reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
witam laseczki byłam dzis z małą u lekarza no i pan doktor ciapaty powiedział tak
............nie martw sie wszystko w porządku,jak sie ma jedno dziecko to sie panikuje i lata do lekarza z kazdym duperelem a jak sie ma juz drugie to nie ma zadnego problemu bo z pierwszego bierze sie przykład...........

no co za dupek!!!!!!!!!!!!!!!

mała sie dusia nie moze oddychac a on mi pierdoli takie farmazony!!!!!!!!!! ale w koncu zapisał Paracetamol w syropie nie mam pojecia czy to jej pomoze:confused:

któras z was podawała to juz swojemu maluszkowi?

sorka za przeklenstwo ale juz nie moge..........zaraz mi lzej jak przeklne.......ok lece sie kompac ale tu pusciutko po południu sie zrobiło......

spokojnej nocy pa pa

Nafnia- wcale sie nie dziwie ze raczki cie bola, w koncu to juz duza dziewczynka !

PINKA - witaaaaaaj ! dawno cie nie bylo ! Myslalam jak tam malutka i w koncu myslalam ze juz polecialyscie do Polski.
Powiem Ci Pinka jedno - musisz poprostu dac na luz - nie mam tu na mysli dac na luz gdy malej cos dolega bo przeciez kazda z nas dostaje bzika jak maluszkowi cos sie dzieje- ale troszke wziasc tych lekarzy na spokojnie, bo nie masz wyjscia, inaczej tu zwariujesz. Mnie tez wkurzaja np panie w recepcji u GP ale na te ku... nie ma bata ! Jak mam tylko tam postawic noge to od razu trace humor. Nie wiem kto posadzil tam tak niesympatyczne babsztyle do obsugi pacjentow.
Ostatnio bylismy na szczepieniu i powiedzialy mi zeby dokonac rejestracji na kolejne szcezpienie mam przyjsc za 7 DNI bo inaczej wczesniej mi dziecka na wybrany przez pielegniarke termin nie zapisza. Poszlam nie za 7 dni a za 5 dni i wiesz co powiedzialy....ze na ten dzien pielegniarka jest juz na caly dzien zabukowana !!!! :wściekła/y: Myslalam ze ropier... przychodnie a z baby zostanie tylko mokra plama na scianie ! Oczywiscie szczepienie bedzie pozniej a dla nas gra to ogromna role bo mamy wykupione loty do Polski :wściekła/y:
Moim zdaniem to tu w Anglii panuje taka falszywa grzecznosc - tu niby sie usmiecha..nieba ci uchyla a potem dadza ci z kopyta ze ci gardlem wyjdzie.
Jesli chodzi o paracetamol - jak bylam na pierwszym szcepieniu pielegniarka powiedziala zebym jej od razu dala Calpol czy cos na bazie paracetamolu dla dzieci nie czekajac na goraczke - i tak zrobilam, ale czy to malej pomoze na kaszel :baffled:..u nas by dali syrop a tu paracetamol to lek na wszytsko !
oki teraz uciekam, dobranoc

Witam wszystkie Mamunie i stare forumowiczki i nowe :-);-)
Ja wpadam na momencik, nie pisze bo nie mam czasu wogule Blaneczka rosnie jak na drozdzach pieknie sie smieje, rozgadana jak nie wiem, lapie grzechotki , przeklada z raczki do raczki, przekreca sie na brzuszek i na plecki, w lozeczku obkreca sie o 360 stopni :tak:ostatnio nauczyla sie smiac jak duszek i tak jej sie spodobal ze ciagle sie smieje jak w halloween :cool2::-D ueeeeee:tak::tak:lapie nozki, wloski rosna szybciutko juz nie jest taka lysa, wkleje zdjecia na zamkniety:sorry2:
Ja mam sie dobrze ale ostatnie dni przezywam kryzys miesieczny @ i bol doskierwa niesamowicie...nospa nie pomaga:dry::no:
Ok uciekam spac bo jutro college:-):tak: buziaczki wielkie dla wszystkich .
i zdroweczka , oraz pogodnyh dni ....trzymajcie sie papap

Czesc Dziewczyny Ja tylko sie przywitac i zmykam szykowac sniadanko
Buziaczek Witaj z powrotem ,Twoja Blaneczka ma 4 miesiace , Brawo ,smieje sie i gaworzy ,fajnie patrzec na takie slodkie malenstwa a i kazde jest wyjatkowe ,jeszcze troche 2 ;3 miesiace i Blania bedzie siedziec a pozniej bedzie raczkowac ,wstawac na nozki no i w koncu chodzic sama .Urosla ,a tak niedawno dopiero co sie urodzila ,ah te dzieci szybko ,np.tak niedawno moj Kamilek byl slodkim niemowlaczkiem ,duzo spal i jadl no i byl spokojniejszy a kiedy zaczal chodzic ,stal sie coraz bardziej ruchliwy i wybredny co do jedzenia ,no i ma swoje chumory ,ale pewnie wszystkie dzieci tak maja ,jedne sa spokojniejsze a drugie nie i trzeba sobie jakos radzic .Pozdrawiam cie serdecznie i ucaluj Blanie odemnie ,Trzymajcie sie dziewczyny pa.
Zycze Milego dnia dla was i Pozdrawiam Was pa.

