reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Nie wazyla, bo nie chcialo jej sie wagi ze soba nosic, jak powiedziala. Na wazenie I mierzenie musialam ja jechac do osrodka.
wiesz co,to jak ona ma mi tylko pogadanke zrobic patrzac na dziecko z odleglosci to ja sobie podaruje,maz jedzie do Polski w czerwcu to go wezmie do pediatry

reklama
No u nas tak bylo. Mowila mi ze nie poeinnam klasc Nadii w dzien, za to wczesniej wieczorem... Ja jej na to, ze jezeli dziecko ma ochote spac w dzien to nie bede jej Bronic I przetrzymywac do wieczora, Bo tylko jej zaszkodze. Bylam z Nadia u gp, Bo jakiejs wysypki dostala, co pojawia sie I znikaja. To pokrzywka, prawdopodobnie uczulilo ja jakies jedzenie. Dostala syrop no I paracetamol podawac:) no przeciez to zloty srodek na wszystko

Czesc Dziewczyny. Ja raczej urzeduje na forum mam,dzieci z pazdziernika 2013 ale czasem Was podczytuje. Zauwazylam ostatnio dyskusje na temat brytyjskich paszportow dla naszych pociech. Wczoraj takowy dostal moj synek wiec moge sie co nieco wypowiedziec na ten temat.
Aplikacje wzielam z poczty. Wypelnilam wedlug zalecen lacznie z data slubu moich rodzicow i partnera. Wyszlam z zalozenia ze lepiej wiecej niz moja mi odsylac za brak danych. Tozsamosc potwierdzila moja managerka z ktora sie znam od 4 lat. W papierach napisala ze jest moja kolezanka.
Do wniosku dolaczylam 4 p60, z lat 2008-2009 rozliczenie z revenue bo nie milam p 60, na rozliczeniu bylo ze zarobilam 3600 wiec na zarobki raczej nie zwracaja uwagi, moj niewazny dowod osobisty i akt urodzenia malego. No i 2 zdjecia. Na paszport czekalam prawie 5 tygodni od dnia wyslania. Na poczcie nadalam ubezpieczonym listem bez opcji check&send. Zapomnialam tylko spisac barcode z aplikacji a przydaje sie kiedy chcecie sprawdzic status paszportu co jest mozliwe po 3 tygodniach. Mam nadzieje ze komus pomoglam i moze rozwialam kilka watpliwosci. Pozdrawiam

dzieki Szatsa!

Moj Leos tez z pazdziernika 2013 ale ja odwrotnie czytam pazdziernikowki ale pisze w watku dla zagranicznych mam bo tam nie nadazam :) pisalam troche w ciazy ale teraz czasu mniej!
Ja nadalam wczoraj aplikacje, jak pierwszym razem bylam na poczcie poprosilam o sprawdzenie to babka powiedziala ze p60 nie potrzebne. Nawet tam dzwonila przy mnie i kazali dac paszport ojca dziecka i moj akt urodzenia... wszedzie pisza co innego wiec wrocilam do domu wygrzebalam moj rozpadajacy sie akt i paszport spakowalam wszystko wlacznie z p60 i poslalam. Teraz maja wszystko o czym moga zamarzyc ;) A! i ja zapomnialam odpisac kod!
Wpadaj tu do nas pliss to popiszemy i ozywimy ten watek :)
Gdzie w Uk mieszkasz?

Trusia wiem co za bol z kolkami... nam pomogly krople Colief bo mlody mial nietolerancje laktozy, ale przeszlo po 3 miesiacach. Najlepsze tez na kolkowe dzieci noszenie w chuscie. Karmisz piersia? Trzymaj sie wiem jakie to trudne jak dziecko placze i nic nie pomaga

Dziewczyny jak to jest z preschool kiedy mozna dzidzi poslac?

Pozdrawiam

My właśnie jutro wysylamy o paszport dla mlodszej córki. Ze starsza nie pamietam czy spisalam kartke na której jest co wysylam bo dok sie nazbierało. O dziadkach nic nie pisałam. No i tez mam dowód nie ważny ale poprzednio też go mialam nieważny i bylo ok

Ja posylam córę do preschool od września, mała będzie miała 3 lata. Pójdzie na 15 godzin tygodniowo. Z tego co mi mówiła w szkole to kiedy możesz posłać dziecko do przedszkola zależy w jakim miesiącu sie urodziło. Dla przykładu, koleżanka urodziła pod koniec lipca 2011 i jej córka poszła do przedszkola gdy skończyła 2 latka, moja Nadia jest z września 2011 i pójdzie dopiero od 3 lat. Trzeba tylko odpowiednio wcześniej zapisać dziecko, ja zapisałam Nadie na początku roku.

reklama
Dziewczyny, od razu wysyłanie aplikacje o paszport dla dziecka ? Czy najpierw trzeba wysłać o podanie o naturalizacje dla dziecka a potem o paszport? Ah i czy mialyscie ten permament residence Card, ta niebieska książeczkę ?

Do góry