reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

hejka, ja tutaj za wami normalnie nie nadążam:szok:, chwile mnie nie było i 3 strony do czytania
My dzisiaj po niezbyt udanej nocce:crazy:, Karolinka obudziła się o 3 w nocy z gorączką prawie 39 stopni:szok:, dałam jej paracetamol, ale przez 2 godzinki marudziła, płakała biedulka, nie wiem co to może być.... znowu zęby:confused: to dziwne, bo do tej pory nie miała takiej gorączki

O muszę isc , bo wstała:-)

reklama
HEJA

BARDZO MNIE LASKI POCIESZYLY ZE CHCA PRELOZYC super jestescie:tak::-)

usmialam sie z was,moje obawy byly indentyczne,jak sobie wyobrazilam,ze cos tam moze mi kapnac podczas parcia,to az wtyd .....ale u nich to normalne i moze jest takie uczucie jak bys chciala robic,ale watpie aby sie to zdarzylo.Ja w sumie sama zrobilam sobie lewatywe:-D to moja historia naturalnego wywolania porodu:-D,niektore laski juz ja znaja,w skrocie moge napisac,ze byam juz 3 dni po terminie i bardzo bardzo chcialm juz urodzic jak buziaczke wiec wyczytalm na necie co moge zrobic,pierwsze bylo herbatak zlisci maliny,a potem eliksir z oleju rycynowego pomieszanego z sokiem pomaranczowym,po 2h mnie rowno wyczyscilo:-D,a po 4h dostalam pierwszych skorczow, dziala to tylko jak juz termin minol;-)

maggusia,olis,dlugie porody podziwiam za odwage

fittney to juz w ten pon jedziesz:zawstydzona/y: szkoda

maggusia ciezkie dni powracaja,rany nio,bardzo go mecza te zeby,wiesz zauwazylm,ze chlopcy przechodza zabkowanie gorzej niz dziewczynki,co slysze to kazdy bardzo marudzi,placze,George juz tak caly tydzien,bardzo meczoce to,placze z byle powodu niczym sie nie chce bawic,wspolczuje mu,ale tez i ma dosc,ale coz trzeba przezyc,moja tylko w nocy daje popalic w ciagu dnia jest ok.A jak tam mieszanko powoli urzadzacie?jak wam idzie,jak mezulek w parcy,nadal tak wczesnie wstaje?

Pinka niezla historia z wami,najwazniejsze ze dzidzi jeste chciane mimo ze nie planowane

kasiulka jak Roszek???

co do wit.D3 co kraj to obyczaj,smiac mi sie chce jak slysze ze tu jeste wystarczajaca ilosc slonca:-D:-D:-D ciekawe gdzie i kiedy,bo ja widze ze wiekszosc roku niebo jeste pokryte chmurami.Ja podaje wlasnie cebionmulti z polski,ale chyba przezuce sie na zestwa witamin,tylko niewiem jakie?Ktoras z was pisalm,ze podaje,jak sie nazywaja,mozna wiedziec???Jak dziecieczka krotymi sie zajmowalam podawlam Omega 3 Fish Oil,tylko niewiem w sumie czy tak malym dziecia mozna to juz podawac:confused:

agnes moze Karolicne wychodza te tyle zeby ,przy nich dzieci bardzo cierpia i maja wysoka goraczke,do tego biedunke,oby jak naj mnie ja bolalo;-) biedny kruszek

Olis wiesz ja sie ciesze,ze zapomina sie o tym bolu,to kiedy nastepne bbo za 3 lata?

a czy ktroras z was palnuje miec tylko jedno dziecko???

Witam kobietki

Nadazyc za Wami graniczy z cudem, przyznaje sie bez bicia nie dam rady. U nas ostatnio nie bylo latwo, stad taka dluga nieobecnosc tutaj. Mayi wyszedl 3 zabek, do tego nauczyla sie stawac w lozeczku i potrafila pol nocy przestac i ciagle gadac smiac sie i w ogole:crazy: a nam oczy to juz na zapalki, wytrzymalismy tak 4 noce po czym podjelismy decyzje ze przenosimy sie do drugiej sypialni i w sumie mala zostala w naszej a my urzadzamy sobie na nowo jej sypialnie do tego z mieniamy w naszej zeby wygladala na dziecinny pokoj. Ja caly czas nie czulam sie gotowa na to zeby ja przenisc a poza tym to wstawanie w nocy zeby nakramic. Ale odkad ja przenislismy sypia swietnie, oby nie zapeszyc, wczoraj przespala cala noc dzis obudzila sie tylko 2 razy wczesniejsze noce tak samo, a teraz wlasnie usnela sama bez cyca hurrra, ale jkoas takie dziwne uczucie mnie ogarnelo ze moja dziewczynka dorasta;-).
Wczoraj mialam zakladana spiralke, zero bolu, szybko sprawnie i nawet sie mala zajeli bo moj maz niestety nie szedl ze mna, bo nie myslalam ze na pierwszym spotkaniu juz to zrobia, wszystko super mi wytlumaczyli zebym mogla podjac decyzje, zrezygnowalam z pojscia do przychodzni poszlam do familiy planning center i tam pierwszy raz w tym kraju mialam kontakt z ginekologiem. :szok:Niesamowite. A ja ostatnio dola mam strasznego, bo ta pogoda to juz wykancza, a jeszcze wczoraj slyszalam ze lata to w tym roku nie bedzie:-(, a w zeszle lato tak sie meczylam w ciazy w te upaly. Niesprawiedliwe.

