reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

no i mamy juz po swietach... wczoraj caly dzien spedzilismy w gosciach, a dzis tatus juz byl w pracy...

W piatek i wielka sobote tak mnie bolalo podbrzusze ze myslalam ze pojedziemy do szpitala. Czegos takiego z Nastka nie mialam...na necie tylko wyczytalam o skracaniu szyjki macicy lub przedwczesnym porodzie. Normalnie bole chwytaly mnie co 2-3 min w podbrzuszu, ledwo moglam oddychaci nie mialo znaczenia czy leze czy stoje. Mialam swieczki w oczch bo gdzie tu do terminu porodu. czy ktoras tak miala w ciazy ??????
Teraz juz jest OK, ale maluch jak wierzga to go czuje zaraz przy kosci lonowej, czasem musze chodzi okrakiem bo mam wrazenie jakby mi zszedl tak nisko....:szok: ...

Maddusia- mam nadzieje ze juz lepiej u ciebie. Ja z Nastka mialam zator w piersi i to bolalo strasznie... a nawet nie chce myslec jak ciebie boli...

reklama
a to jaaaaaaaaa

Załączniki

• DSC_1235.jpg
    DSC_1235.jpg
    44,4 KB · Wyświetleń: 47
mala-gorzatka sliczne zdjecie :) a brzuszek sporawy ulala
co do boli podbrzusza to nie, mnie strasznie krzyz bolal az czasem dechu zlapac nie moglam a juz pod koniec ciazy strasznie mnie ciagnelo cos w brzuchu i gwaltownie mala sie ruszala - urodzila sie owinieta pepowina mysle ze to bylo to ciagniecie jak dobrze ze nic sie nie stalo !

Pinka sliczne zdjecie !

a u mnie nic sie nie dzieje swieta wogole nie poczulam bo maz w pracy do 18tej ani swiatecznego sniadanka ani atmosfery ehh
jutro zaczyna sie moja zmiana i 4 dni po 12 buuuu a rodzice przylatuja do nas za 3 tyg juz sie doczekac nie moge troche pomoga a my z mezem popracujemy razem odlozymy na domek i chyba sie przeprowadzimy :)

milego dnia laski

witam się i ja:-p

U nas swięta takie sobie ponieważ córcia nam sie rozchorowała i w domu szpital:-( do lekarza od ran:-(a dzwonimy z mężem na zmiane i dodzwonic sie nie można:no::eek: jestem mega zmęczona bo 2 nocki mielismy z głowy bo mała majaczyła wymiotowała do tego oczy jej ropieją wiec co 2 h jej przemywalismy w nocy zeby sie jej nie skleiły:confused2: boje sie zeby synus nie miał tego samego bo sie zastrzele:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Maddusia- to dobrze z bierzsz witaminki;-) a jak dzis twoje cycuchy????????
Minisia- fajny plan trzymam kciuki zeby preprowadzka sie udała:tak:
Gosia- mnie wszystko bolało najgorzej nna wieczórj jak sie zasiedziałam np 2 h na sofie to był kosmos:szok: a pod koniec to już nic nie mówie wstawanie z sofy sprawiało mi mega ból:wściekła/y::wściekła/y: a wygladałam koszmarnie............
a brzuchol masz mega ja to miałam połowe z Twojego:-D:-D ile juz masz na plusie???

Pinka- chyba nie unikniemy tych chrobsk.... ciagle cos wisi w powietrzu. Oby maly ci sie nie rozchorowal bo sie wykonczysz. Ja to tylko mysle jak to bedzie jak u nas urodzi sie w lipcu, Nastka pojdzie we wrzesniu do Nursery i zacznie przynosic te bakcyle do domu...:baffled:
Na plusie mam 9 kg. Co do brzuch zastanawiam sie jaki bedzie duzy pod koniec jesli teraz jest taki duzy....:eek:

Witam
Sorki dziewczyny ale weekend w pracy caly bylam,w piatek porobilam co sie dalo i jeszcze goscia mielismy ze nawet komputera nie wlaczylam:sorry:Mam nadzieje ze udane swieta mialyscie:tak:

Gosia brzuszek duzy:tak:ja NIE MIALAM boli takich,nogi mi tylko puchly na koniec i po porodzie bardzo byly spuchniete:no:

Buziaczek jak tam kupki??ja nie wiem czy kilka dni bez kupki u takiego dziecka to nic,moze sprawdz .idz do lekarza.
Pandorka pierwsze slysze zeby dac soku z pomarancza:sorry:jabluszko tak bo cytrusu z regoly uczulaja:sorry:

Maddusia ja mialam bol piersi ale jak przestalam karmic,czyli po 4 tyg,Masakra,jaki bol.gorszy niz porod.Saiasdka mi masowala a ja sciera w zebach i trzymalam sie sofy.:no:mialam duzo pokarmu ale Konrad mial straszne kjolki i nie chcial jesc.bylam w spzitalu ale nic mi nie pomogli,kazali tylko paracetamol bac,nie sciagac.tylko ze ja przestalam karmic to dla nich bylo wytlumaczenie:no:ja kladalam swierze liscie kapusty,troszke pomagalo.jak wyciagalam to wrzatek normalnie i plamy krwi na nich tak zyly odbily:no:trzeba masowac ciagle,jak juz czujesz ze lekko twardnieja masuj.Nie karmisz juz tak????wspolczuje bolu,okropny jest:no:

moja kolezanka dała sok pomarańczowy swojemu 4 tygodniowemu synkowi bo lekarz jej kazał.mały kupy nie zrobił za to całego go obsypało:eek::eek:

Gosia-a to malusio jestes na plusie wszystko ci chyba w brzuch poszło eehhehe

reklama
kwiateczek - ja ogolnie jestem w szoku jak slysze zeby nie odciagac. Ja pamietam ze jak mialam zator w jednej piersi to tez myslalam ze oszaleje i dla mnie to bylo gorsze niz porod... rada mojej juz niezyjacej babci byla taka ze nawet dy kobieta przestaje karmic powinna sobie sciagac pokarm, za kazdym razem mniej i mniej zeby on pomalu zanikal (podobnie jest jak dziecko pomalu odstawiamy od piersi i chcemy go przezucic na butle)... mowila ze wtedy piersi nie sa bolesne i nie zostawia sie "zaleglego" pokarmu w piersi... piers naturalnie mniej produkuje, piersi nie sa bolesne ani nabrzmiale... ja tak zrobilam.

Do góry