reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

wystarczylo juz nam kilka dni w Polsce i Nastka dostala chyba swoj pierwszy katarek !!!! :wściekła/y:
Narazie smaruje jej nosek mascia majerankowa i wkraplam sol fizjologiczna ale panicznie sie boje zeby sie nie rozchorowala.
Poki co wydzielina z noska jest jak woda , jak wyjmuje to jest zadka i przezroczysta. Myslicie ze powinnam uzyc czegos innego ???? Kupilam juz sol morska i nasivin 0,01% ...

no i musze uciekac bo juz brat z rodzina przyszedl.... ciagle dom pelen ludzi....nic nie moge zrobic :baffled:

reklama
mala-gorzatka z tego co wiem to woda morska morska nie pomoze pozbyc sie katarku tylko rozrzedza go-no ale moge sie mylic...poszukam cos na ten temat w gazetce i i jeszcze napisze...sprobuj Nasivin i smaruj ta mascia bo mojemu to pomagalo...a tak swoja droga to Dawid jak do tej pory byl chory tylko 2 razy i to wlasnie w Polsce...cos w tym jest...

mala-gorzatka sprawdzilam i tak jak wczesniej napisalam sol fizjologiczna i woda morska rozrzedzaja wydzieline z noska ale mozesz dalej zakrapiac nosek-nie zaszkodzi...(chociaz krople chyba lepsze). dodatkowo nasmaruj malej plecki i stopki na noc mascia rozgrzewajaca dla dzieci i podaj witaminke C w kroplach...
Szybkiego powrotu do zdrowia dla coreczki!

Witam
wkońcu zebrałam się i pisze...:-D
Wróciliśmy 9.01, miałam trochę rzeczy do zrobienia, tym bardziej że przez miesiąc rozleniwiłam się i ciężko mi wszystko robić, brak mi czasu i sił :-D.
W polandii niestety nie udało nam się wyjść na sanki:-(, było mroźno ale śniegu za mało...ale już bardzo mi brakuje tego :tak:

A teraz o postępach, w Polsce Krystianek zaczął sam siedzieć, raczkuje do tyłu, lubi się bawić garnuszkiem i łyżką, wali w to niemiłosiernie i miesza w tym... Teraz to próbuje wstawać w łóżeczku, zawzięcie próbuje, bo nawet nie odraża go fakt że już kilka razu udeżył się. Mimo że na około pełno osłon, poduszek to zostawiam mu miejsce by mógł złapać szczebelki, stoi na kolankach a jak próbuje wstać jest bum w szczeble, płacz .... i dalej próby :-D:szok:.

Ale dosyć o nas - Witam nowe forumowiczki, gratuluje postępu dzieciaczków.
Chętnie odpisałam bym wszystkim ale tak dużo się u Was działo, i strasznie się ciesze że ruch jest tu wielki.

Życze miłej nocki, teraz to już często tu zajrze :tak::-D:-p

Witam wszystkich jeszcze z Pl ale już za tydzien wracamy do domciu.Mmoze to dziwne ale ja już tesknie za UK od 2 tyg.
Pozdrawiam wszystkie forumowiczki i lece dalej.

TYGRYSEK - dzieki za rady, tak sobie pomyslalam ze jak jej wydzielina jest zadka i przezroczysta to chyba nie ma sensu jej jeszcze bardziej rozrzedzac (bo az jej hlupalo w nosie) wiec kupilam spray do noska Euphoribum Compositum - czyalam ze bardzo dobrze sie sprawdzaja. A jesli chodzi o nacieranie, smaruje jej stopki olejkiem kamforowym i zakladam skarpetuchy na noc i skraplam pieluszke kroplami OLBAS, zobaczymy jak to bedzie jutro ....

hej mamusie:-)

buziaczku -dzieki za mile powitanie:-D, w szkole do przodu juz na ostatnim pozimie i bede zdawac FC w czerwcu ale jeszcze duuuuzo nauki mnie czeka a jak u ciebie z nauka pewnie super:-), nie moge uwierzyc ze twoja mala majuz 5miesiecy szok dopiero co czytalam z niecierpliwoscia twoje posty czy juz urodzilas czy nie a mala juz taka duza :tak:, wejde na zamkniety ogladnac was:-)

anetka,maxin-stare wygi widze ze sie tu ladnie krecicie nie ma to jak babyboom co nie?;-)

witam serdecznie nowe dla mnie forumowiczki chociaz widze ze ja dla wielu jestem nowa:-D, jesli macie jakies pytania chetnie odpowiem
widze ze jak zwykle paszport jest goracym tematm ja bylam niedawno bo 07.01 zlozyc wniosek juz o drugi paszport tym razem 5letni, kiedys bylo tak ze umawialo sie na spotkanie podobno juz tak nie bedzie my mielismy na 11 a czekalismy w kolejce dwie godz, jesli mozecie uwazajcie na fotki dziecka aby byly dokladne bo teraz sa biometryczne tzn pani w okienku ma taka podzilke ktora przyklada do fotki i wszystkie linie musza byc na swoim miejscu tzn glowa musi byc odpowiedni duza iczy miedzy dwiema liniami i takie tam szczegoly jesli fotka nie odpowiada odsylaja z kwitkiem i to jest najbardziej przykre bo duzo ludzi przeciez przyjezdza z daleka nastoi sie w kolejce i tyle slyszalam bardo duzo niepotrzebnych klutni:-(, nam sie udalo dwa dni za mala ganialismy ale wkoncu zrobilismy jej odpowiednie zdjecie:cool2:, no i dostanie 5letni juz teraz problem z glowy na 5lat uffff

ale sie rozpisalam :baffled:

mamuska- a jak operacja malego jest przed czy juz po?

dziewczyny ktore sa dla mnie nowe dajcie mi szanse musze was troche poznac i wlacze sie do dyskusji rowniez:-D

na katarek vick jest super mozna tu kupic wszedzie, ja zawsze smaruje malej plecki i brzuszek i szybko przechodzi
a krostki to udreka kazdej mamy na poczatku ciagle cos sie dzieje ze skora takze trudno powiedziec :dry:
a co do karmienia w nocy moja mala ma 14miesiecy i ciagle budzi sie na mleczko:-D hahah takze nie tak szybko mozna sobie pospac cala noc hahah

pozdrawiam serdecznie papap

reklama
Witam Mamusie
pogoda dziś dopisuje, więc pewnie wszystkie na spacerku bo tu cisza :-D, a i my zaraz będziemy się zbierać.
Ach, powoli wracam w rytm codzienności... także ide szykować liste zakupów, lodówka świeci pustkami a ja czasem mam skleroze :-D:-p.
Na razie uciekam
Miłego dzionka życze

Do góry