Załączniki

• haveanicedaybear.gif
    haveanicedaybear.gif
    67,6 KB · Wyświetleń: 19
hello

mam prosbe do wszystkich babeczek które maja blogaski:-)

załozyłam mojej małej bloga ale niestety nie moge sobie poradzic z paroma rzeczami na blogu próbowałam juz na forum blogowym ale te wskazówki mi nic nie daja bo i tak nie umiem tego zrobic.Czy któras byłaby tak łaskawa i mi pomogła:confused:

jesli tak to napisze z czym mam problem na priva

dzieki z góry

hejka, widzę, że tutaj dziaiaj niesamowite pustki:confused:, ja dopiero teraz siedzę, kawkę piję i czytam co u Was, bo mała poszła spać, więc wreszcie chwila relaksu dla mnie:happy2::happy2::happy2:
Wczoraj byłam na ważeniu z Karolisią, waży prawie 11 kilo, więc nie jest tak źle jak myślałam:happy2:, waga w normie:tak:

Buziaczek no to nieźle szybko rozwija się ta Twoja kruszynka, ani sie nie obejrzysz jak będzie biegać:tak:

Pinka no niestety tak to jest z tymi cholernymi lekarzami:baffled:, paracetamol to u nich lekarstwo na wszystko wkrótce sie o tym przekonasz

Maxin ja jeszcze nie myslałam o świątecznych zakupach, czas chyba juz coś zaplanować, a Wy jedziecie do Pl na święta czy zostajecie w Anglii?

Katarzyna super, gratuluję podjęcia decyzji o drugim maluszku:tak:

pozdrawiam i zyczę miłego dnia:happy2::happy2::happy2:

Witam Mamusie :-)
A u nas super, Bąbelek nie ma już kaszelku to i mniej marudny. Jeszcze żywiej rozrabia w łóżeczku. Gdy przekręci się na brzuszek podnosi dupcie bardzo wysoko, aż wyprostuje nóżki :-D, lub bardzo wysoko unosi się na rączkach i próbuje wszystko łapać. Na razie ciężko zgrać rączki i nóżki do pozycji - na czworaka, ale próbuje, czasami troszeczke mu pomagam :-p, i nie zdziwie się jak mu szybko pójdzie to raczkowanie :confused:. Ma bardzo silne nogi i rączki, a ma to po tatusiu, bo on mając 9 m-cy już chodził :shocked2:. Łapanie stópek jeszcze tak do końca nie opanował, ale stara się, a najbardziej przed kąpielą gdy leży na golaska:tak:.
Nafnia masz już pannice do noszenia :-D i super jest usłyszeć - mama, ja również nasłu****e Bąbelka i tak jak Natalka woła. Czasem słychać wyraźnie. Choć mój droczy się ze mną że mi się przesłyszało, bo woła- tata :-D. Pamietam jak czekałam na pierwszy uśmiech, łapanie grzechotki itd... ale te nasze pociechy rosną :szok::shocked2:.
A Ty już za 2 dni do polski, ja już nie mogę się doczekać . A na długo lecicie?
Żabka podjęłaś decyzje ???
Agnieszka widze że i Ty polubiłaś wyszukiwać ciekawe obrazki, super, są śliczne :tak:. Zdrówka dla Kamilka:tak:
Justyna 170979 Dużo zdrókwa dla Ciebie:tak:
Katarzyna s masz zuch dziewczyne, już nury w wodzie robiła :shocked2:, to musi byś super zabawa dla Was takie zajęcia na basenie :-). Gratuluje podjęcia decyzji :tak::-):-)
Maxin myśle że to przez tą pogode tak tu pusto, bardzo ona rozleniwia. Ale myśle że nie długo każdy się już przystosuje do niej i będzie oki, mam nadzieje :-D:-D:-D
Pinka tu są lekarze straszni,jak on mógł powiedzieć takie coś, przeciż Ty nie poszłaś tylko dla tego że kichnęła...ja również z kaszelkiem małego poszłam do GP ale jak zobaczyłam nie swojego lekarze a jego zastępcę z którym miałam już do czynienia po prostu wyszłam, oj dużo by pisać o nim :wściekła/y: Dużo zdrówka dla Kruszynki :tak:
Buziaczek zdolna ta Twoja Lalunia, tyle już umie :-).

Miłego wieczorku i nocki życze

witam dziewczyny aj teraz na minutek znacie moze jakies tutaj osrodki spa , lub jasknienie sole czy cos w tym stylu? potrzebuje strony internetowej znacie cos pomocy , nawet nie wiem jak szuac ....:-:)no::sorry2:

a i jak teraz jest z tym konsulatem ?? czyli ide sobie kiedy chce ?? i mnie przyjma??:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

bede weczorkiem

reklama
hejka, znowu pustki:-(, dziewczyny gdzie Wy sie wszystkie podziewacie, jak tak dalej pójdzie to nasze forum przestanie istnieć:-(
U nas dzisiaj w nocy było bardzo zimno minus 4, więc jak na angielskie warunki to nieźle zimno:no:, ale teraz na szczęście świeci piękne słoneczko
My juz dzisiaj po spacerku, nie za długim, ale znowu doznałam lekkiego szoku, no więc idziemy sobie z Karolisią ubrane prawie jak na syberii, kurtki , czapki , rękawiczki a tu idzie mama z córką około 4-5 latek i ta dziewczynka miała spódniczkę i gołe nózki, tylko skarpetki i buciki:szok:, no szok a mama tej małej oczywiście ubrana normalnie, a na dworze około 2 stopnie:baffled:

Karolinka wczoraj wypowiedziała swoje pierwsze zdanie, jak mój M wychodził do pracy powiedziała coś takiego : tata tata brum brum nie nie, :happy2: co chyba oznaczało, że ma nie jechać do pracy, bo na auto ona mówi brum brum:tak:, słodko to brzmiało:-)

no nic idę obiadek gotować, pozdrawiam:-)

Do góry