reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

hej mamusie
Niedziela minela a na forum cisza,wszyscy zajecie rodzinami jak milo;-)
u nas ok,dzien spedzilismy bardzo milo,Natalka pozwolila nam pospac do 9.00,potem zebralismy sie na sniadanie do kanjpki,a po powrocie zaczelam pakowac nasza rodzinke na wyjazd,wiekszosc juz spakowana,wyprasowana.Teraz przy lapce winka relaxuje sie po pracowitym dniu:tak:
u mnie humorek 100 lepiej,wyjazd juz niedlugo ,z kazdym dniem ciesze sie bardziej;-)
Natalka gadula dzis wzbogacila swoj slowniczek o nowe slowka a sa nimi NIE CHCE,DOBRE ,a kiedy liczymy 1,2 Nataka dopowiada 3 (TSY):-D

Adrianek dla ciebie 1000 caluskow z okazji urodzin,wiele radosci na codzien,zdrowka,spelnienia wszytskich marzen zyczymy

olcia wysylaj foteczki:tak:

anbutt witamy u nas i zapraszamy na pogaduszki:-)przed wyjazdem zawsze czlowiek ma obawy ale bedziecie tu razem wiec dacie rade

pinka zajeta i na pelnych obrota,macie juz rutyne czy wciaz roznie bywa???

reszta kobietek korzysta z pogody i cichutko siedzi,piszcie co tam:rofl2::tak:

dobrej nocki zycze

pozdrawiam

reklama
OJ puściutko dzisiaj, puściutko.
Ja sie na dzisiaj zegnam. Zycze wszystkim kolorowych snów, a slodziutkim dzieciaczkom przespanej nocki.

glitteryourway-9539c2c3.gif

Cześć dziewczynki, witam się z kawą w ręku :) Pogoda za oknem zapowiada się na śliczniutką, słoneczko świeci :) (a jak jest u Was?) a mój jeszcze śpi :shocked2:. Dobra idę wywiesić pranie

dzien doberek ,

cos cisza tu , u nas z pogoda wmiare , sloneczko swieci , ale zmimny wiaterek chlodny wieje. A mieszkamy w West Yorkshire. Chyba koniec lata i zaczna sie prawdziwe choldne angielskie pogody:-(.

Dziewczyny ja jak zwykle pytanie .
Kiedy moge zaczac podawac malemu witaminke D,?????? przeciew krzywiznie. I jak ja podawac , slyszalam ze po jednej kropelce.

hej:-)
ja tez witam z kawka:tak:;-)

Nataleczka sobie spi, a ja juz wypralam i obiadek prawie gotowy:cool2:,
jak malenka sie obudzi to idziemy na spacerek:tak:

pozdrawiamy i zyczymy smacznej kawusi:-D

Powiedzcie mi kochaniutkie czy jak dalam taka kartke do GP ktora dostalam w szpitalu gdy coreczka sie urodzila czy to jest rozwoznaczne z tym ze mala zostala zarejestrowana u GP czy musze isc i zrobic to osobno ? :confused2:

Niunia - dziecko z tego co wiem to ma "zapas" wit D na 2 tygodnie po porodzie wiec mozna podawac juz od dwoch tygodni zycia,tym bardziej jak karmisz piersia a nie mlekiem modyfikowanym.
Zdania na ten temat sa podzielone - podawac czy nie - ja bede podawac po 2 kropelki dziennie.

Maxin - wakacje tuz tuz..przygotowania pewnie wra :-)

Justynko!!!!!
Z okazji Twoich urodzin życzę Ci wszystkiego najlepszego, dużo uśmiechu na twarzy, mało trosk i łez a samych cudownych chwil w życiu, zwłaszcza tych spędzonych z Twoim ukochanymi mężczyznami.
Justyna i Adrian

100 LAT DLA NASZYCH SOLENIZANTÓW !!!!!

ADRIANEK Z OKAZJI UKOŃCZENIA ROCZKU DUUUŻO CAŁUSKÓW I WIELU POWODÓW DO RADOŚCI :-):-):-)

PARISKA Z OKAZJI UKOŃCZENIA 2 LATEK WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, DUŻO ZDRÓWKA:-):-):-)

JUSTYNA Z OKAZJI URODZINEK SPEŁNIENIA WSZYSTKICH MARZEŃ :-):-):-)

witam mamusie, ja już po kawce, ale musiałam chociaż na minutkę do Was zajrzeć:-p, same wiecie jak to jest:-D
U nas nic nowego, babcia rozpieszcza wnusię jak tylko się da a ja czasem mam już tego powyżej uszu:no:, bo Karolinka bardzo niegrzeczna się zrobiła, babcia jej na wszystko pozwala a ja już się obawiam co będzie jak moja mama wyjedzie, nie dam sobie z nią rady:-(, ale co mam zrobić, prawdopodobnie moja mama nie zobaczy jej przez najbliższe pół roku, więc musi się nacieszyć wnuczką, przykre to jest jak nie wiem co:sorry:

