reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Proszę napiszcie oczywiście jak wiecie;-) wczoraj dostałam list,we wtorek mamy szczepienie małego,ma 12 miesięcy na MMR1 i Pneu3,czytałam i słyszałam że w PL tą szczepionkę dostaje się osobno z przerwą 4-6 tyg a tu chcą go zaszczepić jednocześnie:zawstydzona/y: czy to nie za dużo jak na raz dla tak małego malucha?

Pozdrawiam

Moja mala miala po 12 miesiacu 3cia meningococcus C polaczona z 4ta haemophilus influenzae b a po 13 miesiacu dopiero MMR i 3cia pneumococcus polaczona,w Polsce jest troszke inaczej ze szczepieniami i wydaje mi sie ze nie powinnas na to patrzec

Dziewczyny normalnie nic mi sie ostatnio nie chce chyba przez ta durna pogode.Ostatnio napisalam wam ze u mnie juz dawno w dzien nie padalo to jak na zlosc w chwile po moim poscie sie rozpadalo i 2 dni padalo co prawda z przerwami ale i tak na dwor sie wyjsc nie dalo:(

Ostatnia edycja:
reklama
Witam u mnie dzis znowu piekny sloneczny dzien.
Izka nie tylko ty nie masz parki, ja mam 4 dziewczyny. A jesli chodzi o przypilnowanie malej to olivia gora 20 minut ja przypilnuje jak cos robie i juz naprawde nie jestem w stanie sie nia zajac.

Proszę napiszcie oczywiście jak wiecie;-) wczoraj dostałam list,we wtorek mamy szczepienie małego,ma 12 miesięcy na MMR1 i Pneu3,czytałam i słyszałam że w PL tą szczepionkę dostaje się osobno z przerwą 4-6 tyg a tu chcą go zaszczepić jednocześnie:zawstydzona/y: czy to nie za dużo jak na raz dla tak małego malucha?

Pozdrawiam

W kazdym kraju sa troce szczepionki inaczej,tu sa za darmo te wlasnie a w Pl sa paltne.Rozmawialam z lekarzem kiedys i powiedzial mi ze robi sie je po roku dopiero bo sa tansze a ta mmr w 13 mies to juz druga jest..obowiazkowa zreszta tutaj.nie martw sie bo kazdy je mial.

H
Kwiateczek czekamy na wiesci kto tam mieszka,pewnie dziewczynka,bo wy wszystkie tu parki macie tylko ja samych chlopakow...
Dziewczyny ogladacie w Pl TV Kuchenne rewolucje,wczorajszy odcinek mnie powalił...MAtko jako gość, jak można tak ludzi traktować.JA sie tak wzburzyłam, że aż mnie serce pobolewało przez godzinę.
Milego weekendu!

taaaa parka,u mnie w rodzinie kuzynki dwie maja po corce i tez synow plus inne samych synow:sorry2:wiec u mnie 90 %chlopiec.

Izka- jak bys tak jak ja przez ponad 4 lata nie przespała ani jednej nocy to nie wiem czy bys tak mówiła ha ha Wiki dopiero teraz przesypia całe noce bez płaczu no chyba ze cos tam jej sie przysnia ale to moze raz na tydzień za to młody jest wiec wiadomo nocki znów nie przespane...........i pewnie znów kolejne 4 lata z głowy.....
mi tego mowic nie musisz i znowu mnie to czeka:baffled:

Hej kochane,

Wrocilismy...o powrocie moze wieczorkiem napisze...

PINKA - 80 cm w pl ciuszkach... A w angilekich ubieramy 6-9mcy bo te do 6 ciu sa za male.... Wspolczuje jazdy w zime, raz jechalismy jak Nastka byla malutka i juz tego nie powtorze.jak przypomne sobie to lodowisko na autostradzie w Niemczech to mam dreszcze. A Wiki pozno zaczela przesypiac noce, co ? Jak to kazde dziecko jest inne, Nastka mozna powiedziec ze spi juz bez budzenia od 2 lat...ciekawe jak z Julkiem bedzie....

pogoda do D.... ciemno jak nie wiem do tego leje tak ze az mi antena nawala :tak: więc dziś robimy sesyjkę ;-)

Młodemu idą 3 zęby na raz jeden powinien byc juz za 2-3 dni na wierzchu,potem kolejne drze się tak ze ja juz nie mam sił i jedziem na panadolu........

Gosia- nawet mnie nie strasz tą drogą :szok: tak Wiki późno zaczeła przesypiać noce młody jak mu nic nie dolega to przespi prawie całą noc a teraz tez co chwila się budzi z płaczem....

Kamila- mnie tez sie nic nie chce a ty to jeszcze w ciązy jesteś wiec wogóle zmęczona ....

