraz też chce porobić sobie kontakty i przejść na freelancera.

Martuska no wlaśnie tak jak napisalam wyżej Maxim ja wolę bardziej planowane, ale jak nieplanowane są fajne tak jak ten wczoraj to czemu nie;-)

Evoska
to widzę, że mialyście z Mają dzień udany i wesoly:-) no wlaśnie faceci zawsze chcą pouczać jak się auto prowadzi ja M. sadzam z tylu obok Ali i mam spokój;-) wspólne plażowanie super pomysl, może mi się uda zamieszkać w tym Brighton to będziemy u mnie zloty robić :tak:

Justyna 170979
no dziś to mnie to forum wogóle nie lubi piszę tego posta z podzialem na kilka ponad godzinę :tak: wspólczuję, ze musialaś dziś pracować, ale tak bywa, będzie lepiej:tak:

uff jakoś dobrnęlam do ostatniej strony, ale latwo nie bylo, w międzyczasie poszlam sobie po winko i odrazu mi lepiej się pisze:tak:

Dobrej Nocki dla Wszystkich:-)

Coby posta mi nie zzarlo pisze osobno:-)
Evoska
-fajnie, ze znowu czesto odwiedzaszaa forum, normalnie sie stesknilam za twoim poczuciem humorku w notkach!Swietnie, ze umawiacie sie z dziewczynami i razem z dzieciaszkami spedzacie czas.A powiedz mi kochana w jakim jezyku mowicie do waszego Rocco???
Iskierka-czy Ala lubi chodzic do przedszkola tutaj?Fajnie, ze mozecie wyjsc spokojnie do pubu, posiedziec, wypic piwko.A czy bede niegrezczna jak zapytam z kim w tym czasie zostaje corcia?
Kallusia- a to prezent znalazlas w pieluszce, wyobrazam sobie jak sie usmialiscie. Corcie masz swietna, i nie wiedzialam ze juz tak ladnie chodzi za raczke!
Pinka-biedactwo, weteranka z ciebie, wierze ze plecki cie bola jak dluzej poklikasz!Trzyamj sie kochana!
Joanna-Wszystkieog najlepszego z okazji rocznicy slubu, duzo duzo milosci wam zycze!
Maxin-super ze grillowanie sie udalo, wreszcie posmakowalas pysznosci z grilla, szkoda ze u nas nie wypalilo bo ja tez bym zagrilowala.
Olis-ja tez zauwazylam, ze nas zmisio szybko sie uczy.U ciagu jednego dnia potrafi przyswoic sobie rozne czynnosci, tak jak u was z czapeczka , ja uczylam Oskarcia zbierac z podlogi skarpetki, bo on czesto je zciaga.I po kilku probach juz nawet nie mowialm a jak on zgubil skarpety to sam szukal, przynosil i kaze sobie zakladac:-)No a teraz probuje powtarzac po nas rozne slowka, ale mam ubaw bo takie cuda potrafi stworzyc, robaczek nas zkochany!A z praca kurcze u nas ciezko, ja podobnie jak ty, jak kazda mama, z jednej storny chce byc z dzieckiema z drugiej czasem pragne odpoczynku, oderwania sie od domowych spraw.Dlatego praca na pol etatu bylaby najlepsza.ALe jesli nic sie nie znajdzie to postanowilam kontynuowac collage i dalej szlifowac angielski.Moze to zzwiekszy moja szanse ma prace, lepsza prace.A i trzymam kcuki za prace meza!
Martuska-ja nie jestem pielegniarka ale nauczycielka.Jednak z uprawnieniami jest podobnie, jesli do pieciu lat po obronie nie bede pracowala w zawodzie, to pozniej mimo tytulu musze zrobic podyplomowke bo uprawnienia traca waznosc:-(A ja bardzo chce pracowac w zawodzie!A co do nocniczkowyc spraw, to mowisz ze po 18 m-cu zycia probowac, ja teraz probuje ale Oskarcio jest jeszcze za maly z tego co widze.Chce go jednak zapoznac z nocniczkie, poprzez zabawe, aby sie go nie bal i uczyl sie spokojnine i bez stresu na niego siadac.I zauwazam ze wczesniej wogole nie chcia a teraz od czaus do czasu ud=siadzie sam, nawet jak go o to nie prosze:-)
To na razie tyle.
Spokojnej nocki!

