mala-gorzatka28
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Padodorka - ja nie zaprzecze - oczywiscie ze nie ma restrykcji. Ja tylko mowie jakie leza zobowiazania na rodzicach ktorzy sa po slubie koscielnym. Ja zawierajac sakrament malzenstwa zobowiazalam sie do tego zeby dziecku przekazac ta wiare. Jakby mnie to nie obchodzilo i nie bylo by dla mnie wazne jaka wiare dziecko sobie obierze gdy bedzie dorosle, wziela bym slub cywilny albo i wogole, tak sadze. Wiadomo ze jak w cos wierze to bede chciala zeby dziecko wierzylo w to co ja, jesli ja uwazam ze cos jej zle to tak samo wpajam od najmlodszych ze to jest zle a to dobre. Wiadomo ze kszatltujemy swiadomosc naszych potomkow poki sa dziecmi, wiec trzeba je ochrzcic zeby potem mogly przystapic do komuni,bierzmowania, chcemy obchodzic Wielkanoc, Boze Narodzenie, isc do kosciola ... przekazac im to wszytsko poki sa pod naszymi skrzydlami. W ten sam sposob przekazujemy naszym dzieciom mnostwo innych rzeczy. A potem jak obierze sobie inna wiare w zyciu doroslym to juz jego wybor, ale ja nie moge pozostawic tego sobie tak ot poki co. Zawsze mozna zmienic wiare, nigdy nie jest na to za pozno, podobnie jak zawsze mozna sie przekwalifikowac z jednego zawodu na inny. Wyrazam tylko to co ja mysle jako osoba po slubie koscielnym.
DOKŁADNIE!!!!!!!!!!!!!!!! a najbardzie zaskakują mnie osoby które sa po slubie kościelnym a twierdzą ze są anty do koscioła bo ksiądz coś zrobił czy powiedział i dziecka do chrztu nie dopuszczą to po co ten slub koscielny sie brało?????? wydaje mi sie że wierzy sie w Boga a nie księdza.........
u nas pogoda taka mieszana raz słonce raz deszcz ale wiatr taki ze ho ho ,mam nadzieje ze po południu sie troszkę uspokoi co rundkę z młodymi sobie strzele