reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Hej laseczki ja wpadlam tylko na chwilke bo piekna dzis pogoda sloncee:-D , bo zaraz zmykam na spacerek z Blaneczka do centrum i na male zakupy :-)fatalaszkowe :-phe he zrobilam obiad, mojemu kanapki do pracy i jestem wolna, odezwe sie wieczorkiem jak juz wroce :tak::-) mam nadzieje ze dojde tam ..mam jakis kawalek porzadny he he :shocked2::confused::sorry2:pozdrawiam milego dnia zycze;-)

reklama
Hej hej!
Hmm nawet nic nie bede juz wspominac o pogodzie ;-)Pati sie nudzi na maxa, juz dzis lepilismy z ciastoliny, ukladalismy puzle, ktore wczoraj mu kupilam, juz nie wiem co wymyslic, strasznie szybko sie czyms nudzi?? A wlasnie maly mi dzis wyciagnal srube z lozeczka :szok: Chyba stwierdzil, ze jak sie nie da wyjsc to trzeba je rozkrecic ;-):-D No i nauczyl sie wchodzic na wysokie krzeselko, chyba czas zamienic je na niskie :tak:Wlasnie obiadek pichci sie na kuchence, dzis kurczak po meksykansku. hmm jakies smaki mam ostatnio :tak::sorry2:
Agnes2606 no rzeczywiscie facet ma niezly tupet :wściekła/y:nie dajcie sie mu i wyciagnijcie z niego ile sie da, tutaj niestety juz tak jest, ze o wszystko trzeba walczyc :baffled: powodzenia!!!
izka0401 zazdroscimy slonka, ale masz fajnie, synus zadowolony przynajmniej nie nudzi sie w domku
paulinam tez o czyms takim nie slyszalam, rzeczywiscie chyba najlepiej spytac o to w konsulacie :tak:
pinka25 trzymaj sie cieplo, kazda z nas tak miala, koncowka sie tak ciagnie, bo juz sie chce trzymac swoje malenstwo w ramionach :tak:brzuszek Ci sie obnizyl i widze zapal do sprzatanka wiec to pewnie niebawem :-)
maxin ja uwielbiam chodzic do teatru, zwlaszcza na jakas dobra sztuke z dobra obsada :tak:Zanim pojawil sie Pati chodzilismy z L, bylismy miedzy innymi na "Locie nad kukulczym gniazdem" z Christianem Slaterem i "Listonosz zawsze puka 2 razy" z Valem Kilmerem, na tej ostatniej juz z Patim w brzuszku :-) Teraz niestety nie mamy z kim malego zostawic :-:)no: ja jestem chetna na show, tylko gdzie, co i jak??? :-D
izusia swietnie, ze macie tyle znajomych, a Oskarek ma sie z kim bawic :tak:Duzo zdrowka dla Oskarcia i dla was :-) a jak tam Twoja praca, zamierzasz szukac czy narazie dalas sobie spokoj??
evoska hehe ty to niezle zakrecona jestes :-D ja tez zapisuje sobie rzeczy na karteczkach bo pamiec mi juz zawodzi ;-):-) swietnie, ze tak dobrze sie czujesz w ciazy, ze nawet o tym zapominasz, moze sobie to na karteczce zapiszesz, hehe ;-):laugh2:
Milusiego dnia :cool2:

