reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

:-) dziękuje ślicznie mam jeszcze jedno pytanie do was bo córka wychowuje sama dziecko w Polsce jej zabrali rodzinne i dodatki na chore dziecko z powodu trwającej:-) sprawy o alimenty jak jest z dodatkami dla samotnej może wiecie

Dla samotnej matki nie dostanie nic jesli nie pracuje bo kolezanka ma teraz ten problem-ostatnio zmienili przepisy i to wyglada tak ze jak nie pracuje obecnie musi miec 5 lat przepracowanychzeby cos dostac jakos samotna matka.jesli ebdzie pracowac to moze dostac rozne dodatki ale dopiero po 12 miesiecy pracy i musi buc zarejestrowana w Home Office.Moja kolezanka pracowala 2 lata ale jest tu dopiero 4 lata i nie moze nic dostac oprocz rodzinnego i Child tax Credit i teraz jest zalamana bo nie wie co ma robic bo ma 2 dzieci(jedno w wieku szkolnym a jedno nie) i jest w ciazy.Wiec radze nie liczyc na pomoc dla samotnych matek.Teraz nie jest tak latwo cos dostac jak kiedys bylo.

reklama
Gosiaczek bo to jest tak ze kazda mama by mogla przyjechac i starac sie o kase a to tak nie pracuje.jak zacznie pracowac to wtedy dostanie powoli wszytko ale powoli a jak bedzie mieszkac sama z dzieckiem to dostanie i dofinansowanie do mieszaknia lae musi pracowac jakis czas najpiewr/.Tak wiec nie wiem podawajcie wszedzie ze miezka ona sama,nie piszcie nigdzie ze mieszkasz znia czy jakkolwiek to bedzie u was....nie wiem jak ci doradzic.Jest takie biuro Citizen adwaece i oni zajmuja sie prawami czlowieka,doradza co robic:tak:mowi o nich citizen:tak:

Hej...
Ja dzis na szybciutko, bo duzo mam na glowie, pracuje teraz 7 dni w tygodniu i na nic nie mam czasu... Wpadlam tylko, aby zlozyc zyczonka solenizantce
Aneczka, Wszystkiego Najlepszego dla Tyry z okazji pierwszych urodzinek!!! Niech sie jej spelnia wszystkie marzenia... Zasluguje tylko na to co najlepsze... 1000 buziaczkow!!!

Chloe i Tyro, roczek skończyłyście ale przed Wami jeszcze dłuuuga droga. Nie zapomnijcie spakować plecaka pełnego miłości, manierkę wypełnijcie szczęściem, kanapki niech pachną radością, śpiworek niech grzeje serdecznością, a portfelik zawsze będzie pełniutki.
A jak ktoś się zechce przyłączyć do Waszej podróży, to niech będzie najbardziej wymarzonym i troskliwym towarzyszem pod słońcem, gwiazdami i wszystkimi galaktykami.

863669r1vzu7sf3p.gif

Aneczka Joklis- Sto lat dla waszych laseczek z okazji urodzinek niech rosną zdrowe:tak::tak::tak:

dla reszty solenizantów takze sto lat:-)

reklama
Do góry