reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Maja 33 – patrzac na to pisiu-pisiu corci, mnie sie wydaje ze ona bedzie lekarzem, slodka na kazdej fotce taka usmiechnieta…w koncu odkryla moc dlugopisu !!! :-D:-D:-D

Pinka25 – mi tez brzucholek czasem tak twardnieje ze mam wrazenie ze lada moment mi sie skora “podrze”… widze ze nie tylko ja chce urodzic w 37 lub 38 tygodniu ciazy :-). W Anglii niestety poki nie masz jakis powaznych komplikacj, to nie ma spotkan z ginekologiem jak to w Polsce. No chyba ze pojdziesz do jakiegos polskiego gina tutaj. Tez jestem ciekawa ile moja dzidzia wazy,mierzy gdy ono jeszcze jest w brzuszku…ale chyba przez USG jak mowi Maxin

Maxin – no to mialas przezycie, cale szczescie ze skonczylo sie tylko na guzach…az sie goraco mi zrobilo jak to czytalam…ufff

Witam.
Mala gorzatka28- Wiesz co Kochana juz bylam dzis sie dowiadywac co Nam sie nalezy a co Nie. i wiem wszystko..
Musze tylko jutro zadzwonic po papiery o working tax credit i child tax credit. potem jak sie Mala urodzi wysle o child benefit i sure start maternity grant. i bede sie starac o reszte. zaczynam tez starania o mieszkanie socjalne slyszalam ze osoby ktore maja rezydenture angielska maja pierszenstwo.:tak: wiec wole byc juz w kolejce. oh mam troche tego zalatwiania.

Pinka25 - Jak uda Mi sie urodzic w wodzie to napewno sie podziele wiedza..ale uwaga-ostrzegam Cie Ja nie bede klamac - jak bedzie strasznie to powiem Ci ze bylo strasznie. Wole byc szczera i prawdziwa niz masz sie potem rozczarowac chociarz i tak kazda czuje i przechodzi porod inaczej .Wiec nie wolno brac innych porodow do Siebie.:-D:tak:

Kasiula0901- a czemu zrezygnowalas? zle sie czulas?czy co? jesli moge wiedziec ?? Gratuluje zabeczkow.

Olis - Ja tez napisalam w planie porodu ze jak nie bede wytrzymywac z bolu to prosze o wszystkie przeciwbolowe(-midwife czytala i nie wykluczyla porodu w wodzie), ktore maja Mi pomoc urodzic szybciej i w mniejszym bolu.
Maggusia -:-D;-) Mam nadzieje ze Mi tez nie zrobia - bo i tak w ostatnich dniach co zjem to odrazu siedze na krzeselku (wc:zawstydzona/y:) wiec nie ma takiej potrzeby...Napisz porodzik jeszcze raz jak znajdziesz chwileczke.

Maxin78 - Nie ja podziekuje , Tesciowa by Sobie ze MNie trofeum zrobila.Ja napewno narazie nie zamierzam miec wiecej dzieciaczkow.
Moze w przyszlosci dalekiej ...kto wie. Zakladam spiralke jak sie urodzi Blaneczka.co najmniej na 5 lat. Jak Natalinka??

Joanna_Z - Teraz to juz z gorki lada dzien bedzioe moze w terminie ? kto wie sobota pelna oczekiwania bedzie. Napisz Kochana potem jak sie sprawdza spiralka a masz ta hormonalna czy zwykla? ja tez zakladam jak tylko urodze...:tak:
Gratuluje postepow zabkow i chodzenia a kiedy moje 1 raz chociarz zaplacze?:-D:-p
JustynaW. Sliczne zdjecia. maluszek bardzo slodziutki.

Maja33 - Dzieki ze pytasz. Brzuszek bardzo dobrze wielki urosl w ciagu ostatnich dni i Ja przybralam na wadze z lekka oraz pojawily sie rozstepy na piersiach udach i pupci :-:)no::wściekła/y:a myslalam ze Mnie to ominie. niestety...Blanka wielka kopie Ojca po plecach w nocy az sie budzi he he wyobrazacie Sobie a On do Niej mowi jeszcze raz a zobaczysz a Ona dalej kop kop...slodkie co :-Dosmialam sie wczoraj jak tak sioe draznili. Niunia Twoja jest taka slodziutka no poprostu do schrupania.Juz nawet potrafi cos narysowac ...a Moja nawet nie placze tylko potrafi sie ruszac he he

Maxin78 - Ja bym bardzo chciala do Was dolaczyc jesli nie bedzie problemu.. ale nie wiem jak? gdzie mam sie zglosic? podasz mi link?
Uwazam ze taki watek zamkniety sie przydaje bo bardzo duzo ludzi nas podglada.

