reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
dzis bylam u midwife... i kazdy mowi ze mam bardzo nisko brzuch... ja czuje jakby mialo mi cos wyjsc zaraz miedzy nogami, ledwo sie ruszam, ale uslyszalam ze maluszek prawie wogole nie jest engaged in pelvis ... to skad ten niski brzuch ? skad to uczucie ze zaraz mi cos wyjdzie... ???
Midwife dzisiejsza byla nie mila, nie dalo sie z nia pogadac... zalatwila mnie dzis jak - trudno mi do czegos to przyrownac...

Pinka - jakby cos dam ci znac, nawet w nocy :-)

Gosia a wpisuje ci w tej karcie na jakiej pozycji jest dziecko w kanale??? no 3/5 albo 2/4????

poszukalam specjanie dla ciebie moją relację po wizycie z położną dzień przed porodem

ja własnie dotarłam do domu mały główką jest na pozycji 2/5 czyli sie obniżył od ostatniej wizyty macica38-39 nie była pewna bo sie ciagle wiertolił i nie mogła dokładnie sprawdzic serducho bije jak dzwon oby tak zostało do konca..................

nastepna wizyta za tydzien jezeli do tego czasu nie urodzę to dostaje termin na wywołanie tak czy siak mały bedzie z nami za 11 dni
wink2.gif
i na to sie nastawiam bo ze cos sie szybciej ruszy to malo prawdopodobne

proponowała mi masaż za tydzien zeby "przyspieszyć" poród ale sie nie zgodziłam bo rzadko to wogole działa............

to tyle teraz ide sie wykompac bo boli mnie kazda częsc mojego ciała i kazdy mięsien
realmad2.gif
no.gif

Ostatnia edycja:
Pinka- no juz mam prawie 38 tygodni. Dzis napisala mi 4/5. Maly jest glowka do dolu i o ile sie nie myle to jest ulozony back to back. Czytalam ze to niby nie ma nic wspolnego z tym ze ciaza bedzie przenoszona, ze dzieci potrafia sie "opuscic" pod sama koncowke...ale ja tak sie czuje jakby mlody mial mi zaraz wyleciec....ta dupa...te biodra... posladki. Czasem mam lek przed ruszaniem bo jak pomysle ze teraz rusze noga bo malec mi wypadnie. :confused:

Gosia- ja w 38 mialam 3/5 a po 2 tygodniach 2/5 i wtedy poszło no i 2 dni przed odszedł mi mega czop o konsystencji bezbarwnej galaretki:-D:-D

no właśnie mamuski poginely:happy2:

asiunia heronek ada maddusia gdzie jesteście??? już nas nie lubicie??:-:)-(

mój synek wczoraj dostał szpinak na obiadek sądziłam ze mu nie podejdzie bo dzieci nie lubią szpinaku a tu miłe zaskoczenie:-D tak mu smakowało ze aż dziubek otwierał i wszamał wszystko.....

od 2 tygodni biore belisse na włosy i powiem wam ze działa:tak::tak: coraz mnie włosów mi wypada:-p porównując to prawie wcale:tak::tak: takze polecam.....

hej Dupeczki!!!:-D:-D
No wlasnie,jak macie fb,to mi napiszcie na priva...znajde Was!!;-)
Pinka o Matyldo!!! Eryk ma juz zebucha!!!!ale ten czas leci!!!!!
Gosiaja tez juz sie mecze normalnie...mam taki bol na dole...nie wiem...tak jakby bol szyjki!!ostry taki,ze szok...czasem nie moge powietrza zlapac,ani stac:angry::angry:
Wczoraj ni stad..ni zowad,zwymiotowalo mi sie podczas snu...do tego mam bole jak na @:baffled::baffled:,wiec mam nadzieje,ze to juz naprawde niedlugo...bo nie dam rady sama ze soba:-D:-D:-D
W 39 tyg mam isc na masaz szyjki wlasnie...ech!!! ostatnio tez mi nie pomogl,no zobaczymy...moze mi sie samo zacznie,tak jak u Pinki.
W kazdym badz razie...paznokcie pomalowane,glowa umyta...torba spakowana na tip top...jeszcze tylko musze ogolic nogi:happy2:
W czwartek odebralam moja mala z przedszkola z 40 stopniowa goraczka...kedre slaniala mi sie po drodze do domu!!!:szok::szok:Powiedzilam przedszkolance,ze ma goraca glowke i,ze chyba ma goraczke..a ona mi odp,ze to pewnie przez to,ze miala maly wypadek..jakis chlopiec rzucil ja czyms w reke i ma siniaka:no::no:
jejku,gdybym wiedziala,ze ma tak wysoka goraczke to by nie siedziala w przedszkolu od 9 do 16!!!
u nas pogoda tez jak pod zdechlym Azorkiem...ale dla mnie to lepsze niz upaly! Aby do porodu,potem juz morze slonko grzac przez caly rok:-):-):-)

Tak ostry bol w dole jakby szyjki to mialam juz w czasie porodu po przebiciu wod plodowych (mialam wywolanie). U mnie tak sie objawialy skurcze. Z tym engaged to nie ma reguly bo ja mialam od 36 tygodnia (albo wczesniej) a jak mnie wzieli w 38 na wywolanie to wszystko bylo pozamykane i meczylam sie 2 doby zanim cokolwiek ruszylo a 3 zanim urodzilam.

O kurcze!!! no to niezle,moze i u mnie cos tam sie juz otwiera:szok::szok::-D:-D:-D
Olandia,bidulko,ja tez mialam wywolywany...dlatego jestem zielona w temacie spontanu:tak:

reklama
Igasia- o rany , pierwszy raz slysze o masazu szyjki w 39 tygodniu :szok: a po co, na co ? Ja tam uwazam ze takie czynnosci :baffled: powinny byc wykonywane jak juz naprawde TRZEBA...

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry