reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Martuska pisze:
Tamarunia nie podawalm soli do noska. Nie bylo potrzeby. Slyszlam, ze sol morska to podaja ale jak dziecko ma katarek, a tak to nie widze otrzeby, chyba ze ewidentnie dziecko ma sucho w nosku. A oczyszczalm gruszka gumowa. Mowia, zeby uwazac, bo mozna dziecku uszkodzic blonki. Staralam sie byc ostrozna i zawsze jakies tam biale glutki male wyciaglam, zeby czysto oddychal. Potem uzywalam patyczkow do noska, ale to tak z wierzchu jak juz cos prawie wystawalo.

Martuska ja tez uzywalam soli tylko wtedy jak nochal byl zapchany... a jesli chodzi o czyszczanie noska to polecam fride... super czysci nosek, a do tego jest duzo bezpieczniejsza niz gruszka.. serio.. goraco polecam..

pozdr

reklama
Hej dziewczyny ;D oj cos dzis pogoda daje po palic bo senna jestem,a wczoraj caly dzien zle sie czulam i lezalam,rano tak zakrecilo mi sie w glowie i potem caly dzien slabo sie czulam cisnienie mialam podwyzszone,nogi napuchly,ale dobrze,ze dzisiaj juz lepiej.Bylam rano zalatwic lekarza,ale nici bo w klinice do ktorej chcialam sie zapisac juz nie rejestruja,bo za duzo maja pacjetow,szkoda,
musze szukac dalej.Nachodzial sie troche i moj blad bo mialam buty na plaskim i nogi mnie bola,stopy pieka ::)
Ulinka sliczna twoja corosia ;D Wiem co to bez meza przezywac samotnie nocki,ale masz Maje wiec jest weselej,a dni szybko uciekaja i maz juz niedlugo do was znowu dolaczy ;)
Martuska no szkoda,ze niechesz wkleci,milo powsponinac ;)
Tamarunia przygotowani dobiegaja koncowi,wciaz nie znasz daty CC???A mama jeszcze tydzien i bedzie.
Jak widze kazdy ma swoje metody,ale tak jak piszecie kazda jest skuteczna,oczywiscie nalezy uwazac aby infekcja sie nie dostala do pepuszka
Lwica przeslij fotki Oliwerka,ciekawa jaki jest duzy???Mowisz,ze na wakcjie do Polski wspaniale dziadkowie sie uciesza,odleglosc robi swoje.A jak twoje samopoczucie???
oj w domu siedze,ale jakosc ostatnio nie mam nastroju aby siedzien na kompie,krzyze za szybko daja o sobie znac i nogi dretwieja,
uciekam zjesc obiadek,dzis tatko gotuje kopyta z sosem pieczarkowym,mniam mniam

Caluje was wszystkie i pozdrawiam goraco ;D

Hej dziewczyki!Tak sobie czytam posty i jednoczesnie ciesze sie, ze tyle rad dajecie przyszlym mamom.Dzieki temu bedzie nam latwiej(mam nadzieje)opiekowac sie maszymi maluszkami.Ja dokladnie chcialam zadac wam te same pytania co Tamarunia ale widze ze juz nie musze.Jakie to nasze forum jest cenne, Naprawde!!!I powiem wam, ze ja tez mam podobne obawy jak Tamarunia, ciagle o cos pytam i wydaje mi sie , ze powinnam wiedziec, a skoro nie wiem to co ze mnie za przyszla mama.Ale racjonalnie myslac skad mam to wiedziec.Wszystko wyjdzie w praktyce.Ale wiecie co jak nie bylam w ciazy to myslalam, ze wiem wiele na temat pielegnacji noworodkow i wszystkiego co sie wiaze z zyciem takiego malca.A teraz chwilami mam wrazenie ze najprostszych rzeczy nie wiem.Ale poczekamy, zobaczymy.W koncu praktyka czyni mistrza, prawda?!:):):)
Pozdrawiam was wszystkie cieplo!

Dziekujemy za wszystkie mile slowa...Jak na razie dajemy rade same, myslalam nawet ze bedzie duzo gorzej. :p :p :pFajnie ze jest ladna pogoda wiec duzo spacerujemy
Maja grzeczna, jest na etapie ogladania wlasnych raczek i robienia przy tym stasznego zeza...mam nadzieje ze jej to przejdzie.
Tamarunia- 28 kwiecien czyli to juz rzeczywiscie tuz tuz...My 28 jedziemy do Polski, wiec bedzie to dzien wielkich zmian...Co do tych pepuli- to rzeczywiscie im mniej tych wszystkich"ulepszaczy "dla dziecka, tym lepiej. Ja tez nie smarowalam niczym i pepek zagoil sie w pare dni.Staram sie tez uzywac jak najmniej kosmetykow dla dziecka, poki co (odpukac) Maja ma ladna skore.
Tak z innej nieco beczki- czy ktoras z Was zna przypadek lub kogos kto pokonal nowotwor drogami medycyny niekonwencjonalnej? Lub moze slyszalyscie o jakims przypadku? Jezu, jest to dla mnie teraz bardzo wazne...Wiec jesli ktoras cos wie lub slyszala prosze o odpis.Szukam na internecie caly czas, jest tego w cholere, nie wiadomo komu wierzyc, ktore moga byc skuteczne a ktore to tylko naciaganie ludzi na kase!

czesc kobitki!

maxin- to zostalo ci juz tylko pare dni do maciezynskiego?? ale super- na pewno juz nie mozesz sie doczekac. my chcemy chrzcic w polsce na wielkanoc, wlasnie jestesmy w trakcie zaltwiania paszporu- mam nadzieje ze zdazymy na czas bo 11 juz chcemy leciec!
tamaraunia- zadna z ciebie dupa nie jest ;D ;D ;Dto normalne z nie wiesz wszystkiego o pielegnacji malca,
ja tez bylam kompletnie zielona w tych sparawach (a mam 31 lat!!) ale wiedzialam ze bedzie ze mna moja mama, i ze jest siostra do ktorej zawsze moge zadzwonic i ze jakos sobie poradze..my pepuszek troche przemywalismy rozcienczonym spirytusem a noska nie nawilzamy bo ie ma takiej potrzeby- mieszkanie nie jest sucha a maja czesto kicha...
izunia- i do ciebie to samo co do tamaruni - tylko bez paniki!! ;)wszystko przyjdzie naturalnie i z czasem
Ulinka - super twoje sloneczko jest! sliczniusia- i moze tylko troszeczke podobna do mojej Majeczki :)
jesli chodzi o leczenie metadami niekonwencjonalnymi to nie znam jednego lekarza w gdansku i on podobno leczy rowniez raka ale nie wiem na ile skutecznie. ja bylam u niego raz jak szukalam pomocy dla mojego taty- niestety okazalo sie za pozno...on chcial sie podjac leczenia pomimo tego ze moj tato byl juz w ostatnim stadium choroby ..ah nie bede o tym pisac bo ciezko na sercu....ale jak chcesz to dam ci namiary- jesli on tam jeszce przyjmuje- to bylo 3 latat temu jak u niego bylam.
lwico- czekamy na zdjatka!

ech dzieki dziewczyny, wiem, ze z czasem nabiore, nabierzemy doswiadczenia i bedzie ok. Nie do razu wszytsjko monza umiec ;D ;D ;D
Maxin Wlasnie dzis sie dowiedzialam ze bede miala cesarke 28 kwietnia. w piatek. Tak wiec bedzie to juz poczatek 40tygodni, czyli normalnie:)
Dochodze powoli do wniosku, ze nie trzeba tego spirtu uzywac, i faktycznie chyba im mniej ulepszaczy tym lepiej:)

dzis kupilismy firaneczki i zaslonki:)::):)):)coraz "blizej" do porordu i coraz fajniej sie robi w naszym miezkaniu:)

pozdrawiam!!!!papa!!!

Maxim ja czuje sie swietnie,macierzynstwo to wspaniala sprawa,nawet jak czase jestem zmeczona to kazdy usmiech Olivierka mi wynagradza zmeczenie.Synek uwielbia jazde samochodem i spacery,wtedy spi mu sie najlepiej.

Niestety musze konczyc bo tygrysewk jedzonka sie dopomina.Pa

Malvinko
nie, nie .. nie chodzilo mi o plantex tylko o takie cudo... moja psiapsola mowi ze pije codzinnie i super sie po nich czuje i ona i jej cora [mowi ze baki sadzi jak ta lala  :laugh: :laugh: :laugh:].. jak bedziesz miala mozliwosc to sprobuj..

leedsanko- dzieki za linka o herbatce! jedziemy wkrotce do Polski (hurrra!!) wiec poszukamy tej bocianiej herbatki ;)

reklama
Witam z samego.... popoludnia!poki moge to sobie spie:):):):)potem trudno powiedziec co bedzie, dlatego spie do 10, 11. hehe.jem sniadanko i bb:)::))uzaleznienie chyba jakies?

Dziewczyny czy orientujecie sie w jakichs DARMOWYCH kursach angielskiego, czy innych ciekawych. w sumie mam teraz czs zeby szukac, a wiec rozgladam sie. Moze macie jakies linki?moze cos slyszalyscie?Prosze bardzo JESZCZE RAZ:):):) o podzielenie sie wiadomosciami:):):)

Do góry