Hej dziewczyny,
normalnie nie wyrabiam i za waszymi postami i wogol ostatnio z niczym sie nie wyrabiam.Zawsze bylam dobrze zorganizowana a tutaj ostatnio z niczym sie nie wyrabiam.Moze przez to slonko, mamy cudna pogode, cieplo i slonecznie, prawdziwe lato..Mamy jeszcze z Oskarciem katar ale juz jest dobrze.Milo spedzamy czas na ogrodku.Wczoraj maly poszalal z corka koleznki/Ze spaniem juz lepiej, spi sam w lozeczku, zagladamy do niego w nocy bo czasem sie budzi ale juz jest w miare dobrze.Ostatnio nasz smyk nauczyl sie mowic "aha" i chodzi i gada.Mowi ladnie tez "bambi".Hehe ja lubie te bajke i dlatego nauczylam go tego slowka.Coraz czesciej siega do ksiazeczek, ucz go pokazywania roznych roslinek i zwierzatek i powiem ze naweet nieezle mu to idzie.A poza tym lobuzuje, wyciaga mi gary z szafek i sie nimi no stop tlucze.Taka mam orkiestre w domu!ZUpelnie zapomnialam ze misio konczy dzis 15 miesiecy, patrze na niego i nie wiem gdzie czas leci.Kochany robaczek juz tyle potrafi, jestem z niego dumna i gdy cudnie sie do nas usmiecha zapominam ze czasem potrafi dac nam niezle w kosc:)
Anetka-fajnie ze jestes z powrotem na forum:-)U nas z rozrabianiem jest to samo co u was, trezba normalnie tak uwazac na malego i go pilnowac z czasem juz wymiekam;-)A z praca u nas cienko, zapisalam sie w agencji ale ni wiem, czekam.Chyba zaczne po prostu lazic po roznych sklepach i firmach i pytac o prace.A tak wogole to tu u nas jest malo ofert a ja nie chce dojezdzac gdzies dalej bo mi sie nie bedzie oplacalo po odjeciu oplat za opiekunke do Oskarcia.Zobaczymy co to bedzie, ale doly mam z tego powodu troche.
Buziaczek-daj znac jak udaly sie zakupy!:-)
Maggusia-milusio spedzacie czas, u was jak u nas pogoda cudna, az chce sie zyc!A z ogrodkeim wierze ze mnostwo roboty, ja pamietam jak nasz na starym mieszkaniu sprzatalismy!Powodzenia kochana!Jak skonnczysz maly bedzie mial sie gdzie bawic:-)
Tigger-wszystkiego naj naj najlepszego!Duzo zdrowka, milosci i pociechy z corci!
Maxin-
wierze ze czekasz na wakacje jak na zbawienie, bede trzymac kciuki za pogode i zebyscie sie super bawili!Co do teatru to ja tez lubie chodzic, ale jakos nie mam okazji i szczerze mowiac tutaj w okolicy niebardo jest gdzie:-(A do Londynu prawdopodobnie jedziemy za tydzien, takie sa wstepne plany.Jedziemy do Ary na wekendzik, juz nie moge sie doczekac, nie widzialysmy sie rok!Ciesze sie ze Natalci wrocila do normalnego trybu zycia, super ze ladnie spi i je.A ty kochana masz widze mnostwo pomyslow na zabawy z dziecmi.:-)A chodzicie nadal na basen???
Pinka-biedna jeszcze sie meczysz, na pewno ci juz ciezko i meczysz sie niezle.Na pocieszenie powiem ze to juz naprawde koncowka i juz wkrotce bedziesz tulic swojego skarbusia!Trzymaj sie dzielnie!
Iskierka-ogladalam ten film z cwiczeniami na nogi, niezle i wierze ze po systematycznych cwiczeniach efekty sa niezle.A swoja droga wytrwala babeczka z ciebie skoro mowisz ze codziennie cwiczysz.To sie nazywa byc konsekwentnym i wyrtwalym!Ja tez probuje cos robic ale nie zawsze mam sile.Pozostaje sie chyba zmusic;-)
Agnes- a to masz przejscia z tym taksowkarzem.Sprobuj zrobic jak Maxinka ci radzi!A Karolcia mowisz mala tancerka, to jak nasz maly tez gdy tylko slyszy muzyke ciagle tanczy:-)
Evoska-pamietam jaka bylas zamotana, hehe ale humoru nie stracilas ani na troche, super !Trzymaj sie cieplo i buzki dla Rocco!
Niot o chyba troszke nadrobilam!
Zmykam bo misio usnal to znowu porobie cos w domu!
Milego popoludnia kochane!

witajcie słoneczka w upalne popołudnie

musze wam powiedziec ze z dnia na zien coraz gorzej sie czuje jest mi niedobrze brzunio boli głowa peka i ogólnie jestem taka jakas apatyczna:zawstydzona/y::-(

izusia-gratulacje dla symka z okazji wypowiadania nowych słowek:-):tak:niech ci rosnie zdrowo