Witam serdecznie wszystkie nowe dziewczyny, pamietajcie, ze tu kobiety pomagaja we wszystkich problemach tych malych i duzych.

Buziaczku nie martw sie niedlugo przytulisz Blaneczke, ja na moja Maye czekalam tak bardzo ze ona na przekor spoznila sie 12 dni:-p, ale nawet czekanie jest warte tego spotkania

Maxin kochana przepraszam, ze zostawilam nasza rozmowe tak bez odp. zaraz pisze na priv. A pytanie czy ktos chce miec tylko jedno dziecko to ja sie zglaszam, tylko jedno. Choc moj maz mowi ze gdyby ktos dal mu gwarancje ze bedzie chlopak to by mnie naciskal:-)

Maggusia a ja myslalam ze moje 30 godzin porodu to juz duzo ale 3 dni to ja dziekuje

kasiulka pisz jak Roszke sie miewa

Przepraszam, ze nie odpisuje wszystkim, ale nawet cud nie pomogl by mi nadazyc za tym co napisalyscie.

Pozdraiwam i obiecuje poprawe

maxin prosze cie za 3 lata????nie narazie jest Oli i to mi wystarcza,spiralka zalozona na 5lat a co bedzie po hmmm czas pokaze...
a co u ciebie???jak mezulek lepiej sie czuje???

Joanna to fakt za laskim ciezko nadarzyc,my zaparcowane mamusi narzekamy na bark czasu,ale jak tylko dzieciaki sie pojawia pewnie znowu troche ucichnie;-) a moze i nie.......
ooo tyle nowowsci u waszej dzuni szok,gartuluje postepow

Olis:-D:-D:-D tys to aparatka,dzieki,ze pytasz,lasencjie ostatnio sa tak pochloniete poraodami,ze nie zauwazaja chyba innych postow:-D:rofl2:maz miewa sie juz lepije,choc ma zapalenie ucha do pracy chodzic musi.Zaczelismy sie przytulac i nadarbiamy zaleglosci:-D:tak:jeste milusno,choc jeszcze nie do konca,ale widze duzo poprawe.Ja wogole odkad mam @ zorbilam sie starszne drazliwa przed,nawet sama z soba wytrzymac nie moge.
a mialam pytac uzywlas moze tego kremu MENTANIUM,moje pupcia wyleczyla sie pod dwoch dniach,naprawde polecam,tylko trzeba z nim uwaza i bardzo cienka warstwe nakladac i brudzi,ale mega pomaga

niema co sie dziwic naszym ciezrowkom my tez kiedys mialysmy te same problemy:tak::tak::tak::tak:tak to juz jest..
maxin-fajnie ze u was wszytko wraca do normy nie ma jak przytulanko to zawsze pomaga,z czasem wszystko napewno sie ulozy...zycze mezusiowi zdrowka!!!
co do masci to wcozraj skonczylismy antybiotyk w kremie i jest duza poprawa..dzieki za nazwe masci kupimy ja tak na zapas..
joanna z-gratuluje zabka do kolekcji...i fajnie ze nocki sa lepsze,co do lata to zeszle tez mi sie zapamietalo bo bylo tak goraco a mialysmy taaakie brzuchy...dol murowany w taka pogode-nie trzeba sie poddawac!!!
a mamy dzis gosci kolezanka przychodzi z dzidizusiem do nas-nareszcie cos innego!!!

w takim razie pochwale sie jeszcze osiagnieciami mojego dziecka.
Wstaje wszedzie gdzie sie da, przy meblach przmieszcza sie na nozkach, raczkuje szybko ze czasem ciezko ja zlapac, mowi mama i tata, ale tata to zawsze tak cichutko, i ulubione slowo mojej nini czyli ciagle powtarzanie slowa nie nie nie nie.
Jest cudowna. Pamietam jak czytalam o Natalci i jej postepach i zastanawialam sie jak dlugo bede czkeac az Maya sie tak rozrusza, a teraz znow chcialabym zeby byla malutki dzieciatkiem na raczkach. A ona taka niezalezna sie zrobila:tak:

Dziękuję bardzo Wam za pamięć o Roszku.
Roszko ma się dobrze, an razie nie mamy żadnych informacji na temat terminu operacji, wyszły mu dwie dolne jedynki :-)
Starania o kolejne dziecko ploanujemy na za jakieś 2 lata.:tak:
joanna fajnie,że Maya tak dobrze się rozwija.:tak:
A pogoda jak pogada, różnie bywa.Tez bym chciała porządne lato, dużo słonka.
Pamiętam,że szukałaś pracy do wykonywania w domu. Udało simę coś znaleźć??
Ja w końcu dostałam dokumenty z Naricu, jeszcze czekam na decyzję z rejestru pedagogów, decyzja mabyć pod koniec miesiąca.
Tymczasem szukam pracy odpowiadającej moim kwalifikacjom, mam nadzieję że się uda.:tak::-)

reklama
Czesc dziewczyny!!
Buziaczek-ja tez mam zamiar rodzic w wodzie mam tylko nadzieje ze nie bedzie zadnych przeciwskazan.Lewatywe mam zamiar sobie sama zrobic jeszcze w domu,mam ciagle zaparcia i nie chodze po 5 dni do wc wiec jakos sobie nie ufam:zawstydzona/y:
jesli nie bede mogla w wodzie to wtedy chce epidural chodziaz juz i GP i polozna mi to odradzali,ale ja jestem straszny cykor chyba;-)a tu dziewczyny polecaja wiec juz postanowione.Gazu nie chce ani nic takiego do wdychania bo jesli mial by ktos po tym miec wymioty to wlasnie ja.

Do góry