reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Ciekawe czy u nas tez jest, ale nic mi nie mowiono, ze moge wczesniej, wiec chyba nie. Wczoraj moj P mowil mi, ze Jego kolega z pracy ma nie maly problem z dzieckiem. Maluch ma 3 miesiaca I zamiast przybierac na wadze to z niej spada. Odwiedzila ich hv I mowila, ze musza cos z tym zrobic Bo prawdopodobnie dziecko dostaje zbyt malo pokarmu. Z tego co mowil mi P to ich dziecko nie je w nocy tylko spi. Kolega chcial poradzic sie P co ma zrobic Bo boi sie, ze jak dalej maly nie bedzie przybieral na wadze to beda z tego jakies nagonki na nich

reklama
Hv powiedziała mi, ze trzeba dziecko budzić na karmienie , jesli samo nie wstaje . Karmić trzeba co 3-4 godziny. Niech lepiej rodzice wezmą sie do roboty, dobro dziecka najważniejsze a nie martwić sie o nagonki .

Mi hv poewiedziala żeby budziv co 6 godzin tzn jak spi to nie dopuszczać do przekroczenia tych 6 godzin i na siłę karmic, 2 Razy mialam taka sytuacje teraz

U nas mowila żeby budzić i max dopuszczać 4 godz bez jedzenia przez pierwsze 3 miesiące potem dluzej moze byc. System nerwowy niedostatecznie rozwinięty żeby obudzić sie z glodu czasem. Nie mozna dopuszczać do spadku cukru we krwi poza tym jeśli kp to mleko mamy w nocy najtłustsze ;) nietolerancje laktozy wykluczyc jeśli nie pomoże.

Sent from my RM-914_eu_euro1_327 using Tapatalk

wlasnie to jest logiczne a mi jak przespala 5 godzin zaczelam budzic i na sile karmic ,potem pytam hv i poloznej to one ze nie ze 6 godzin itd. dobrze ze z pl pamietam .:tak:

Mnie tez mowili ze po 4h/5h budzic jak spi, ale u nas tylko raz jak mial6 tyg spal 7h i potem w dzien jeszcze prawie caly, ze na spiocha cyckal, ale to dlatego ze dalam espumisan na kolki i dziecko w koncu moglo spac bez bolu.

Moj w ieku 3,5mies sam zaczal przesypiac po7h, pytalam, czy w tym wieku to ok, czy mam budzi, to hv powiedziala,ze ok. Ze mam szczescie, ze dziecko mi tyle spi i mam sie nie martwic, No ale to bylo po 3 mies zycia, wiec chyba inaczej.

Co do szkoly, to ja juz sama nie wiem. Mlody dopiero roczek bedzie za miesiac celebrowal, a ja juz do szkoly mam go zapisywac? Toz to za 4 lata dopiero. Wszyscy skrzecza, ze to ostatni dzwonek, a mnie sie wydaje, ze wairatke z siebie zrobie.

Niiie,do państwowej szkoły 6 miesięcy przed sie zapisuje dziecko. Do prywatnej to są kolejki , ale nie każdego stać ok£12000 za rok, zależy..

reklama
Do góry