reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

moj ostatni dzien wolnego :( jak to szybko zlecialo...oby te dwa tygodnie do swiat tez tak minely...

lwica, fajnie ze wybralas ten plaszczyk :) super prezent, maz na pewno bedzie zadowolony. przepraszam, ze tak szybko ucieklam, ale powiem szczerze ze ledwo doszlam do samochodsu tak mnie dzidzie kulo :( na szczescie dzisiaj juz lepiej :)

spotkanie bardzo nam sie udalo, przynajmniej wedlug mnie :) tak jak lwica wspomniala, mialysmy duzo wspolnych tematow, tylko czas nam szybko zlecial. posoiedzialysmy, zjadlysmy po ciachu i bylo strasznie milusinsko. musimy to powtorzyc :) fajnie by bylo gdyby nasepnym razem bylo nas troszke wiecej. moze nam sie uda :D

moje kotki otwieraja oczka :D niesamowite, szybko :) no i wyobrazcie sobie ze takie malenstwa, bo maja przeciez dopiero tydzien, a juz pompujac mleczko ;) przy jedzeniu mrucza :D jestem w pozytywnym szoku :) nie wiem jak ja je jutro zostawie idac do pracy...ech...

ide jeszze poleniuchowac przez te kilka godzin ;)
buziaczki dla wszystkich ;D

reklama
Czesc Dziewczyny!!
Ania cudownie wygladasz!! Co za wlos!!! no i brzusio oczywiscie!!!

Gdy przyszlam do POSK'u poznalam ze zdjecia jedynie Maxin - po lokach! Anya, ja jako sedzia niezalezny powiem ci kto wygral w konkursie brzuszkow - lwica!! bo ma najblizej, ara ma piekna malutka pileczke, A Maxin, coz ;) ;) cos mocno ukrywa swoje malenstwo - prawda Maxin!!

Smieszne uczucie rozmawiac z kims o kim duzo wiesz a nigdy go nie widzialas!!! ;)Prawdziwe imiona jakos nie pasuja!! Ale naprawde, brzuszki (i koty ;D) lacza i bylo sporo tematow do omowienia.
Ja osobiscie, mam ochote na kolejne spotkania - musialam szybko sie ewakuowac bo mielismy w domu nalot tesciowej ::)
(tak na marginesie - jaki macie kontakt z tesciowymi?)

Lwica w imieniu Tomka - dziekuje za komplement

Dobranoc wszystkim wyspanym i niewyspanym

Beta z tesciowymi jak wiesz roznie bywa,na odleglosc sa prawie idealne :angel:,a w rzeczywistosci to juz nie wyglada to tak slodko, >:Dmy mamy to szczescie ze jest daleko,a jak u Ciebie wizyta przebiegla?

My czujemy sie nawet niezle,troszke w nocy spac nie moglam,ale za to rano nadrobilam,wczoraj dostalismy juz 1 prezent swiateczny od mojego brata i szwagra,mieli wlozyc pod choinke ale uslyszeli ze mamy zamiar ubrac dopiero przed Swietami a ze ich juz nie bedzie,wiec dali nam wczesniej i tak nasza kuchnia wzbogacila sie o piekny ekspres do kawy,wiec oczywiscie wczoraj serwowalam swiezutka kawke,zapraszam podobno dobra. :)

Ara zycze milej pracy i nie przemeczaj sie za bardzo.

Leedsana moze nastepnym razem uda Ci sie dolaczyc do nas kto wie?

Nigdy nie sadzilam, ze przyjdzie dzien, gdy ujrze w kalendarzu date 12 grudnia! No, ale jest. Tylko gdzie moje malenstwo? To moje dziecko to taki typowy facet, a wiadomo, ze faceci sa wygodni :laugh: Gdzie bedzie mu lepiej niz u mamy w brzuszku? Nie dziwie mu sie z jednej strony- je kiedy chce, spi kiedy chce, leniuchuje, ma ciepelko. Pozazdroscic takiemu :-) Uczy mnie cierpliwosci juz teraz. Czekam, czekam i czekam...

