reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

witajcie dziewczyny

dziewczyny piękne brzuszki macie i ślicznie wyglądacie

ulinka- mój tata był chory na nowotwór i my szukaliśmy różnych sposobów uzdrowiciele witaminy z ryb różne rośliny specjalne napary z ameryki angli i całego świata do tego doszło normalne leczenie i niestety nic nie pomogło ale wiemy że przedłużyło to mu życie bo gdyby nie zażywał tego wszystkiego trwałoby to nie dwa lata a może rok to jest zdanie lekarza i naszezresztą też a zależy niestety od rodzaju zawansowania i nastawienia chorego,

tamarunia - zależy na jakim poziomie jeste jeśli na powyżej zawansowanym to nie ma darmowych kursów a jeśli na przeciętnym to są i w każdej szkole językowej możesz otrzymać bardzo wiele informacji ja sama chodzę do takiej szkoły i jestem na średnio zawansowanym poziomie i mam przed sobą jeszcze rok nauki a uczę się od września i jest całkowicie zadarmo w mojej szkole właśnie teraz jest pobór dziś i przyszły tydzień szkoła znajdujesię na hight street kensington jeśli jesteś zainteresowana to daj znać szkoła jest dwa razy w tygodniu po 2,5 godz we wtorki i czwartki albo ranne godz albo wieczorne ale jeśli jest bliżej ciebie szkoła językowa to tam spytaj bo to jest z fundusu unijnego i prawie każda szkoła organizuje te kursy po każdym poziomie masz egzamin ważny na świecie to wszystko co wiem mam nadzieję że ci pomogłam

izusia- zgadzam się z tobą całkowicie że dziewczyny dają wspaniałe rady i są niezastąpione dziękuję wam również i ja

a ja byłam dziś na zakupach wczesno ciążowych nacieszyłam się widokiem ubranek i kupiłam sobie książkę o ciąży która jes piękna i już ją czytam uwielbiam ten stan w którym się teraz znajduję i nie mogę się doczekać co będzie dalej

pozdrawiam wszystkich serdecznie papa

reklama
Maju ja mieszkam na Hackney wiec to troche za daleko. wlasnie dzwonilam do dwoch collegow i przysla mi informacje, wiec jak dobrze pojdzoiie to od wrzesnia na jakis part time sie zapisze. Moze. Tak jakos sobie pomyslalam ze warto poprawic swoj jezyk. no zobaczymy co z tego wyniknie. Dzieki za info:)

A jesli chodzi o ciaze, to faktycznie, to fajny stan:) Ja juz jednak czekam na nasza mala. Tak jak kiedys dziewczyny pisaly, nie wiem juz tylko czy tu czy na majowkach, czasami sobie wyobrazma jak bedzie wygladala , w ogole jak to bedzie jak juz sie pojawi na swiecie. Aha wklejam swego brzucha:):):) 34w6d

WITAM MAMUSKI!
Melduje sie:) i informuje ze: 21 MARCA 2006 NA SWIAT PRZYSZEDL MALY CZLOWIECZEK!MAMY SYNKA!
Maxin imie jego to Brian(czyt.Braian).Dziekuje za troske o nas:)to tak milo poczytac.Co tam u ciebie?
Dziewczyny wlasnie jak to jest z tymi paszportami?juz zarejestrowalam w urzedzie Malego.Mamy certyfikat ale nie wiemy na jaki adres ani nic i jak z tymi zdjeciami do paszportu?
BEDE BARDZO WDZIECZNA ZA WSZYTSKIE INFORMACJE.
POZDRAWIAMY MAMUSIE I MALENSTWA!