to prawda jest mi strasznie ciezko czasami nie mam ochoty na nic:-):tak:
maxim- przesyłam duzo słoneczka nad ten zachmurzony londyn:-):-D
izka0401- dziekuje za życzenia o słowa otuch ja tobie życze abys nie musiała przeżywac tego co wiele z nas czyli przenoszenia ciazy bo to nie jest nic przyjemnego:no:
ale mam nadzieje ze ty urodzisz w terminie:-)
buziaczek -daj znac jak poszły zakupy ciesze sie ze wszystko sie u ciebie uklada:-):-D
tigger-duzo zdrówka pomyslnosci i samych przyjemnych chwil w zyciu
anetka-fajnie masz miło sie czyta jak bawisz sie z córeczka ja tez bym chciała juz tak miec moze nie koniecznie sie juz bawic ale chociaz przytulic i ucałowa:-)
maggusia- widze ze z twojego małego to bedzie mały komputeromaniak:-) za mamusia pewnie juz tez niedługo bedzie pisał z nami na forum hi hi

oj dziewczyny tyle sie nas tu porobiło ze az czasmi trudno sie połapac:-)ale to dobrze:tak::tak: im wiecej tym razniej

a co tam u was kobietki jak mija popołudnie?
ja zaraz mykam na obiadek zupeczka warzywna bo w takie upały nic nie wchodzi mi innego

hej hej
izusia ty nie wyrabiasz z postami , a co ja mam powiedziec chyba zatrudnie sekretarkie:-D

tigger- -wszystkiego naj naj lepszego szczescia w zyciu i duzo milosci
Pinka - wspulczuje takie upaly a ty bidulko sie meczysz. Jeszcze troszkie i bedzie koniec, Wiem jak sie meczysz ja tez tak czekalam , tylko ze nie mialam takich upalow.

Dziewczyny superowa pogoda wiec i my korzystamy i wychodzimy na coraz dluzsze spacerki i Szymkiem bardzo mu sie podobaja te nasze wypady , jak poczuje swieze powietrze od razu spi jak susel:tak::-)
papa koncze ide robic do konca obiad bo sie jeszcze nie wyrabim czasowo , nie wiem jak to bedzie jak maz wroci od wtorku do pracy , a ja zostane sama z synkiem w domu. Makabra:confused::-(

Maxin no nie wiem co z Londynem, bo u nas upal się zrobil, pojechaliśmy sobie autem do Reading, ale szybko wróciliśmy, bo jutro zaczyna się tam festiwal rockowy i po prostu sajgon, najazd mlodzieży, korki, nie ma gdzie zaparkować zjechaliśmy trzy parkingi od góry do dolu i się poddaliśmy, po drodze zatrzymaliśmy się na jedzonko i wlaśnie wróciliśmy piękne slońce, gorąco to lubię:tak:

Pinaka25 tulimy trzyamaj się cieplutko:-)

Agnes2606 brak slów nie daj sie jak masz świadka to walcz, oglupial ten facet:szok:

Izusia już pisalam, że ja mam taki charakter zawzięta i konsekwentna nie ma, ze boli;-) a efekty są naprawdę duże nogi zmienily mi się bardzo, są mocne, przede wszystkim schudly mi uda i to bardzo, ale do idealu jeszcze kawalek drogi;-)

buziaczek udanych zakupów:tak: ja dziś w Reading widzialam mathercare uwielbiam ten sklep jeszcze z polski mają świetne ciuszki muszę się tam wybrać jak się ten festiwal skończy:tak:

Maggusia
to milutko spędzacie czas, a akumulator u mnie na patio też stoi;-), bo nie wiem gdzie takowe się tu oddaje:no:

Tigger wszystkiego Naj Naj Naj dla Ciebie:-)

No moje dziecię mnie wzywa do gry w pilkę więc zmykam
Milego popoludnia

nie uwierze!!!!!! nadrobilam troche i odpisalam o to sukces!!!!!!!

Iskierka 55 - no to hej hej hej widze ze dzien zaczynasz od kawki ogromnej podajmy sobie dlonie ja sobie wlasnie tak zaczynam dzionek tylko tak sie zastanawiam skad Ty kobieto jestes bo ja slonca nie widzialam tu od tamtego lata az deprecha mnie dopada, chyba gdzies polece na tydzien sie ogrzac bo nie da rady!!!!! kto jedzie ze mna??

