reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

czesc dziewczyny!!! mam nadzieje ze nas jeszcze pamietacie  ;)   my dalej w Polszy ale juz we wtorek czeka nas przeprawa na wyspy -wracamy do Londynu jesli tylko wszystko bedzie ok z samolotami, tzn jesli nie wylecimy w powietrze po drodze!!!! nie chce mi sie wracac bardzo :( :( :(   w Polsce jest super! i to nawet jak nie ma pogody!!
a w ogole u nas wszystko w porzadku, odpoczywamy sobie,odwiedzamy rodzinke, znajomych. Majunia zdrowiutka (odpukac w niemalowane!!) i grzeczniutka z niej dziewczynka , naprawde aniolek sie z niej zrobil na tych naszych dlugich wakacjach! ladnie je i spi tez bez problemow, sluzy jej widac to polskie powietrze. no i postepy zrobila duze, siedzi juz sama bez podporki, i jak sie ja wezmie pod pachy to probuje chodzic. najlepiej jej to wychodzi jak jest jakis kot lub pies na horyzoncie wtedy trzesie sie az z radosci i szybciutko za nimi drepcze nieporadnie. naprawde jest pocieszna, wszyscy tu z niej mamy wiele radosci!!! jak tylko uda mi sie jakies zdjecia przekopiowac to sie uaktualnimy i przypomnimy jak teraz wygladamy. 
tymczasem pozdrawiamy wszystkie mamusie z UK , te obecne i te przyszle no i oczywiscie wszystkie dzieciaczki, oraz nowe forumowiczki! duza buzka!!! i duzo zrowka zyczymy!!

reklama
malenkaa- jeszcze tylko szybciutko Ci odpowiem. z mlekiem w proszku to jest tak ze tu w Angli(Szkocji pewnie tez) to jest mleczko zupelnie inne niz w Polsce (inne firmy) wiec jesli nie chcesz zmieniac coreczce mleka to musisz wziac to jakie uzywasz w Polsce, z tym ze na 3 m-ce to pewnie by bylo b. duzo i pewnie tyle nie dasz rady spakowac. moze ktos moglby ci wzisc samochodem albo moze pomyslcie o zrobieniu paczki. jest wiele firm ktore sie zajmuja przewozeniem paczek. a jesli chodzi o ciuszki to sa one dosc niedrogie, mozna w Tesco, Asdzie czy innych supermarketach calkiem tanie i ladne ciuszki (przykladowo 3 pary spiochow(pajacykow) za 5-10 funtow).a jesl li chodzi o przewoz wozka i fotelika to zalezy od lini lotniczych- ja lecialm ostatnio RYANAIR i moglam wzisc i jedno i drugie bez zadnego problemu. najlepiej jak zadzwonisz do lini ktorymi bedziesz leciec i sie upewnisz. powodzenia!

czesc Malvinko!! ale ci fajnie - ja tez nie moge sie doczekac wyjazdu do polszy ;D problem taki ze jedziemy w niedziele (brrrr) oby nam lotu nie odwolali.

malenkaa ja tez sie dorzuce do info. tak jak wspominala malvinka - mleczko jest tu inne - ale oczywiscie jest do wypicia i jezeli coreczka nie jest alergikiem nie powinno byc problemu (cow&gate, SMA - to chyba najpopularniejsze)
ja tez nigdy nie mialam problemu z wozkiem i fotelikiem - fotelik i wozek oddajesz tuz przed wejsciem (schodkami )do samolotu (przynajmniej wizzair tak pozwala).
co do ciuszkow - to maz musi ci powiedziec jaka tam jest pogoda - u nas w londynie bylo ostatnio upalnie - a widzialam ze na polnocy padalo - i ogolnie tam jest chlodniej i taniej trzeba dodac :)

powodzenia

dziewczyny dziekuje serdecznie za info.A z tym wozkiem i fotelikiem mowilam w biurze ale tam matoly nic mi nie powiedzieli bo nie wiedza...i tak se postanowilam ze sie bede na odprawie martwic-lece ryanair.Fotelik chcialabym na tasmie poslac od razu z bagazema wozek dopiero przed wejsciem do samolotu.A mam je jakos spakowac do jakiegos worka?Pudla?czy tak im to dac...nie chcialabym zeby na lotniskuw Glasgow okazalo sie że ze sprzetow Nikoli została miazga....

dziekuje za zyczenia z okazji rocznicy
maja-dobrze ze mala sie wierci to mamusia zadowolona :laugh:,pozdroow odemnie evoske-szkoda ze niema netu :mad:

maggusia i anya-swietne fotki wasze i chlopakow

tamarunia-trzymam kciuki za uniwersytet i szybki wyjazd do polski

maxin-niemam zadnego przeczucia codo plci wiec nie obstawiam,nie mozemy sie nawet zebrac do wyboru imienia.
taknaprawde to jest mi wszystko jedno, chociaz fajnie byloby miec parke bo na 3 to sie juz nie zdecyduje ;D

jesli chodzi o zdjecia twojej malej modelki to ja mam problem z wyborem bo na wszystkich wyglada slicznie

beta-ale ci fajnie ciagle gdzies jezdzisz-milego pobytu w polsce

pandorka-juz za 3 dni bedziesz mezatka-gratuluje

agnes-teraz cie rece bola od noszenia zobaczysz co bedzie pozniej hihi ;D ;D ;D

malvina-fajnie ze do nas wracasz

u mnie wszystko w porzadku,polozna powiedziala ze glowka juz jest bardzo nisko wiec czekam az zechce wyjsc :)
dzisiaj przyjezdza moja mama -ale sie ciesze ,mam nadzieje ze nie bedzie problemu z lotem ,narazie mowia ze wszystkie samoloty odlatuja o czasie -zobaczymy pozniej

ale sie rozpisalam -pozdrawiam pa

Czesc mamusie i te przyszle tez :)