Jakiś czas temu pisałam, ze szukamy nowego domku i powiem Wam, że już niedługo przeprowadzamy się do własnego domu :happy::happy::happy: cieszę się bardzo, troszkę to trwało, ale prawdopodobnie jeszcze w tym miesiącu będziemy mieć domek:-):-):-)

Niunka wiesz co z tą wit d to jest różnie, ale chyba od 4 tygodnia zaczyna się dawać, ja jak już pisałam kiedyś nie dawałam i na szczęście z małą wszystko ok, to tylko będzie Wasza decyzja czy będziecie dawać czy nie:tak:

Mala-gorzatka z tego co pamiętam to my rejestrowaliśmy małą do GP:tak:

Anbutt witaj:-), u nas z pogodą to tak różnie, ale słonka nie ma, na szczęscie nie pada;-). Pytałaś co trzeba załatwić po przyjeździe, no więc chyba najważniejsze to zarejestrować siebie i dziecko do lekarza, o zasiłki to chyba mąż się już postarał, więc chyba nic więcej :blink:

Maxin super , że Natalka nowe słowka umie

dobra uciekam, bo muszę sprzątać, jacyś ludzie mają dzisiaj przyjść oglądać mieszkanie, bo właściciele chcą go sprzedać, więc zabieram się do roboty, miłego dnia;-)

reklama
witam
u nas poniedzialej co co tydzien,maluszki rano wyszalaly sie w klubie,Natalka pedzi z rozwojemi nie moge nadazyc,codzienne cos nowego:szok::tak:;-):-) dzis nauczyla sie podskakiwac,a wszystko dzieki Bounce castel,ktory byl nadmuchany w klubie,Natka juz od dawna probuje podksokow ,ale jej nie wychodzilo,a dzis pierwszy taz oderwala sie od zmieni,ale mialysmy radoche,jestem dumna z mojej coreczki:tak:wogole bardzo samodzielna sie robi,nauczyla sie sciagac kurtke,przynosi buty jak wychodzimy,juz widze ile nowisc bedzie po powrocie z wakacji:-D

Paris
Dzień szczególny, dzień jedyny, gdy są Twoje urodziny. A więc składam Ci życzenia - szczęścia, zdrowia, powodzenia.

Justynka
Tobie życzę pogody ducha, optymizmu, pomyślności wszelkiej, wymażonego samochodu, własnego gniazdka, stu milionów kolorowych papierków, które ludzie nazywają pieniędzmi i dużo zdrowia, żeby to wszystko wytrzymać.(maz szykuje cos milusnego na wieczor,pewnie tak:tak:;-))

Agnes widze ze czas Karolcia spedza wspaniale,ale wiesz to moje w sumie zdanie,mimo,ze widza sie tak rzadko nie powinnas pozwalac na totalne rozpieszczanie bo wlasnie potem to ty zostajesz z problemem na glowie.Ja zawsze mowie mamie czy tesciowej aby za duzo nie pozwalac,oczywiscie odrobina nie zaszkodzi,ale nie dal bym sobie pozwalac na wszystko;-)Ale wiesz na pewno szybko sie uporasz z Karolinka i wszytsko wroci do normy:tak:Trzymam kciuki za nowy dom,przeprowadzka sie szykuje wspaniale,nie ma jak swoj kat:-)

niunka ja zaczelam podawac jak Natka miala miesciac,ale podawlam jej moze z pol roku,teraz podaje jej zestaw witamin.Z wit.D trzeba jednka uwazac aby nie podawac za duzo,bo ciemaczko moze wolniej zarastac

mala-gorzatka ja sama mala rejestrowalam u lekarza,,nio przygotowana wciaz trwaja,zostalo duzo pierdulek do spakowania,musze pomyslec aby zabrac wszytsko na 3 dni,zanim moj maz do nas nie dojedzie z reszta.Jemu tez musze wszytsko pod nos polozyc,aby niczego nie zapomnial:rofl2::happy2:

anbut i jak pozadki juz zrobione,od rana piersze ranny ptaszek z ciebie???Napisz cos wiecej o sobie:-)

Maggusia i jak u was kochana???Jakies nowosci i Brianka?
Maja Anetka widze cicho siedzicie pewnie waliski przegladacie:-D:tak:
Olis gdzie sie zawieruszylas???
Izusia ty tez cos ostatnio zaniedbujesz forum,pisz laska pisz,bo zaczyna barkowc starej ekipy,chyba sie nie wykroszacie:-)
Anya to juz wieki nic nie pisala,a Aniabania obiecala od czasu do czasu cos skrobnac,a tu ciszaaaa.Anulka tez cicho siedzi pewnie uczys ie na prawko;-)ja wciaz sie zebrac nie moge,a Dorcia ????????Kobietki piszcie cos......PLEASE
Iskierka a ty,co tak ucichlas pisz kobieto bo jakos smutno bez twoich postow
tak samo bez Buziaczka.Jak szkrabik???A ty z samopoczuciem???
Pinka rola mamusi widze pochlania sie na maxa,cudnie miec taka kruszynke nie:tak:jak sie chowa??

OK IDE ZJESC LUNCH
pozdrawiam was goraco???

Do góry