reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

no wlasnie nigdy nie chorowal i nie ma bylam w jednej przychodni i kazali mi isc do przychodni na ktorej dzielnicy mieszkam i poszlam tam i kaza mi jakies tam dokumenty przyniesc. i jak doniose te dokumeny to zarejstruje sie i wtedy normalnie moja corka bedzie dostwala szczepienia czy ja musze im powiedziec ze chce zeby mi ja zaszczepili jak to jest bo nie mam pojecia bo w polsce mowili kiedy mam przyjsc

Ostatnia edycja:
reklama
Pinka ma racje lekarz tez wystarczy po prostu moja znajoma dostala list zeby zglosic sie do pielegniarki w sprawie szczepien ale nie musieli sie sp[ieszyc bo jej corka ma 5 lat.Twoja ma 5 mies i nie wiem jakie szczepienie powinnas miec,jakie juz mialas.czy masz zamiar tu zostac?!czy wrocic do Polski.jesli wracasz to tylko uzupelnij tak jak jest w Polsce lista szczepien a jesli zostajesz to poprostu zrob tutaj .tak to wyglada
Immunisation for children : Directgov - Parents
znalazlam po polsku:-)
Szczepienia dzieci w UK / Niemowlę i maluch / Mama i dziecko / Strona główna - Polkadot.pl

do tego wszystkie sa za darmo:tak::tak:co sie bardzo oplaca bo w PL jak sie pytalkam to za wszystkie ok 1500 bylo 2 lata temu:sorry:

Kwiateczek- fajne stronki znalazłas zapisalam sobie zaraz w ulubionych bo z wiadomych przyczyn znów bede musiala sie tym bardziej zainteresowac hihihi

Witam dziewczyny!
Ja pisalam pare dni temu do Was.Te forum mi sie podoba bardzo ze strony wizualnej.Z tego co czytalam wiekszosc z Was ma juz dzidzie.Ja wlasnie jestem na koncowce i termin mam na 13 lipca.Mam miec dziewczynke.Moje pierwsze dziecko.Juz nie moge sie doczekac,choc z drugiej strony jeszcze to do mnie nie dociera.Mieszkam pol godziny od Londynu,w Staines.A wy jak wspominacie wasze porody tutaj?
pozdrawiam:-)

mama zMilton ,musisz miec swojego lekarza,dziewczyny juz ci wszystko napisaly.ja jak przylecialam do meza zdziecmi,to on tez nie mial jeszcze lekarza,ale w ciagu tygodnai poszlismy po aplikacje do przychodni,od razu zrobili nam termin i za jakis czas dostalam list zprzychodni,ze mamy sie stawic z wypelniona apikacja,przeprowadzili a nami ogolny wywiad,zrobili ogolne badania,dalam karty szczepien dzieci(nazwy szczepionek mialam przetlumaczone),a niecale dwa tyg.pozniej juz szlam z moja cora na pierwsze szczepienie.teraz jak maja miec jakas szczepionke,to albo dostaje list zprzychodni,albo do mnie dzwonia.i wszystko jest za darmo,lekarstwa tez,ale musisz miec recepte,moja cora ma AZS i wszystkie kosmetyki dla niej tez mam za darmo.
a u nas pogoda w kratke,raz slonce raz deszcz,ale ogolnie jest duszno.dzieci od czwartku w domu,bo maja wakacje,na razie jeszcze sie nie nudza,ale caly czas musze cos im wymyslac..a za 3 tyg.lecimy do pl,caly miesiac spedze na polskiej wsi,az sie ciesze:-D

reklama
Kwiateczek- fajne stronki znalazłas zapisalam sobie zaraz w ulubionych bo z wiadomych przyczyn znów bede musiala sie tym bardziej zainteresowac hihihi

:-D:-D:-D:-D:-Ddobra jestes :-D:-D:-D
Madlen tu wszystkie dzieci leki na recepte maja zaq darmo do 16go roku zycia chyba ze sie ucza dalej:-Di osoby starsze od bodajze 65 roku rowniez:-)to jest dobre.naszemu krajowi daleko do tego niestety:baffled:

Do góry