Ale mialas przygode z Maluszkami :szok:. Mozesz poczuc jak to jest miec dwojke maluchow:rofl2:tez bym sie pewnie niezle spocila...jeszcze tym bardziej to nie Twoje dziecko wiec jakby sie cos stalo to by wszystko bylo ze to Twoja wina...:no::dull:Trzeba miec oczy na okolo glowy. Jawiem co to znaczy tez kiedys tez taka sytuacje mialam jak pilnowalam u Babci, Wujka Synkow to jeden Mi wypadl z wozka:szok::no::dull:(tak sie wyglupiali) na szczescie nie bylo to na betonie a na ziemi i nic sie nie stalo wielkiego ale tez bez placzu sie nie obeszlo.:tak:

Pinka25 - tez mam to twrdnienie i te przepowiadajace skurcze...od bardzo dawna i do dzis hodze z brzuchem zycze wam wszystkim obyscie sie rozdwoily o czasie.:tak: ja mam nadzieje ze juz w sobote bede na porodowce....:tak:

dziewczyny, ja nie nadazam!!

Maja wow, Martusia przeslodka, ale zdolniacha ze juz pisze :tak: jak dla mnie to jest opowiadanie jaka ma super mamusie

Maxin wypadki ciagle sie zdazaja, ale cie podziwiam sama z dwoma "Chodziaczkami", a czemu usg jest niezdrowe?? ja mialam robione z 5 razy :szok:

PINKA25 nawet po badaniu usg sie myla co do okreslania wielkosci dziecka, nie ma sie co nastawiac

justyna.w mojej na wysypke pomagal rumianek, ale niektore dzieci maja uczulenie :dull:

ciezarowki kochane widze ze niecierpliwe bardzo :tak: ja mialam odwroteie cala ciaze sie modlilam zeby tylko donosic do terminu i urodzilam w 1 godzine 38 tygodnia, na styk :-D

u nas luzik,Krysia miala dzis mega spiocha i spala 2x po 1.5h!! jak na nia to prawie rekord, az sie balam ze chora czy co, za to sobie duzo popracowalam i obmslilam super algorytm, ciekawe co na to moj promotor :eek:

ja bym juz chciala 2 dzidziusia, ale bez pospiechu, planujemy za rok :-D

buziaczek ja zbiore liste i napisze do administratora bb z nikami lasek,ona zrobi dostep i gotowe,jak odpisze ze zrobione to juz mozecie wchodzic do Albumu rodzinnego na glownej stronie
https://www.babyboom.pl/forum/album-rodzinny-f93/

Dziekujze ze pytac Natalcia ok,ale wciaz traci jakos rownowage dzis,moze zmeczona???
Zglaszam sie - bardzo chcialabym dolaczyc jesli nie macie nic przeciwko.:happy2:
Wiesz co Kochana Ja jak bylam Mala tez ktoregos razu tracilam rownowage:tak:..(bylam na etapie uczenia sie chodzenia stabilnego,wchodzenia wszedzie-pelno Mnie bylo:-D) i Mama moja zauwazyla ze sie wlasnie tak kiwam wstaje i upadam :eek::eek:- myslala ze pewnie tak sie ucze i dlatego upadam bo nie potrafie jeszcze dokladnie stabilnie ustac :tak::-Dale co sie okazalo potem :no:ze Ja bylam na tyle sprytna i szybka oraz spragniona wrazen :-pze weszlam na stoleczek w kuchni i wzielam Sobie z szafki -listek rutinoscorbinu:szok::dull::tak::crazy: (myslalam ze to sa cukierki)polknelam cale opakowanie..i tak sie ta cala historia zakonczyla wizyta w szpitalu:confused2::sick::nerd: na plukaniu zoladka. Na szczescie udalo sie Mnie uratowac:tak::-D porzed powazniejszym dzialaniem-naduzycia.;-)

Ale mam nadzieje ze Natalinka jest poprostu zmeczona. :-)