Izka- no wlasnie ja tez ogólnie jestem spiochem ale niestety trzeba przeczekać....

ja jestem na etapie wybierania ubank dla młodego na chrzest i wybrałam juz o takie

Zobacz załącznik 403465

Witam
Gosia witaj spowrotem:-)czekamy na recenzje:-D:-D
Pinka ta pogoda na nas tak wplywa:baffled:ja o dziwo nawet tak zle sie nie mam:sorry:niedlugo po malego i jedziemy do Bostonu na scan:-)

Wczoraj w koncu bylismy na zakupach w t-kmax(nic ciekawego nie bylo)kupilam Kondziowi kurtke tylko czarna,Bencha za 17funciszy:tak:a w primarku troche poszalelismy ale byla z nami kolezanka moja i jej synek jak Kondzio.z dziecmi to nie wyprawa.mialam mu kupic capek,pizame i zapomnialam:sorry2:ale mam fajna bluze z kapturem,dwie pary spodnie a z nim ciezko bo taka dupinka chuda a wszystkie takie pory:szok:ze musze miec gumki do sciagaie bo nie ma szans:sorry2:
Co do spanie u nasd dalej Kondzio sie budzi,taka juz jego natura,rutyna.ale teraz idzie do G i spia do rana.potem ja przechodze spowrotem jak G idzie do pracy:sorry2:bedzie ciekawie niedlugo jak dzidzius bedzie:baffled:

Hej,

Moim zdaniem jazda z dziecmi samochodem do PL czy to lato czy zima to jedna wielka porazka...ja wiem ze moze niektore dzieci sa slodkie w samochodzie i niby spia np 20h i nie cierpna, i plecki, pupy ich nie bola, nie marudza.... Ale ja nie mam sumienia, no nie mam sumienia... nastka nie byla najgorsza, nie moge narzekac , choc juz pytala zanim wsiedlismy do eurotunelu czy juz jestesmy blisko .... Julian niby przespal noc w dwie strony... Ale po nocy to juz tylko meczarnie. jechalismy 20h. Nie mam sumienia patrzec na te dzieci uwiezine w tych pasach tyyyle godzin. nastka juz jest w takim wieku ze cos rozumie , ze czyms sie zajmie, abo jak mowila -idzie spac...a julek to inna bajka.
jak wracalismy spowrotem w eurotunelu byly jakies problemy techniczne, na tablicach wywolywane byly samochody ktore tak naprawde nie mialy byc ladowane, ogolnie bylo opoznienie, jeden koszmar pod koniec podrozy....

PINKA - powiem ci ze my mielismy wtedy zimowki...a jechalismy przez ponad polowe niemiec20-30km/h bo szybciej sie nie dalo...pod kible maz podjerzdzal jak najblizej bo nie dalo sie do nich dojsc na nogach,a nawet nie pytaj jaka slizgawica byla jak wjechalismy do PL.... To byly nasza ostatnie swieta w PL wtedy.Umeczylismy sie strasznie.
Poza tym fajne foteczki, maly podobny do meza a stroj na chrzest REWELKA, zarzuc stronke to mojemu tez kupie na chrzciny

witam u nas na zmiane deszcz i słonce!!!!!!!!

z młodym mąż był u lekarza bo od 2 dni ma kaszel dośc mocny i gile po pas od 2 tygodni niestety nic na to nie dostał samo musi przejsć natomiast dostał antybiotyk bo ma zapalenie uszka :-( a ja myslałam ze łapie sie za ucho przez ząbki.... przy okazji zapisała nam butle oilatumu do kąpieli i balsam bo młody ma jakis plac suchej skóry.......

Gosia- bardzo proszę linka... ja portki biorę ciemne bo potem na roczek jeszcze uzyję strój...

sailor | eBay

mam nadzieje ze w tym roku zima nas oszczedzi i nie bedzie aż tak źle bo nie powiem nastraszyłaś mnie nieźle :baffled: a powiedz mi pamietsz jak długo jechaliście tzn ile godzin....???

A u mnie slonce:-) (oby nie zapeszyc).
Pranie juz od rana sie suszy, obiad na gazie, Phoebe spi, a ja mam chilke dla siebie przy kawie.

Pinka a brali malemu wymaz z ucha na posiew? Bo Zuza tez miala infekcje ucha wzieli wymaz ale i tak dali jej odrazu antybiotyk, a po tyg dzwonili ze maja wynik i ten antybiotyk jest nieskuteczny na to co wychodowali i dostala nowy w kroplach do ucha.

reklama
Irka- nie nie brała posiewu tylko sprawdziła i powiedział ze to początki ale zeby bardziej sie nie rozwineło dała odrazu natybiotyk ........mam nadzieje ze mu pomoze ten antybiotyk za tydzień do kontroli więc zobaczymy.......

Do góry