reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Igasia- no możę ty już jutro będziesz tez rozpakowana ;-) trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!

Heronek- no na fb buszujesz to wiem ha ha możliwe ze to nerwobóle:tak: bo ostatnio dośc stresowo u mnie....

reklama
Dzien Dobry Mamuski:)Przed chwila wstalismy:)Ehhhw koncu sie wyspalam-co prawda zanselam kolo 23.00 ale maly przespal ladnie noc do 7.30 zjadl 'sniadanko' i spalismy do teraz:)Dzisiejszy dzien musze zaczac aktywnie-postanowilam zaczac cwiczyc.Pociazowe klkogramy nie chca spasc mimo racjonalnej diety(no oprocz tego batonika i kubka goracej czekolady wczoraj;p) Znalazlam na fejsie pewna kobitke 'ewa chodawkowska pilates',proponuje bardzo fajne cwiczenia.Mozna sie z nia kontaktowac.Kiedys napislam do niej,nie wierzac ze wogole odpisze.Jakiez bylo moje zdziwienie-dosc ze odpisala natychmiast to jeszcze potraktowala mnie bardzo indywidualnie.Postanowilam zastosowac sie do jej rad.Moze cos z tego bedzie.Oczywiscie na dzis zaplanowalam wersje 'light' z syneczkiem.A potem sniadanko,i biore sie do pracy.Sporo rzeczy do zrobienia mam.
Wczoraj maz mnie zaskoczyl-nigdy nie pamietal o moich imieninkach.:)Rano przed praca,pojechala na zkupy i dostalam perfumy:)To nc ze nie trafil w moj gust;p hehehhehe to bylo bardzoooo mile:)pozdrawiam mamy,Milego dnia!
Wszyscy trzymamy kciuki za IGASIE:)

Irka- u nas zeby też dają czadu!!!!!!!! maly jeszcze od 3 ni ma biegunkę buuu lekarz mówi ze to wirus a ja nie wiem czy to nie na zęby albo reakcja po szczepionce...

macie jakies pomysly na zatrzymanie biegunki??

podaje małemu kleikk i marchew to jak je kupa geściejsza a jak mleko wypije odrazu sraka..

Witam
Pinka takiemu dziecku to chyba tylko kleik ryzowy mozna dac.wiem ze jagody wstrzymuja biegunke ale to dla wiekszych dzieci:sorry:skoro mialas szczepionke to pewnie po niej.co do sklepu duzo ci ukradli???
Irka wspolczuje ci serdecznie,nawet nie prubuje sobie wyobrazic co czulas i nadal czujesz:-(jesli mozesz napisac co sie stalo chetnie cie wysluchamy.

Uciekam.musze sie umowic na badanie krwi,dostalam caly pregnency pack,nawet nie zjazalam od poniedzialku:sorry:zapomnialam.
Gosia synus przesliczny:tak:jak widac masz bardzo opiekuncza corcie.brawo:tak:

Wpadam na chwile bo wiecie jak to jest przez kilka pierwszych dni... zawrot glowy...

IGASIA, IGASIA, IGASIA... (dopinguje na rozkrecenie...)

PINKA - moze rzeczywiscie to po szczepieniu... albo zeby...

Przydaloby sie zmienic suwaczki, ale musze znlezc chwilke na to wszystko...
Ja to sie ciesze ze nie karmie piersia bo maly jest taki zarty ze 60 ml od wczoraj co 3 h...a jak dasz mu mnie to po 1,5 h sie drze nie do opanowania...podejrzewam ze przy ze z cycka by mi nie schodzil :( co gorsze lekarz powiedzil ze max 45 ml co 3h... ale mi sie wydaje ze on potrzebuje wiecej, bo on duzy sie urodzil.... )
Dzis nocka byla ladna... obudzil sie tylko na jedzenie i bekusia... i spal do 6.30...

witam wszystkich

forumowicz ze mnie kiepski, ale jednak czasami znajdę chwilkę, żeby tu zaglągnąć :)

przede wszystkim gratuluję świeżo upieczonej mamusi. synek prześliczny, córeczka również :)

trzymam oczywiście mocno kciuki za następną mamę :)

...to chyba teraz powoli kolej na mnie ;)

Witam Mamusie!

Malagorzatka ogromne gratulacje kochanaaaaaaaaaaaa!