Dziewczyny ale sie rozpisalyscie,normalnie szok:szok:.chyba godzine spedzilam czytajac wszystko:dull:
U mnie tak sobie,wlasnie zastanawiam sie jak zrobic,bo chcialam jechac na wakacje do Polski w polowie sierpnia,ale oczywiscie moj M moze wziosc urlop tylko do konca sierpnia bo pozniej nie ma szans i jestem wsciekla bo chce jechac na miesiac:angry:.Mam jeszcze problem z praca,niewiem jak to zoorganizowac,bo po powrocie z Polski chce isc na part time i niewiem co z wakacjami ile mi przyznaja,normalnie metlik wam robie,ale ja mam tak caly czas:zawstydzona/y:.
Caly czas mysle i niewiem co robic:confused2:,chce jechac w sierpniu,ale wszystko jest przeciw,a pozniej moge jechac dopiero w pazdzierniku i nie chce tak dlugo czekac w dodatku pogoda w Polsce bedzie do dupy.

Skoncze narzekac juz:tak:
Maxim78-Chcialabym sie zapisac na liste ale nie wiem jak?
Mam takie pytanie do was:confused2:,a wlasciwie dwa
Pierwsze czy wiecie cos o bezrobotnym tutaj,czy daja jakies pieniadze?Kolezanka robi w Angli legalnie rok w wakacje sprowadza dziec i musi sie zwolnic,wiec zastanawia sie czy jest taka mozliwosc a ja szczerze mowiac nie mam pojecia.

Druga rzecz o jaka chcialabym zapytac to czy znacie jakiegos dobrego fryzjera i niedrogiego,bo pilnie potrzebuje dla siebie:-D

Przepraszam ze nie odpisuje na posty ale szczerze to w tej chwili polowa mi wyleciala z glowy co mialam napisac(nastepnym razem zrobie notki na kartce:-)),ale napisze cos jutro,bo mam wolne wiec moge siedziec na BB:-D

U LA LA!!!!!!!!! Ale tego duzo. Zasiadam n achwileczke bo padam dzisiaj z nog, zawsze jak moje kochanie ma wolne to mamy mase spraw do zalatwienia i jeszcze period dostalam i juz wogole umieram, myslalam ze jak bierze sie tabletki to mniej boli, zawsze bolalo ale przez te 9 miesiecy zapomnialam:tak::-D.

Nie wiem od czego zaczac.

MAGGUSIA moj prawie maz nie jest anglikiem jest polaczkiem tak jak ja, kiedys ktos mu powiedzial za napewno pochodzi ze skandynawii :-). Mam nadzieje i tzrymam kciuki ze Brianek juz czuje sie lepiej i ze kruszyna sie dzisiaj wyspi no i wy tez.
Mebelki zaiwaniste, jak ja bym chciala juz tak urzadzac pokoik dla Alexa. No i gratuluje wytrwalosci 3 DNI, poklony dla Ciebie
no i Dla OLIS takze nastepna chciala rekard pobic 27 godzin dziewczyny jak wy dalyscie rade, podziw, podziw!!!!
KASIULKA albo ja wczesniej nie widzialam ( a to bardzo mozliwe bo taka gapa jestem) albo nie bylo zdjecia Roszka, no ale jest rozkoszny, slodziutki.
AGNES jak Karolinka tez mam nadzieje ze juz lepiej, biedne dzieciaczki te to sie nacierpia.
MAJA no ale Martusia to artystka zostanie na jakes 120%, jak ona juz w takim wieku takie dziela tworzy.:tak:

A co do dzidziusia to mysle ze tak za jakies pol roku do roku i bedziemy sie starac o nastepnego szkraba, no ale wiecie jak te plany czasami wogole nie wychodza.

MAXIN ja tez bym sie pisala na liste, czasem lepiej by bylo pisac cos i wiedziec ze osoba nieporzadana tego nie przeczyta, zreszta musze skasowac mojego BRZUCHOLKA bo jak zobaczy to bedzie zle, mam nadzieje ze sie da.

KAMUS swietne pytanie, jak znajdziesz jakiegos dobrego i niedrogiego fryzjera to daj znac, bo ja juz szalu dostaje z moimi klakami, wogole nie chca sie ukladac, wygladam jak czarownica.

JUSTYNKO zaraz nastukam na priva bo teraz mi sie maly budzi...

CIEZAROWECZKI wam to wytrwalosci.

PA PA dziewczynki uciekam bo jutro znowu zakrecony dzien, no i ide do GP zmienic te tabletki bo mnie chlop goni;-).

Pa moc cmokaskow na noc.
Spijcie dobrze.

reklama
Do góry