reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Nigdy nie urzywalam, pozatym niesa dobre bo wysuszaja skore i resztki pudru chowaja sie w zagiecia powodujac podraznienia i zaczerwienienia. Osobiscie nie polecam. Tak jak mowisz woda i oliwka, dziecko ma sucha skore i trzeba natluszczac. Co do pupki polecam sudokrem jest bardzo dobry na zachowanie prawidlowej higieny w tym miejscu.
Ja tez nigdy nie uzywalam bbo wlasnie jak piszesz,wydawalo mi sie ze wysuszy skore:no:a sudocrem to naprawde magiczny krem:tak:Kondzio jak ma brode czerwona od sliny i smoczka to jak spi smaruje mu sudocremem brode i po nocy nic nie ma:no::-):-):-)lekarz mi tak kazal:tak:
uciekam na spacer

reklama
Hej mamusiom!!!
Pogoda znowu kijowa, mialam jechac dzisiaj do agencji, ale dzwonilam i przelozylam na nastepny tydzien, bo chociaz temperatura malej troche spadla, to w dalszym ciagu jest podwyzszona i nie chce jej ciagnac na zewnatrz na takiej pogodzie...
Gosia no popatrz jaka ma malutka blokade... Dlugo tak nie pociagniecie, bo na pewno tobie tez jest ciezko... Bidulko, Ty tez snu potrzebujesz... Moze jeszcze za wczesnie? Moze sie wstydzi do pampersa, bo duza dziewczynka, ale nie moze sie przelamac do nocniczka... A probowalas na toalete? Moze sproboj z nakladka prosto na kibelek, zamiast nocniczka... Nie wiem, bo to jeszcze przed nami...
Kwiateczek i jak tam, byliscie gdzies wczoraj? Ja wyszlam na chwile do ogrodu, ale zaraz ucieklam do domu, bo zimnooo ;-):-D Mala zle spala dopoki strzelali to sie budzila, bo huku co niemiara... Co do zasypki, to tez nie uzywalam, a teraz podobno nie polecaja, zeby uzywac... Szykujesz sie juz, zeby przywitac "malzonka"?
Doveinred a 6 m-cy to nie za wczesnie na nocniczek? Kazdy robi jak uwaza, ale ja jeszcze nie probowalam, i na razie nie mam zamiaru, bo przeciez ona jeszcze malusia taka :-D Daj znac jak Ci idzie...
Pinkaaaaaaa, Maggusiaaaaa, haloooooooo co z Wami? Pare mam sie zgubilo... Weri chyba juz z malenstwem, ale co z reszta? Dziewczyny meldujcie sie :-D:-D:-D Bo my sie martwimy ;-);-);-)

joklis- moze i tak , sprobuje zobacze jak bedzie . Ciotka pielegniarka mi doradzila, ona mojego kuzyna uczyla od malego. Ja tez bylam nauczona, widzialam nawet moje zdjecie jak mam 6 mies i siedze na nocniku :-D. Mojego G siostra tez dawala 1 - wszego syna na nocnik tak okolo 7 mies i tez bardzo wczesnie sie nauczyl. Ale kazde dziecko jest inne - zobaczymy. Bede raportowac jakby co ;-)​

Mamy!!!!!!!! Pierwszy zabek!!!!!!!!!

Załączniki

• 540300ruucnb8777.jpg
    540300ruucnb8777.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 25
Ostatnia edycja:
Witam
kochane jestem ale jakos nie moge sie zebrac za pisanie poniewaz mam kilka problemow i nie bardzo potrafie sobie z nimi poradzic mam nadzieje ze jakos to sie wszystko pouklada................
a na dodatek za tydzien mamy otwarcie sklepu i jeden wielki chaos panuje........

dziekuje ze sie o mnie pytacie:-):-):-) pozdrawiam was serdecznie....

Pinka fajnie ze sie odezwalas i dalas znak zycia! Przykro mi slyszec o tym ze masz problemy. Mam nadzieje ze sie wszystko ulorzy.

Witam
kochane jestem ale jakos nie moge sie zebrac za pisanie poniewaz mam kilka problemow i nie bardzo potrafie sobie z nimi poradzic mam nadzieje ze jakos to sie wszystko pouklada................
a na dodatek za tydzien mamy otwarcie sklepu i jeden wielki chaos panuje........

dziekuje ze sie o mnie pytacie:-):-):-) pozdrawiam was serdecznie....

trzymam kciuki zeby wszystko sie ulozylo a otwarcie bylo udane :-)

reklama
Do góry