Anusiak66 ja jestem z Birmingham a ty?
Oj wiem co przezywaja twoi znajomi to istna masakra...tak szczerze to nie wiem co tu teraz sie dzieje w UK coraz gorzej z jakas praca.
Moj teraz robi w magazynie,ale mial propozycje wlasnie ostatnio prace jako konsultant jednak musial zrezygnowac ,bo musimy jechac do PL czy chcemy czy nie chcemy ,a wiec trzyma sie tej pracy teraz do wyjazdu ,a jak przyjedziemy zobaczymy co bedzie dalej...mam jednak nadzieje ,ze cos zalapie ,ze prace bardziej rusza we wrzesniu ,bo po tylu latach bedac w Uk juz czlowiek chcialby troszke lepsza prace i jakies stabilizacji...

Juanitek gdzie ja bylam o prace mezem taka lepsza to ciagle chca CV masz racje zeby wyysylac przez neta kazdy chce teraz jakos przez neta.

Izka udanego urlopu!:-)

Ja jak pisalam wczesniej dobrze czulam ,ze juz po mnie nie zadzwonia eh...
no coz tak to jest z agencjami :cool:

Pozdrawiam i sle CIUMASKI!

Czesc Dupeczki,melduje co u mnie!!!
Otoz ja,to jakas" inna " jestem
Wczoraj o 20.00 zaczelam miec skurcze,odchodzi mi czop,czyli zolty sluz z niteczkami krwistymi,
skurcze mialam nawet co 4 minuty,trwajace do 2 minut...
na porodowce wyladowalam o 4.00 rano z diagnoza wczesnego porodu,
rozwarcie na 2-3 cm,
w szpitalu mialam kolejne 2 masaze szyjki,duzo spacerowania i skakania na pilce,ktg,
skurcze...
Wyszlam ze szpitala o godz 14.30,bo nadal nic sie nie dzieje,wprawdzie glowka zeszla bardzo,ale nie bylo powodu,zeby trzymac mnie w szpitalu...jestem wykonczona...
skurcze sa bolesne,ale nie rosna,sa na takim samym poziomie,wody nie chca odejsc,a syne jest zadowolony...Ide spac,bo w nocy spalam tylko godzinke

reklama
Hej dziewczynki:)
igasia twoja dzidzia to sie chyba z Toba droczy:)Chce pewnie zrobic wejscie smoka!!!:) A tak powaznie,wspolczuje napewno jestes wykonczona i zestresowana.Igasia skad jesetes???Z niecierpliwoscia czekamy na Twojego syneczka!3mam kciuki:)
maggusia jestem z st helens (merseyside).A z ta praca.....Ja nie wiem co tu sie porobilo.Wiadomo,kazdy chce polepszac swoj standard zycia ,a jak narazie stoi sie w miejscu.Z tymi aplikacjami przez neta tez swoje przeszlam-dziesiatki wyslanych-zadnej pozytywnej odpowiedzi.Albo praca 16 godzin w tygodniu za psia kase.Widomo kazda praca dobra jak nie ma wcale,ale jak z tego wyzyc>>>czlowiek chce pracowac ,ale pracy nie ma takiej jak trzeba.A wiesz co jest najbardziej denerwujace>>???Ze przyjezdza mlodziezowa na wakacje dorobic i dla nich praca jest codziennie-inni czekaj w domu na telefon jak na zbawienie,majac czesto na utzymaniu dzieci.Znajoma wyslali na zastepstwo do bootsa ,sprzata 3 godziny dziennie do 5 sierpnia....A jk dzwoni do swojej agencji to ciagle jej obiecuja gruszki na wierzbie,ze praca juz jest ,ze bedzie nastepna ble ble ble....Moj maz ma ost niemila atmosfere w pracy(wiadomo tam gdzie przeloaonymi sa polacy do tego 8osobowa rodzina to musi byc cos na rzeczy-nie jest to regula rzecz jasna nikogo nie mam zamiaru urazic).To wszystko podchodzi pod mobbing w pracy,ale maz nie chce narazie nic z tym robic bo ...no wlasnie,nie chce psuc atmosfery w pracy i robic sobie wrogow.Najchetniej by zrezygnowal,ale teraz taka lipa z ta praca ,ze sami sobie zrobilibysmy na zlosc.Nawet nie chce o tym myslec!
Maly juz dawno spi,ja sie pakuje oficjalnie;pNie mam do tego glowy i ochoty!Mati daje mi popalic w ciagu dnia za troje wiec wieczorem gdy zasnie rozkoszuje sie cisza:)Jestem taka glodna juz od poludnia i nie chce mi sie robic;p wogole leniuch ze mnie ostatnio!heh
izka wypoczywaj!

Do góry