Dawno nic nie pisalam ale czytam zawziecie codziennie nasze forum.I tyle sie tu rzeczy wydarzylo, az nie wiem od czego zaczac...Najlepiej od poczatku :)

Maxin popieram wiekszosc dziewczyn.Fotki 1 i 7.Dla mnie bomba.A swoja droga jak ci sie udaje zlapac takie super pozy Natalki???zdjecia wszytskie sa super!!!

Widze, ze na forum mamy juz tez i doswiadczone modelki.Anyu Maggusiu piekne dziewczyny z Was...I moze sie powtarzam, ale jednak Polki to naprawde piekne kobiety!!!

Malvinko pamietamy cie a jakze :) Maja zuch dziewczyna.Wiesz musze ci powiedziec ze jak ja jestem w Polsce to tez mam takie wrazenie ze Julka jakos lepiej sie tam rozwija.Nie wiem, moze to tylko moja wyobraznia ale tak czuje...I juz niedlugo wlasnie wyruszamy do polski na kilka dni.Juz sie nie moge doczekac...Caluski dla Was dziewczynki.I wracajcie szczesliwe...

Evosiu kochana gdzie jestes??Brakuje nam tu twoich ciepych newsow...Zakldaj sobie szybciej tego necika w domku bo teskno nam do ciebie....

Maju jak mozesz to pozdrow Evoske ode mnie i Julci bo mam tylko jej numer GG a nie mam komorki.Jakos nie przyszlo nam do glowy wymienic sie numerami...

Dorciu u ciebie to juz koncowka.Az nie moge uwierzyc ze tak to szybko zlecialo!!!!Buzka dla ciebie i trzymam kciuki...

Beto ty widze tez do Polski sie wybierasz...Udanego pobytu i ponawiam swoja propozycje spotkania, bo mieszkamy chyba niedaleko tu w UK...

Pandorka wszystkiego naj naj dla Ciebie i Wezyrka :) i dwoch kreseczek na tescie :)

Dziewczynki chcialam cos wiecej napisac ale Julcia chyba sie juz obudzila.Zmykam wiec i pozdrawiam Was wszytskie bardzo goraco!!!

Na koniec nasza trojka :) tym razem "black and white"

p8030118ng3.jpg

ivonek- wiem ze sie powtarzam ale twoja julcia jest przesliczna,wygladacie we trojke na bardzo szczesliwa rodzinke- naprawde super

Ivonek postarajcie sie o drugigo skarba !!!! :angel:

dorcia to trzymamy kciuki ! fajnie ze bedziesz miala mame - pomoc babc jest niezastapiona ;D

reklama
Witam Mamusie!
O jej ile tu postow!nareszcie nasze forum troszeczke sie rozruszalo :)
Dziewczyny dziekuje za komplementy to takie mile ;)

Tamarunia hehe ok (chodzi o butelki) :)

Agnes to swietnie ze Mala tak rosnie i sie rozwija powiem ci ze mnie tez rece bola od dzwigania Briana hehe ::)

Maxin wlasnie ja tez uzywam TommpeTippe i miarki mi sie zmazaly i to nie na jednej butelce :mad:
Bylam ostatnio w Bootsie i widzialam tez takie butelki Boots co miarki nie sa narysowane ale wyrzezbione w butelce(tylko nie wiem czy Bootsa bylyby dobre) ogladalam tez Avent tylko ze tam nie sa znow narysowane i zastanawiam sie ktore kupic.No i musze chyba kupic juz takie z dwoma dziurkami.

Malenka w Ryanair jesli chodzi o wozek to mozesz go wziasc ze soba i zostawic kolo smolotu tam wezma ci go pod poklad mozesz tez dac go z bagazami (jest specjalne stoisko ktore pokaze ci pani gdzie sie oddaje delikatne rzeczy) nie musisz go pakowac w pudelko ani w folie przyklei ci tez pani spacjelne oznakowania czyli numerki ze to twoj wozek jesli oddasz wozek w taki wiec sposob to odbierzesz go na tasmie z bagazami a jesli dasz go do samolotu pod poklad to wtedy odbierzesz go odrazu wychodzac z samolotu(jest to wygodne bo mozesz odrazu sobie dziecko wlozyc do wozka i przez cala odprawe moze ci Kruszynka siedziec w wozku a nie na raczkach).

Malvina witaj!Ja chyba nie pamietam bo dlygo nie bylo mnie na forum ale znow jestem :) fajnie ze do nas wracasz.

Dorcia jeju jeju porod tuz tuz trzymam kciuki! ::)

Ivonek piekne zdjecie rodzinne no i Mala cala mamusia! ;)zagladaj do nas czesciej.

P.S. Dziweczyny murzyn ostatnio wrocil i dzwonilismy na policje wyobrazcie sobie ze policja nie przyjechala nie wiem dlaczego :mad:

Pozdrawiam i sle Ciumaski.

Do góry