reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Czesc dziewczyny.
Widze ze spotkanko sie udalo, juz widzialam zdjecia sa sliczne. Mamusie niezle laseczki a dzieci jak z obrazka, najlepsze te namietne pocalunki :-) To chyba Natalka i synek Olis jesli sie nie myle, no ladna parka rosnie:-) Super, naprawde zazdroszcze, dzieci sie wybawily a mamy troszke zrelaksowaly w swoim gronie.

A ja dzisiaj jak zwykle na zakupy jak maz z pracy wroci. Ide na poczte, zaplacic za wygrana aukcje na eBayu, bo oczywiscie w sklepach nie wypatrzylam fajnej kurtki zimowej dla Adriana, ale na eBayu owszem. I za smieszne pieniadze. Mam nadzieje ze szybko dojdzie moj Postal Order i w nastepnym tygodniu doczekam sie paczki.

Mamuska79- widzialam Ciebie i malego na zdjeciach. Ale ma czuprynke, sliczniutki. Ja mam jakas manie scinania wlosow zeby sie wzmocnily, Adrian ma 13 miesiecy a obcinalam go juz 4 razy, i to sama he he:-) Skarbie dzieki ze pytasz o malego. No Adrianek chory nie jest, ale zle spi i wiem chyba dlaczego. Ida mu czworki, juz jedna sie wyrznela, caly czas trzyma raczke w buzi i jest rozdrazniony. Sama to przejdziesz ....niestety:-:)-)

Buziaczku- no i co z tymi bucikami, bo czekam na odpowiedz. Buziaki dla Blani:-)

reklama
Witam Mamusie!

Brianek nadal preziebiony mialam wczoraj z nim isc do lekarza ale juz nie zdazylam:zawstydzona/y:pewnie w poniedzialek sie wybierzemy.
Wczoraj kolezanka zostala mi z malym musialam wiele spraw pozlatawic mowie wam dobra kobieta z niej miala swoje urodziny a siedziala mi z dzieckiem:sorry:wiec Brianek nie musial wychodzic na pole i troszke sie wygrzal w domu:tak:
Przyniosla mi tez syrop i troche jest juz lepiej podawalam mu Eurespal ale chyba jeszcze bardziej podrazniaj gardlo:eek:ten natomiast odkrztusza i chyba go tak nie meczy w nocy bo dzis mniej wlasnie w nocy kaszlal.
Ja tez przeziebiona mam katar i gardlo tak mnie boli ze szalu dostaje:baffled:
Wlasnie Brianek mi usnol wiec moge wam odpisac troszke.
Dzis musze wyjsc z Brianem dobrze ze spiworek cieply mam w wozku opatule go i coz musze wyjsc na zakupy bo obiad trzeba jako-taki zrobic a nikt mi dzis z malym nie zostanie.Mam nadzieje ze go nie doprawie jeszcze bardziej:confused:

Dziewczyny mam pytanie do was czy ktoras z was uzywa prostownicy do wlosow?ja wlasnie chcialabym sobie taka zakupic tyle oczytalam sie na roznych forach na ten temat ze dostaje oczo-plasu:eek:
Moze wy macie jakas dobra sprawdzona ktora tez jest korzystna dla wlosow?:-)

Maxin wiesz co ta twoja cora to podrywaczka:-Dponiewaz pierwsze calowala sie z Patim a teraz z Olim:szok:wowwwwwww goraca kobietka z niej rosnie chyba musimy ich zapoznac pheheheh z Briankiem:laugh2:
to co chlopaki chyba sie pobija o core??:-p

Justyna w czasem na stronach mozna naprawde znalesc fajne rzeczy dla dzieci ale chyba ja jestem za wygodna denerwuja mnie te platnosci przez poczte:zawstydzona/y:i kupuje w sklepach.

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Hej laski

Sobota dzis bardzo leniwa,z Natka pospalysmy do 9.30:tak:jak dobrze czuc sie wyspanym.Szaruwa za oknem,wiec siedzimy w domu,nawet gotowac mi sie nie chce wiec dzis kebaby:-DWieczorem mielismy jechac do znajomych,ale maz sie rozchorowal,kicha,nosem cieknie,ma chrype,och cos kazdego krtan lapie chyba to nagle oziebienie:baffled::crazy::rofl2::sorry: wiec wieczor spedzimy w domu przy winku:tak:

Maggusia hihihi,no niezla kokietka z Natalki zmienia chlopakow:rofl2: calusna jest;-)tat zaczyna byc zazdrosny:-D hehe zaczyna sie.......
Mam nadzieje,ze wam przejdzie ty tez samruj sie vick na noc,herbatki z cytryna i duzo wypoczywaj i zdrowka zyczymy:tak:;-)Jak D.w pl??

justyna.w mozna znales na necie fajne rzeczy,zakup na pewno szybko przyjdzie,nowy filmik smiechotka jest fajny:laugh2:

