reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam Mamusie!

Martusia 78 widze ze wsztystko opisaly dziewczyny nic dodac nic ujac:-) pieknie to opisaly chyba sama bym tak tego nie wyjasnila.

Kasiula Matula a na NIN umawiasz sie w JobCentre na rozmowe i dostajesz ten numer przynajmniej ja tak dostalam mozesz tez zazyczyc sobie tlumacza nie placisz nic za to!:tak:

Wlasnie dziewczyny!
Nawet u lekarza mozecie powiedziec ze nie rozmawiacie po angielsku macie prawo do tlumacza za darmo!:happy:

Pozdrawiam i sle ciumaski:biggrin2:

reklama
alez tu sie urzedowo zrobilo:)

Maggusia!tak Gafsa nosi ciuszki na 12miesiecy!bo:
0 do 3mies to 62cm
3do 6 68cm
6do 9mes 74cm
9 do 12 mies 80cm (w primarki 80cm to juz 12mies do 18 mies, a w innych tak jak wczesniej)

Ja juz dla Hafsy kupuje na 80 cm:) 74cm jest na styk, a nawet przymalawe, wiesz zalezy czy ze stopkami czy bez:) czy sie rozszerazhja czy nie ubranka:)

no i tak to wlasnie wyglada:)
12 do 18mies 86mies

Hej Babeczki!Ale dziwne to nowe forum jakos nie moge sie przywyczaic.A tak wogole to nie bylo mnie tu jakis czas i widze nowe forumowiczki a wiec witam wszystkie dziewczyny bardzo serdecznie.
U nas ok, znowu plamy u Oskarunia znikaja ale nie wiem na jak dlugo.Bylam u roznych lekarzy i kazdy mowi co innego.Ja nadal nie jem nabialu bo sadze ze to skaza, a oni maja inne zdanie mowiac ze to atopic egzema.W poniedzialek jestesmy umowieni w klinice egzemy, hm zobaczymy co tam nam powiedza.Poza tym jest ok, Oksarus rosnie , ladnie przybiera na wadze, choc juz nie tak duzo jak wczesniej.Dzis wlasnie konczy cztery miesiace!!!:):):)Jest taki cudowny, gaworzy sobie, wcina swoje paluszki, najpierw jadl jeden a teraz pakuje dwa labo wiecej do buzki.Slicznie trzyma zabawki , nawet kilka minut si nimi pobawi:)I tak cudnie sie smieje na glos.Pare dni temu zauwazylam ze zaczal sie przewracac na boczek, to dobrze bo sie zaczelam martwic ze jeszcze tego nie robi.Ale moze on dopiero teraz zaczal bo jest duzy jak na swoj wiek.Ale naprawde dziweczyny, maly przynosi nam tyle radosci ze szok, ja najchetniej bym go zacalowala:)
Nio to na razie tyle bo sliczna u nas pogodz wiec wychodzimy na spacerek.Aha jeszcze jedno babeczki jak teraz sie wstawia zdjecia bo ja ostatnio wstawialam i wyskoczyly same linki a zdjec nie ma.Czy sposob wstawiania sie zmienil?Bede wdzieczna za info.
A gdzie podziewaja sie 'stare'forumowiczki:Anya, Maja, Evoska, Martuska, Maxion, Beta, Dorcia, Ivonek, Malvina.Przepraszam jesli kogos pominelam.Ja w kazdym razie pamietam o wszystkich i sciskam was i wasze male robaczki!
Milego dnia!

Witam serdecznie :-)

Dziekuje raz jeszcze za cenne rady.
Przydadza sie napewno :-)

Tamarunia duza ta twoja dzidzia :-) Ja teraz Sandrunie ubieram w 86 i jest w sam raz, a niekiedy anwet troszke za duze, ale to zalezy od firmy.

nie wiem jak my sobie poradzimy im blizej wyjazdu tym bardziej sie boje

kasiula matula nic sie nie przejmoj wszystko bedzie dobrze :-) Bedziemy cie wspierac :tak: :tak: i podtrzymywac na duchu i jakos to bedzie:tak: :tak:

Oskarku wszystkiego najlepszego z okazji czteromiesiecznicy :tak: :-) :-) :tak:

izusia ciesze sie, ze ci sie synus tak ladnie rozwija :-) Szybko zleci i bedzie ci biegal po domku :tak: Taki szkrab to samo szczescie i radosc. Ja moja tez bym zacalowala i przytulala non stop :-D :-D

Milego dnia mamusie :-)