Maggusia gratuluje synka!!!Czekamy w razie mozliwosc na zdjecia i opis porodu, ale przede wszystkim, jak sie czujesz wnowej roli?jak tatus sie czuje w roli tatusia?jak sobie radzicie?jak sie czujesz?>i w ogole jak bedziesz miala jak to pisz duzo duzo!
no to juz czas na nowy suwaczek, co?:):):):)

http://www.polishconsulate.co.uk/_pl/polish.php to jest link do konsulatu

czesc kobietki :)

wszystkie rodza, a ja dalej w ciazy :( jutro konczymy 40 tydzien i od jutra bede przeterminowana :( a tak mialam nadzieje ze sie urodzi troszke wczesniej...spacery nie pomagaja, lazenie po schodach nie pomaga, ananasy nie pomagaja, przysiady tez...uparte to moje malenstwo chyba. zaczyna mnie wszystko przez to draznic, dzisiaj to sie nawet poplakalam i zaczelam nad soba uzalac. wiem, wiem...juz mam tylko dotknac, ale to czekanie, ten ciezar brzuszkowy ;) ech...a najgorsze jest to ze kazdy dookola sie pyta jak sie czuje, czy cos sie dizeje, czy to juz i takie tam, jeszcze gorzej mnie to wkurza, bo czuje sie jakby wywierali presje...wiem ze to glupie, ale jestem juz na takim etapie nastrojowym ze ...ech, nie bede wam psuc humorow :)

poszperam w necie, moze znjade jakies inne "srodki" na przyspieszenie....
pozdrawiam

Moim zdaniem dzidzia sama wie kiedy najlepiej wybrac sie na ten swiat i w spragnione objecia mamusi ;) Ja wedlug obliczen lekarzy mialam urodzic sie 3.10 a urodzilam sie 12.10, wiec nie lam sie, glowa do gory,a dzidzia wybierze sobie termin ;D

Aro napewno ci ciezko, ale juz niedlugo!!!Pamietasz sama z reszta jak Anya czekala czekala i w koncu urodzial:):)a teraz tak czas szybko leci:) ja mam do Ciebie pytanko!!!Czy mozesz mi przypomniec nazwe tej firmmy wysylkowej z Polski, ktora zajmuje sie sprzedaza ksiazek, dvd itp?ni jak nie moge sobie przypomniec, a jest mi teraz potzrebne mocno!dzieki z gory!!i Trzymaj sie!!!w koncu sie doczekasz!

Witam kobietki,jaki mily i cieplutki dzien,bardzo fajnie bylo w paracy bo wiem,ze to koncowka,jutro osatni dzien i tak jakos smutno mi sie zrobilo :-[ przyzwyczailam sie do malych szkrabow,no ale zawsze moge je odwiedzic ;D Juz sie zastanwaim co bede w przyszlym tygodniu robic....
Tamarunia no slicznie wygladasz i brzuszek juz pokazny ;D dobry pomysl z dalsza nauka,ja walsnie tak sie zastanwiam moze na jakis kurs przez ten miesiac pojde,na pewno zrobie First Aid Course ,potem zobaczymy
Lwica no na pewno macierzynsto to wslaniale przezycie i tak jak mowisz usmiech maluszka pozwala zapomniec o problemach,zmeczeniu itp.Ciesze sie,ze dobrze sie czuje i rola mamusi tak bardzo ci sie podoba,dobrze,ze masz kumpele Magde Kolo siebie wiec razem mozecie chodzic na spacerki,ja jauz nie moge sie doczekac lata jak wszystkie umowimy sie na Piknik do parku ;D
Maggusia no w koncu cos napisalas i oczywiscie WIELKIE GRATUALCJIE ,swietnie masz synka,kolejny mezczyzna na forum ;) czekam na realcjie z porodu i fotki malego Brian
Maja33 wspaniale sa poczatkowe miesiace ciazy,wszystrko tak bardzo ciekawi,oczekiwanie na pierwsze kopnaiki,Usg,oj uroczy jest ten czas,ale koncowka sie barzdo dluzy,zreszta czytasz jak Ara juz bardzo by chciala urodzic i ma oczekiwania juz dosc,wcale sie nie dziwie.Najwazniejsze,ze czujesz sie dobrze i maluszek rosnie,jak tylko brzuszek bedzie widac przeslij fotke,tak w ogole to chyba nie mialysmy okazji zobaczyc twojej twarzyczki???
Ara cierpliwosci,wiem,ze juz ci jej brakuje i wszystko gra na nerwach,pamietam jak Anya to samo przechodzila,zycze abys nie czekala az tak dlugo.Trzymam kciuski i myslami jestesm kazdego dnia z Toba ;)
Izusia wszystko w parktyce wyjdzie i za pare miechow bedziemy nadal sie uczyc jak byc rodzicem,wiec sie nie martw,ze czegos niewiesz,przeciesz nikt nas nie uczy byc matka,niedlugo my bedziemy radzic innym nowym mamuska,wszytko sie nauczymy z pomoca doswiadczonych rad,ktorek masz racjie i popieram sa bezcenne.DZIEKI LASKI ;)