Renata79- ja do lekarza poszlam zaraz po tescie ciazowym, nie wahaj sie tylko pedem do GP bo on skieruje Cie do poloznych i przydzieli Ci szpital a to wazne poniewaz w 12 tyg masz scan na syndrom Downa, ktory ja z pierwszym dzieckiem przegapilam poniewaz poszlam do GP po 3 miesiacu, na scan ogolnie czeka sie ok 2 do 3 tygodni wiec maszeruj i rozwiej swoje watpliwosci, nie obawiaj sie niczego bo lekarze sa tu dla Ciebie, ps nie mow w recepcji ze jestes w ciazy tylko idzi sie zarejesterowac do lekarza a juz w srodku powiesz o co chodzi itp powodzenia i odwagi zycze

Niunka 19-82 Ty to masz szczegolowy NICK cholera i jak to spamietac, ps moj maly jak sie urodzil podobny byl do Twojego he he he ladny pyziorek

Olcia 23 - no tak moj malysz wyje doslownie z radosci jak sa dzieci wokolo albo pieski czy kotki a golebie pozera spojrzeniem, wiec sadze ze spotkanie bedzie udane dla wszystkich naszych dzieciaczkow nie wspomne o mamuskach;)

Pinka - glowa do gory ten moment nadejdzie a jest to najcudownieszy 8 cud swiata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a u ciebie tez slonce swiecie ja sie chyba przeprowadze!!!!!!! odpoczywaj girska na stol i gazeta albo dobry film bo za chwile pierdnac nie bedziesz miala czasu wszystkiego dobrego no i porodu w skroconej wersji Ci zycze ;)))))

Izuska - ucaluj od nas syncia no no no 1,5 roczku calusow cala masa, nie wierze w to ze moze byc ladan pogoda!!!!!!!!!!!!!

Maggusia - no co pech to pech, nastepnym razem niech szlag trafi samochod bierta taxi bo sytuacja podbramkowa, albo slij meza do Xfaktora mi sie podobal jego utwor
Ty sie mloda nie lam najgorzej to sie w niepogode zalamywac, uszy do gory poza tym masz tak pieknego chlopczyka ze plakac sie chce ze on taki wielki dopiero smykus siedzial grzecznie w bujaczku;) ps slyszalam o cwiczeniach w parku z wozkami zapytaj healt visitor oni maja takie propozycje bo ruch to zdrowie a jak Ty sie martwisz frytkami na dupci to do dziela!!!!! daj znac jak Ci idzie
Ja nie mam ogrodu ale mam taras obsadzilam pieknie uwielbiam kwiaty no ale co jak pada i pogoda pod psem glowe wiatr urywa, juz mi donica jedna odleciala dobrze ze nie na glowe komus hmmmmm:(

Tigger - wszystkiego naj naj naj

Maxinka - czuje sie cudnie o niebo lepiej niz z Rocco - z nim wcinalam codziennie slodkie bulki a potem mnie mulilo do wieczora, teraz odnosze wrazenie ze wrecz w ciazy to ja nie jestem hle hle hle, no tak tylko dupa mi rosnie i brzuszek pokazny, i w co ja sie jutro mam ubrac dla was moje laski, no nic przyjde w ciut za duzych porach jeansowych i gumiakach a co tam h aha ha hTy pieknosci pewnie bedziesz dama plazy;)
o Boze najdrozszy juz 10 miesiecy moje dziecko tak szybko rosnie, rozwija sie cudnie a jak mnie sciska to o malo mi glowy nie urwie a jak sie kloci ze mna drze sie w nieboglosy swoim arabskim do momentu az ja placze ze smiechu on wymieka i tez sie smieje, ale czasem jak przywali w twarz to sie pytam ,,synu za co???????'' a on ..... smieje sie i poprawia no coz Rocco boxer czy co??
hmmmm okres a co to jest????? ostatnia miesiaczka 12.01.2006 smiech na sali mnie to wygodnie co ciagle w ciazy, ale humorki tez mialam na poczatku ohhhhh Simonek latal z kurzami po chacie no coz, ps kicia czy Ty wiesz ze we Wloszech jest ciagle piekna pogoda zycze Tobie aby czas do wakacji tak sie skurczyl zeby wyjazd byl jakby jutro buziaki!!!!! jak tylko moja mama przyleci a modle sie o to codziennie!!!!! to pojdziemy na przedstawienie na abba albo queen ok????

Agnes2606 - nie martw sie tym taxi driver tylko sie poradz kogos z glowa co zrobic w tej sprawie, wiesz jak ja sie wsciekam to moj maly tez jest niespokojny dzieciaki czuja nasze stresy, powodzenia!