Witam Mamusie!
Brian wszytsko beirze do buzki doslonie wszystko co wpadnie mu w raczki wiec przechodzimy zabkowanie:-)
Jak trzymam go na raczkach odchyla sie troszke do tylu przyglada sie mi z usmiechem i nagle lapie mnie za lancuszek az mam cala szyje podrapana hehe:tak:
Ciagle motywuje synka do raczkowania ale chyba jeszcze ma czas bo probuje podciaga sie nozka jedna zgieta przy tym tak gada ze szok!:happy:
Je juz jogurciki dla niemowlat ze smakiem jesli chodzi o obiadki zmienilam firme na Hippa a deserki podaje z roznych firm;-)

Kasiula Mtula nic sie nie martw zawsze mozesz popisac z nami na forum :blink:i sluzymy pomoca na dodatek jedziesz do Londynu w kazdej chwili bedziesz mogla spotkac sie z dziewczynami i na real wymienic poglady:-)

Martusia 78 wszytskie dziewczyny na forum sa bardzo przyjazne i zawsze jak cos to pytaj:-D

Tamarunia to duza jest Hafsa:happy:
Masz racje to zalzey tez od firmy ale np w Primarku w spiochy Brian wchodzi normalnie z numeracja kupilam mu takie od 3-6mc i mialy troszke miejsca dwa dni temu wybilo mu 6 miesiecy i spioszki sa na styg wiec musze sie wybrac po nowe:eek:

Izusia trzymam kciuki za was!i zeby Oskarkowi wreszcie te krostki zeszly do konca:tak:powodzenia na badaniach;-)
ORAZ:
Wszytskiego Najlepszego z okazji 4 miesiecy:happy2:

POZDRAWIAM I SLE CIUMASKI.

jeszcze jedno bede musiala szybko załatwiać internet bo jak ja tam przezyje caly dzien sama bez BB
dzięki dziewczyny jak juz dotre i podłącze sie do świata wirtualnego to na pewno bedziecie mialy na co odpowiadac bo bede przezywala jak głupia;-)

A to jeszcze raz ja, Oskarus spi wiec mam pare minut na kompa zanim padne spac:)
Agnes-moj maz tez jeszcze nie ma kursow, ale ma cudownego szefa ktory dal mu szanse bez tego.Moj maz ma tylko polskie przetlumjaczone papiery.A szef sie nie zawiodl na nim i chce go wyslac na kursy aby mial angielskie papiery.
Kasiulamatula-nic sie nie martw, zobaczysz wszystko sie ulozy;)
Babeczki Oskarus dziekuje za zyczonka.
Dobrej nocki!

hej!!!

Kasiula matula - skarbie a kiedy ty przybywasz do Londynu i gdzie bedziesz mieszkac w jakiej dzielnicy, a na pomoc zawsze mozesz liczyc napewno pomozemy ci, powodzenia zycze z calego serca :-)

Izusia- wszystkiego naj dla Oskarka!!!! i ciesze sie ze mija mu to uczulenie, i masz racje jak uwazasz ze to moze byc skaza bialkowa to wyklucz z diety, wiadomo ze kazdy lekarz ma inne zdanie i inny pomysl, ale mam nadzieje ze na dobre mu mina juz te krostki, i postepy jakie robi hmmmm pieknie, przesylam buziaki:-)

Tamarunia-ale duza twoja piekna Hafsa, dobrze ze sie prawidlowo rozwija i jest zdrowiutka:-)

Maggusia- ale fajny jest juz twoj synek to cudnie ucaluj go ode mnie

Martusia 78- pytaj ile chcesz na pewno jak bedzie ktos mogl to ci pomoze:tak:

a gdzie podziala sie Lwica i Magda dziewczyny jak wesele gdzie wy jestescie jeszcze w polsce

Beta- jak sie czujesz jak Tomaszek jak slodka w brzuszku:-)

Martuska- chyba w Polsce, ale nie jestem pewna

Evoska- a jak ty pewnie juz cieszysz sie ze za chwilke przeprowadzka pieknie!!!!

u nas ok w poniedzialek mam wizyte z polozna mamy robic plan porodu, i bed miala wyniki badan krwi zapowiada sie fajny poniedzialek znowu poslucham serduszka mojej kruszynki:-D (no moze juz nie takiej kruszynki , bo niezle kopie w zebra he he)

Ara- jak tam postepy z praca masz juz cos ciekawego:-)

Kalusia- jak sie czujecie Ty i Juleczka :-)

pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i sle buziaki

reklama
przybywam na dniach nie wiem dokladnie ale do polowy pazdziernika na bank
dzielnicy ci nie napisze bo nie mam pojecia jak jutro moi bedą dzwonic to podpytam i napisze;-)

Do góry