reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

hihihi podoba mi sie tempo postow:-D

Martusia garatulacjie,super super,ale ona jeste urocza,usmieszke ma taki uwodzicielski,sliczny rysunek,sprytna

Maya swietnie wstajemy ,raczkujemy do chodzenia juz malo zostalo,podgladamy inne dzieci i wlasnie sie zastanawiamy kiedy nasze tak urosna,tez czasmi sobie mysle gdzie ten moja maly kwiatuszke,ale teraz jest fantastyczna i n ie m oge sie napatrzyc jak rosnie i sie rozwija

justyna ale slodziak z synka,chyba spokojne dziecko co?

Maggusia to trzmam kciuki aby w koncu zatrudnili go na stale,a mieszkano jak mowisz powoli soebie wyremontujecie i bedzie super

Pinka moze rosnie brzuszek i dlatego wydaje ci sie ze twardnieje,ale masz juz skorcze Bratox Hiks,czy jak to sie tam pisze

Olis milego popoludnia,fajnie ze pupa sie goi,musialas isc do lekarza aby dostac antybiotyk w krem?

Gosiaczek tez nie chcialam gazu,ja wogole skorcze mialam silne i z tego wszystkiego zwymiotowalam,wrr.....a jka samopoczucie,posciel juz przyszla,a wozek???

a m y juz po spacerze,malych zakupach,kupilam dziuni stroj kapielowy,panczo na plarze ,bedzie z niej mala biedronka,kremy przeciw owadom oraz syropek polecali mi go w Boots nazywa sie sanatogen baby mozna go podawac juz od miesiaca,mulititaminy czyli :A,C,D,E,B1,B2,,B6,

WOGOLE TO SIE NAJADLAM STRACHU......przed wyjsciem,ubiaralam Gorgowi buty,w domu maja bardzo waski korytarza z trzema schodami na polpietro,Natalka chciala zejsc,ae nie tak ja zawsez tylem tylko cos jej sie poplatalo i chial zejsc normalnie jak my,ja oczywiscie wielki oczy zrobilam i w ostatniom momencie ja zlapalam,oczywiscie nie obylo sie bez placzu jednogo z nich,lapiac Natusie uderzulam Georga,ktory bylm na moich kolanch o kant baustardy,goz urosl w momencie,wiec szybka akcja kuchnia,oklady z lody,krem na stuczenia,ufff spocilam sie z nerwow jak swinka,ale nic powaznego sie nie stao tylko gozior z malym krwiakiem,teraz mi bedzie gluio przed mama G.
A Natalak dzie wogole caly dzien chodzi i sie przewraca coz jakby z rownowaga miala nie tak,hmmm....dobrze ze kupilam plastry i spraj do odkarzania ran

reklama
Maja33- ale zdolna masz coreczke, moj Adrian tez zdolniacha...w psoceniu, he he . Sliczna ksiezniczka!!!!! Moze zostanie artystka :-)

Pinka25- oj kochana, brzuszek to bedzie Ci teraz coraz czesciej twardnial. Mi to strasznie przeszkadzalo, zwlaszcza w nocy, bo nie moglam spac. Kiedys wybralam sie na dluga przejazdzke samochodem, to musialam lezec w aucie, tak mnie brzuch bolal. To znak ze juz blizej jak dalej do porodu, macica sie juz tak nie rozciaga, malo miejsca i przygotowywuje sie do skorczy i porodu. Badz dzielna !!!:-)

maxin 78- tak te skurcze braxtona hicksa to ja mam od piątego miesiaca ciazy niestety :no: na poczatku to sie wystraszyłam ale połozna powiedziała spokojnie jeszcze nie rodzimy hi hi hi tak raz były raz ich nie było i tak jest do tej pory:sick:to mój 33 tydzien i 5dzień ciaży moze urodze szybiej bo kazdy mi mówi ze zgubie tego dzieciaka kiedys tak biegam:confused2::confused2: w sumie to ja juz bym chciała urodzic w 37 tyg ale zobaczymy jak to bedzie....
maja33 -ja tu widze ze masz niezłą artystke w domu oby tak dalej............słodziutka
justyna w.-no własnie ja mam to samo czasami to mnie tak brzuch boli ze nie moge spac a skurcze to mnie łapią jak ide np. do miasta na zakupki i wtedy tez mni twardnieje ten brzusio okrpone uczucie...........
a juz nie wspomnie o muszęto podkreslic PRZECUDOWNEJ ZGADZE -która doprowadza mnie doszalenstwa i ciągle wcinam nabiał w różnej postaci bo to mi pomaga
my to kobiety mamy przesrane ale co tam dala takich istotek warto a faceci powinni nam pozazdroscic takich zdolnosci rozrodczych..................