Izusia Ala byla z nami, chodzimy do takiego fajnego pubu gdzie jest ogródek tam sobie siadamy Ala chwilę z nami pije soczek, a potem się bawi przeważnie z innymi dziećmi, które tam są z rodzicami:tak: tak, ze caly czas jest pod naszym nadzorem:tak: niestety nie mam tu jeszcze nikogo zaufanego z kim moglabym zostawić Alę więc samotne wypady nasze do pubu czy gdziekolwiek są imposible:-(

hejka dzisiaj już po raz drugi :cool:, siedzę sobie w domku sama, nielicząc śpiącej Karolinki, mąż pojechał na lotnisko po znajomego, więc sobie na niego czekam, samolot opóźniony 3 godziny :szok:. Dzisiaj spędziliśmy sobie miło dzień, pogoda była w miarę ładna:tak:

PINKA25 troszkę piwka nie zaszkodzi a może nawet pomoże:happy:,
u mnie to normalka z tym palcem, bo zawsze muszę coś narobić:laugh2:

Maxin no w końcu wzięłam się za siebie, tylko nie wiem jak długo wytrzymam, zazwyczaj mam słomiany zapał:no:. Z nauką czytania to u nas róznie,teraz mielismy dłuższą przerwę, ale od paru dni zabieramy się znowu za robotę a jak u Was?

Martusia no nie wiem tak jakoś zapytałam, bo nie wiedziałam:rofl2:, też chciałam kiedyś iść na pielęgniarstwo, ale tak mnie jakoś ta sytuacja w PL służbie zdrowia zniechęciła, może jakbym wiedziała, że wyjadę do UK to bym poszła:happy:

Evoska tak naprawdę to sobie ten palec troszkę utarłamna tej tarce, trochę mam pocharatany :-p, no wiesz każda wymówka jest dobra:rofl2:

Iskierka fajowo sobie dzionek spędziliście, my też byliśmy w pubie wczoraj z Karolinką i strasznie się jej podobało, cieszę się ze wprowadzili ten zakaz palenia, bo przynajmniej można z dzieckiem o pubu wejść i ciuchy nie śmierdzą:tak:

Izusia ja też się nie mogę powstrzymać jak takie wyprzedaże;-),

życzę miłej nocki i kolorowych snów;-)

hej mamuski,ja w pracy,dzieci spia wiec mam chwilke dla was:tak:
dzis rano niewiedzialam ja sie ubrac,zreszta moja szafa mnie dobija jest mala,nic nie moge znalesc i non stop chodze w tym samym,mam juz dosc,przydaly by sie porzadki jesienne zrobic:rofl2:Ale to juz po wakacjach.

ide zrobic sniadanko wroce to opisze;-)

reklama
hejka
a my po szczepionce mmc,oli padl i strasznie plakal,ja ide zrobic sobie sniadanko...
wczoraj bylo cudnie aly dzien spedzila w domu sama,moje chlopaki wyruszyli sobie gdzies daleko a ja sie relaksowalam ale bylo przyjemnie:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
dzieki za trzymanie kciukasow babeczki rozmoa przelozona na jutro wiec cos juz smierdzi ale zobaczymy

iskierka55-wam to dobrze troszke spontanicznosci i zaraz nzalezliscie sie nad morzem,i przyznam czasem chcialabym aby Oli byl wiekszy i poszedl znmi do jakiejs knajpki,ale teraz w tym wieku to mu sie tylko tam nudzi

maxin-skad ja to znam u mnie to samo ciuchow stera a nie ma sie w co ubrac,a jak wam po weekendzie...no i za kim jestes w bb??

izusia-nie ma jak udane zakupy zawsze poprawja humorki!!!i te nasze dzieciaki kurcze ale rosna,mam pytanko bo wiem ze obcinaals oskarkowi wloski robilas to sama czy bylas z nim ufryzjera,Oli nie ma dlugich ale chcialabym my podciac aby mu zgestnialy

kallusia-swietny pomysl z tym wypadem nad morze ja sie pisze,i ty spryciaro zmienials godzinki superasnie bedziemy mogly nareszcie stuknac sie kieliszkami:rofl2::rofl2::rofl2:

justyna17079-witaj witaj kobito!!!i pisz,fajnie ze wrocilas pisz co u was jak syncio???

pozdraiwam reszte babeczek!!!
mykam

Do góry