A jak tam inne mamusie tak ucichly:Anya u ciebie I Josh wszystko ok???Dorcia ,Ivonek pewnie wciazy nie maja internetu po przeprowadzce,dajcie laski znac co u was???Bassia co u ciebie i  Nicolasa ucichlas???Beta kochan a ty czemu milczysz,wszystko ok ,jak Tomaszek i twoje samopoczucie???Malenkaa20 a jak twoj ciaza przebiega???Cela a ty to juz do nas wogole nie zagladasz,pewnie na majowki sie przezucialas zupelnie co,hi,hi,hi jak towje zdrowko???Fioolka81 a ty pochlonieta pewnie zajmowaniem sie bobaskiem,skrobnij cos,moze jakies fotki,jak sie czujesz w roli mamuci???
Reszte co nie wymienilam pzreprawsza i oczywiscie o zdrowko pytam!!! ;D!!!

Ide cos przekasic
Pozrawiam goraca
Dobrej nocki zycze ;)

Tamarunia pisze:
Aro napewno ci ciezko, ale juz niedlugo!!!Pamietasz sama z reszta jak Anya czekala czekala i w koncu urodzial:):)a teraz tak czas szybko leci:) ja mam do Ciebie pytanko!!!Czy mozesz mi przypomniec nazwe tej firmmy wysylkowej z Polski, ktora zajmuje sie sprzedaza ksiazek, dvd itp?ni jak nie moge sobie przypomniec, a jest mi teraz potzrebne mocno!dzieki z gory!!i Trzymaj sie!!!w koncu sie doczekasz!

tamarunia, sa dwie, jest www.stereo.pl - oni maja tanie przesylki i jest www.merlin.com.pl tam troche wiecej za przesylke sie placi, ale maja wiekszy asortyment i chyba sa dluzej na rynku. ale stereo tez jest dobre :)

reklama
Tamarunia sliczniutko wygladasz.

Maxim masz racje dobrze ze mam Madzie zawsze to razniej we dwie,a w szczegolnosci ze super sie dogadujemy.

Ara wiem co masz na mysli,ostatnie dni to katorga i oczywiscie strach czy wszystko w porzadku,ale musisz jeszcze troszke wytrzymac.

Maggusia OGROMNIASTE GRATULACJE,a jak Twoje samopoczucie,jak znajdziesz chwilke to napisz cos wiecej.

Ulinka slyszalam ze jest nowy lek na raka,ktory w Angli jest podawany tylko osobom w zaawansowanym stadium,ale niestety nie znam nazwy gdybys cos wiedziala to prosze daj znac,bo tez szukam informacji dla znajomego.

U nas calkiem milo minal dzionek tylko synek obudzil sie o 7 rano i juz nie chcial spac a ja przeciwnie no ale coz sila wyzsza,za to po poludniu 1 raz od wyjazdu mamuski moglam sie przespac,bo przewaznie mam cos do zrobienia jak Olivierek spi,ale dzisiaj mnie zmozylo.

Do góry