!!!powiadomienie!!!

LASKI ,KTORE CHCIALY BY MIEC DOSTEP DO WATKU ZAMKNIETEGO,PROSZE WPISZCIE SIE NA LISTE;-)
napisze wtedy do admina i bedziecie mogly wklejac tam foteczki,
mamy tam juz pare podtematow:
fotki
ploteczki,
komentarze do fotek
informator

znajduje sie on w ALBUM RODZINNY
MAMY UK
Zostal zalozony po to aby krepujace tematy swobodnie mogly byc napisane ,oraz foteczki przegladane,czasmi lepiej sie zabezpieczac;-):tak:
oczywiscie wczesnije skonsultujemy sie z starymi forumowiczami czy sie zgadzaja,mam nadzieje,ze rozumiecie.Po co kazdy ma podczytywac z ukrycia nasze rozmowy,ktore sa dla nas bardzo instotne,czasmi intymne.Niektore z nas znaja sie juz kupe czasu,a jak wiemy mamy duzo cichych podgladaczy(oczywiscie to mile,ze nas tyle osob czyta i czasmi moze nie chca sie udzielac bo myslia,ze z nas taka klitka mamusiek z uk)czasami chcemy pokazac foteczki,ktore nie musi ogladac caly swiat.
Mysle,ze nie zabrzmial moj post jakos niemilo i nie pomyslicie o mnie zle,nikogo nie chcialam urazic​

LISTA:
*
*
*
*
*

kobietki powiedzcie mi jedno bo przecież bynajmnie ja rzez cała ciąze nie miałam kontaktu z ginekologiem a chciałabym wiedziec ile moje dziecko waży i jaka jest duza czy połozna jest wstanie mi to powiedziec? czy wy tez miałycie cos takiego?

Justyna W-sliczny ten twoj maluch:tak:
Maja33-faktycznie artystka a do tego jaka urocza:-)
Pinka25-lewatywe przywiozlam sobie z PL sa do kupienia w aptece.Mam zamiar ja zrobic przed samym wyjsciem do szpitala bo slyszalam ze czasem lubi przyspieszac cala akcje porodowa.
Maximtak juz wszystko mamy:tak:tylko czekac na dzidzie no jeszcze na wozek czekamy ale dzieki Maja1980 bede miala taki jaki chce bo ona kupila go w PL.
A jak Natalcia??jest slicznym dzieckiem:tak:mam ja na zdjeciu i wszyscy sie pytali co to za slicznotka:-)

A mnie dzis kurcze ciagle brzuch boli:sick:teraz to w zasadzie zoladek.Wlasnie wstalam bo odsypialam nieprzespana nocke.ciekawe co ja znowu w nocy bede robic??

jedynie na oko,ale razcej tutaj takich pomiarow nie robia,chyba ze bardzo naciskasz,u nas w pl bardzo czesto robia Usg,bo sa cwani i trzeba za nie placica przeciez to takie niezdrowe i stresowe dla maluszka.

Dziewczyny !!!!!!!!!
Mojego Adriana wlasnie wysypalo na pleckach i tulowiu, ma czerwone plamki jak przy rozyczce albo rumieniu. Ta goraczka to chyba jednak byla trzydniowka !!!!!!!! Wysypalo go w ciagu godziny!!!!

reklama
ooo justyna no to pewnie trzydniowka,wiec jutro powinno byc juz lepiej

gosiaczek,wkrecila bys sie w scrapki to czas by ci szybko zlecial,a mogla byc sobie zrobic fajny album dla dzidzusia puki jeszcze siedzi w brzuszku,a ty masz czas.Dzieki ,milo slyszec ze mam taka slicznotke i nie tylko ja to widze,zreszta dla kazdego rodzica dziecko jeste piekne;-)

Do góry