Buziaczek 1626 - Ty to szczesciara z tym sloncem

Anetka - jak slucham Twoich opowiesci to az strach sie bac jak moj maly bedzie w wieku Twojego a drugie malunkie he he he jakos damy rade;) ja mlodego wsadzam w wozek i na spacer obowiazkowo pada nie pada, potem dopadamy jakies miejsca zabudowane i maly ma frajde potem znow w wozek mam ten sam problem malysz moj szybko sie nudzi chyba jak kazde dziecko

Kalluska - a Ciebie ujrze juz jutro no w koncu!!!!!

Maju - nie wspomne o Tobie mieszkamy zaledwie krok od siebie widzialam Cie ostatnio jak Marta miala 3 miesiace he he he niezle jestesmy

dobrej nocy kochane
na to co u mnie nie mam czasu juz napisac - ale nie martwcie sie bo lepiej to byc nie moze

ps LWICA - kochanie oczywiscie ze sie nie gniewam - mam nadzieje ze jutro wpadniesz!!!!

ps2 Ivonka gratuluje i wszystkiego naj naj naj na 2 nowej drodze zycia ps Ivonek wziela slub koscielny w Polsce i wygladala cudnie

ps3 Martuska - kobieto co u Was??????
ps4 Beta ???? zyjesz????? no tak urwis Tomcio + malenka

paaaaaaaaaaaa
ciumaski Maggusiowe sle

Witam dziewczynki

Gdzie wy to slonko macie:szok:szczesciary, u nas taka zimnica ze nawet z domu sie nie chce wychodzic

Dziekuje za porady i tak chyba zrobie ze jutro sie do lekarza wybiore

Maxin dzieci wyjatkowo dobrze sie tu zaklimatyzowaly, do szkoly chodza to kolegow i kolezanki maja, a poza tym to juz troche tu siedza:baffled:, i powiedz mi czy to wszystkie Kornelie takie charakterne sa:-D czy tylko ta moja musi zawsze na swoim postawic:laugh2::cool2:,aaa no i nawet chce siostrzyczke Natalke-buhahaha-udana co?
Przepraszam ze nie odpisuje kazdej z osobna :sorry2:ale sie chyba rozkrecic musze:-D a poza tym to jestem taka zakrecona i non stop zmeczona ze ledwo monitor widze:-D

BUZKA

Witam
Evoska wstawaj na kawkę:tak: u mnie dziś znowu piękne slońce ja mieszkam w hrabstwie Oxfordshire tak, że wcale nie daleko od Londynu:tak:

Wyczytalam, że macie dziś spotkanko w Londku, na krytej plaży, widzialam stronę tego m-sca w internecie fajnie wygląda muszę się tam koniecznie wybrać, ale dziś chyba pojedziemy do Oxfordu pospacerować lubię to miasto ma swój klimat i urok:tak: no i mam tam rzut beretem;-)

reklama
hejka, widzę, że tutaj dzisiaj pustki, bo dziewczyny mają spotkanko, super, mam nadzieje, że dobrze się bawicie:happy2:
A u nas przepiękna pogoda, zresztą wczoraj po południu zrobił się upał i tak już zostało, fajowo, cieszę się bardzo, jak tylko mała wstanie to idziemy na spacerek:happy2:
Dzisiaj wymyśliłam sobie na obiad makaron z jabłkami i bitą śmietaną:-), mój M nie przepada za tym, ale ja tak i może Karolinka też zje troszkę:rofl2:

Iskierka witaj przy porannej kawce, fajnie, że macie dzisiaj też ładną pogodę:happy2:

Renata79 nie dziwię się, zę zmęczona jesteś, dzieciaczki pewnie rozrabiają a tu jeszcze jedno w brzuszku:happy2:, super, ja też chciałabym mieć więcej dzieci, ale nie wiem czy mi cierpliwości wystarczy;-)

Niunka nic się nie martw, bez mężusia w domku smutno będzie,ale dasz radę:-)

Pinka25 trzymam kciuki za was cały czas;-)

Izusia gratulacje dla Oskarka nowych słówek, ja to się już nie mogę doczekać jak mała zacznie mówić:tak:

pozdrawiam, miłego dnia:happy2:

Do góry