Beta- ja zawsze mialam wspanialy kontakt z niedoszla jeszcze tesciowa:-) Wspolne zakupy, imprezki i duzo wspolnych tematow! Ale moze jest tak pieknie dlatego, ze ona mieszka w Dublinie i widzimy sie raz, dwa razy w miesiacu. W styczniu juz przeprowadza sie do Brighton /ze wzgledu na wnusia:-) / i nie wiem jakie relacje beda nas laczyly wtedy ;D

eh literowki... zamiast leniue mialo byc leniuchuje :-)
Wlasnie to zamierzam teraz robic.
Zycze wszystkim milego dnia, chociaz zwykle poniedzialki byly dla mnie malo przyjemne, jako ze po weekendzie ciezko bylo wpasc w rytm pracy... pozdrowienia

Ojej... czemu nie moge napisac tego slowa? Tzn. ja je pisze, ale ukazuje sie nie tak jak powinno. Hmmm... L-E-N-I-U-C-H-U-J-E :D Jak teraz nie wyjdzie to daje sobie juz spokoj z tym :laugh:

czesc kobietki :D

jakos powoli przebrnelam przez pierwszy dzien pracy. jak zwykle duzo roboty i malo checi ;) pocieszeniem jest fakt ze do swiat nie ma szefa i ze zostalo juz tylko 2 tygodnie do swiat i dwa miesiace pozniej biore macierzynski :) no moze troszke pozniej, w zaleznosci od samopoczucia ;)

beta, z racji tego ze moja tesciowa mieszka tak bardzo daleko od nas, mam super stosunki z nia ;) nie wyobrazam sobie jednak co by to bylo gdyby mieszkala gdzies blizej i bywala u nas raz w tygodniu na przyklad. zreszta tak samo jest z moim mezem i moimi rodzicami. fajnei jest pojechac raz na rok w odwiedziny :) ale nie miszkac gdzies blisko ;)

anya, literowkami sie nei przejmuj, wiadomo o co chodzi i tak :D no i powiem ci ze uparty ten twoj chlopak, uparty :) ale to juz niedlugo, zobaczysz :D ja kciuki mam w dalszym ciagu i caly czas za was zacisniete :) no i obowiazkowo czekam na relacje :)

uciekam kochane do domciu....uff, przebrnelam przez poniedzialek, jeszcze tylko 4 dni do weekendu ;)
pozdrawiam
ara

anya-slicznie wygladasz na tym zdjeciu,ja w pierwszej ciazy wygladalam jak toczaca sie kula ciekawe jak bedzie teraz ,czekam jeszcze do soboty i robie test(oh tak bym juz chciala), badz cierpliwa malenstwo napewno niedlugo da o sobie znac

pozdrawiam wszystkich

dorcia- ja sie zwykle tocze jak kula do toalety ;-) Ogolnie to musze powiedziec, ze ciaza bardzo mi sluzy. Zanim oglosilam nowine, ze oczekuje dziecka- dwie osoby wyczytaly to z mojej twarzy i same powiedzialy mi, ze jestem w ciazy!!! Nigdy nie zaczepialo mnie tylu facetow na ulicy jak teraz:-) choc to lekka przesada czepiac sie ciezarnej :laugh: Puszyste wlosy z polyskiem, mocne dlugie paznokcie, nieskazitelna cera, no i przytylo mi sie rownomiernie- poszlo nie tylko w brzuszek, ale tylek, uda, nogi, wiec wyglada to proporcjonalnie (czeka mnie ciezka praca na silowni jednak ;D ). Wszystkie te plusy znikna po porodzie i znow zetkne sie z rzeczywistoscia i problemami typu lamiace sie paznokcie i pozostawiajaca wiele do zyczenia cera. Ale teraz sie tym nie martwie, chce juz tylko miec moje dzieciatko przy sobie. Wciaz do niego mowie, prosze, aby wreszcie przyszedl do mamusi, ale w odpowiedzi dostaje tylko kopniaki i tyle mam z pogaduszek z moim malenstwem :-) Ide jesc chilli- moze to przyspieszy porod, a jesli nie to sprobuje tez inna metoda z moim partnerem ;D

reklama
Anya mojej znajomej ta druga metoda pomogla,moze akurat,malemu najwyrazniej dobrze w brzusiu.Wykorzystaj ten czas na wypoczynek,bo pozniej pewnie bedzie ciezej.

Dorcia do soboty juz niedaleko.Powodzenia.

Do góry