Mamuśka79 maly zaczyna sie przewracac ,wiecjej ruchu potrzebuje,ale bedzie teraz radocha jak sie przewroci sam,male osiagniecie a jak wazne;-)co do ksiazki to niewiem z jakiej,ale moze z jezyka niemowla??albo usnij wreszcie niewiem czy znasz???Mam e-book wiec jak chcesz to moze wyslac??

nafnia na pewno Evoska nie ma nic przeciwko;-)jak kruszynka sie miewa??

buziaczek ostatnie przygotowania i za tydzien bedziesz juz mezatka,fajne uczucie wiesz,niby nic sie nie zmienia,ale jakos tak dobrze jest:tak: och depilator wspolczuje bolu,wrr..nie uzywam bala bym sie tego wlasnie bulu po,a tak maszynka systematycznie zrobie swoje;-)a Blania widze pokazuje charakter probuje was:laugh2:

janet witam na bb i garatuluje fasolki,zycze przyjemnej ciazy;-)

PINKA25 mozesz sie zarejestrowac na YouTube - Broadcast Yourself. i tam wklejac filmy:tak: czekamy

mala-gorzatka28 ja rowniez te wit.uzywm i powiem,ze mala mi bardzo rzadko choruje,jak byla mlodsz to fakt czesciej mial katar,kaszel,terz nie:no:

jak reszta kolezanek spedza wekend???

ide na herbatke;-)

pozdrawiam

Maxin - ZDROWKA ZDROWKA I JESZCZE RAZ ZDROWKA DLA MEZA!!!!!My tez sobote spedzilismy w domu,bo musiala zajac sie mieszkaniem.Jutro sporo gosci do nas przychodzi i trzeba bylo porzadnie wysprzatac:tak:;-)i nowy torcik upiec:-):-)

Maggusia - ja mam zestaw Philipsa,tj. prostownice razem z karbownica i lokowka.i nie polecam!jak juz to radze w jednym 'kawalku' prostownice kupic:)moja siostra kupila sobie taka ze szklano-plastikowymi tymi stronami do prostowania.nie wiem jak to opisac bo nie pamietam jak sie ten material nazywa,ale baaaaaaaaardzo sobie ja chwali.podobno wystarczy raz przejechac i jest super efekt:szok::tak:ja mam te koncowki metalowe i sa beznadziejne i nie uzywam!!!!:-:)no:

Janet - GRATULACJE OGROMNE!!!Oj,jak fajnie jest miec malenstwo w brzuszku!!!Zazdroszcze!!!Pisz koniecznie jak sie czujesz i jak tam samopoczucie jako mamusi?????:tak::tak:

Buziaczek - no i ostatni weekend jako panienka:tak:;-):tak::-)Teraz juz wielie wydarzenie na wyciagniecie reki!!!!Super!!!Masz wszystko dopiete na ostatni guziczek wiec bedzie pieknie!!!!A Blania moze wyczowa ze mamusia juz jak na szpilkach:tak:i sie Jej udziela podekcytowanie,co?:tak:

Ide robic krem do ciasta...a pozniej wieczorek filmowy:tak::tak:milej nocki wszyskim zycze!!!!

Justynko - wezme te bucki ale dogadamy sie w poniedzialek dobrze ? bo nie ma teraz czasu , ostatni weekend i zakupy nas pozeraja .ostatnie przygotowania . i ciagle z jezykiem na brodzie wpadlam cie poinformowac ok lece papapa

maggusia - kup sobie z chromowa powierzchnia, ktora nie lamie koncowek ;-)i smaruj jedwabiem wloski przed wyprostownaiem beda ladnie wygladac i nie doprowadzisz ich do popalenia pod temperatura ;) pozdrawiam

Dzien dobry paniom:-)
my wlasnie wrocilysmy z Polski po prawie dwoch miesiacach leniuchowania:-)nie ma szans, zebym przeczytala wszystko, co napisalyscie w tym czasie:zawstydzona/y:
Olivcia wczoraj skonczyla 7 miesiecy:-)raczkuje i staje w lozeczku:-p
chcialam sie tylko przywitac i zaraz lece na watek zamkniety poogladac jak dzieciaczki urosly w miedzyczasie:-)no i oczywiscie wkleje nasze fotki jak znajde chwile:tak:
pozdrawiam serdecznie wszystkie mamusie i dzieciaczki:-)

Witam Mamusie!

Ja jestem tak przeziebiona ze ledwo dycham na dodatek nie wyspana Brianek cala noc kaszlal i plakal jutro wizyta u lekarza mam nadzieje ze antybiotyk dostanie.
Natomiast mnie poratuja dzis znajomi przyniosa jakies leki bo z domu sie nie ruszam:zawstydzona/y:nawet wypilam wczoraj troche martini ale nic nie dalo chyba musze zrobic sobie grzanca:-D

Buziaczku i Maxin wlasnie wiem ze ceramiczne prostownice sa dobre ale jeszcze slyszalyscie o tych ionic?wytwarzajac to prostownica chroni wlosy przed uszkodzeniami.
Teraz wlasnie w argosie sa tych prostownic mega przeceny!:-)
Ja zastanawiam sie nad dwiema:
1.Bardzo mi sie podoba ale ona jest ceramiczna nagrzewa sie do 230st w 30 sekund firma bardzo dobra i posiada digital natomiat tego ionicu nie ma i jest przeceniona z 40f na 26f!

62-4425430A68UC412795X.jpg

2.Ta jest ceramiczna i ionic nagrzewa sie w 30 sek do temp 230st widze ze ma jakis wyswietlacz ale nie wiem czy to digital?w opisie nie pisze ze posiada digital.Ta jest przeceniona z 30f na niecale 20f.
62-4423432SPA67UC331298X.jpg

Nie wiem ktora wybrac?Maxinka ta twoja tez jest fajna ale wlasnie tego ionicu nie ma:sorry:a powiedz mi czy zaciaga wlosy i czy jak je prostujesz to idzie dym?
Co do odzywek slyszalam o tym jedwabiu ale nigdy nie stosowalam natomiast fryzjerka ktora mnie ostatnio scinala polecila mi odzywke z loreala specjalnie do wlosow ktore sie prostuje ona podobno jakos zatrzymuje we wlosach wode ale kosztuje 15f mam zamiar ja kupic bo o wlosy trzeba dbac:-pscinalam specjalnie zeby byly ladne i doszly do siebie ale prostownice musze miec bo mowie wam dziewczyny bez tego ani rusz przy mojej fryzurce.

Katarzyna s dzieki za rade:-) to juz wiem zeby w zestawach nie kupowac:tak:i to mowisz phipilpsa taki badziew?a irma przeciez dobra hmmmm:eek:
a co do tych szklanych to wlasnie slyszalam ze tez dobre ale nie mam pojecia jak to po angielsku sie zwie:zawstydzona/y:

Chyba was zameczylam tymi prostownicami co?pheheh sorka;-)
Pozdrawiam i sle ciumaski!:-)

mpja mala tancerka:-D

YouTube - Moje wygibasy

Chcilam wyslac film jak dzis wycierala podloge,usmialam sie jak niewiem:laugh2:,maz tez i mowi co ty z mala robisz od malego juz sprzata:-D

u nas leniwa niedziela,choc byla krotki spacer,ale zaczelo padac i trzeba bylo ewakulowac sie do domu:crazy:Maz zle sie czuje,mowie aby jutro dal sobie luz,ale on w zaparte idzie:wściekła/y:Faceci twardziele:sorry::rofl2:

a jak u was czas spedzony, pewnie rodzinnie???

teeger witaj dlugo was nie bylo zajrzyj na temat o Mikolajkach i czekamy na fotki

maggusia biedaki kurujcie sie,och meczy was choroba,lae i tak jestes silna sama zajmowac sie Briankiem ,kiedy ty zle sie czujesz to wyzwanie,buzka i zdrowak dla was

pozdrawiam i zycze milej nocki:-)

reklama
Witam w poniedziałkowy poranek :-).
Weekend minął dość spokojnie, prócz sobotniego wieczoru :-D. Byłam na dyskotece, do tego zmiana czasu i dzięki temu godz dłużej :-D. Ale potańcowałam, nózki bolały, a w niedziele padnięta. Zegarki trzeba było przestawić no ale Krystianek o tym zapomniał :-p:-D. Już od 5.00 buszował(dość często zaczął wstawać o 6.00), a za dnia też nie było kiedy :-(. Ale dzisiaj dał mamie troszke snu :tak:, o 7.00 pobutka. A od wczoraj Krystiankowi przewroty z plecków na brzuszek nie sprawiają problemu :-), gorzej spowrotem - do tego już wola mame :-D. Dzisiaj jak się przewrócił na brzuszek to zaczął ćwiczyć pływanie żabką :-D:szok:, tak to wyglądało, ale to było słodkie:-).

Maxin to fakt, takżde nowe przewroty i umiejętności bardzo cieszą i zaskakują:-). Dzieki, pozaglądam wszędzie i co nieco się dowiem :tak:
Justyna.w słyszałam że włoski obcina się po roku, ale ja będę musiała chyba szybciej :-D. Nie martw się o włoski mały ma dopiero 13m-cy i wszystko będzie ok.
Maggusia jak tam się czujecie? Dużo zdrówka dla Was.

Dzisiaj pogoda zapowiada się nieźle, M ma wolne :tak:....może być ciekawy dzionek :-)

Miłego dnia

Do góry