reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam Mamusie!

Ja dzis kicham ciagle i na dodatek mam katar grrr:confused2:
Po za tym Brianek chodzi do przedszkola!
Wczoraj pani powiedziala ,ze juz od teraz zaczyna przedszkole i moge go zostawic samego jesli chce ,a jesli nie to moge isc.
Poszlam do Brianka zapytalam czy chce zostac powiedzial,ze tak dal mi buzi i powiedzial see you mamusiu!:-)
Poszlam zrobic sobie zakupy i gdy wracalam tylko spojzalam w okno przedszkola ,a tu moj synek z rece trzymal sie z dziecmi i tanczyli w kolo i spiewali jakies piosenki bardzo byl uradowany wiec poszlam do kolezanki na kawe:-pgdy przyszlam po niego siedzial ladnie dziecmi ,a pani opowiadala im cos.Jak pani powiedziala Brian twoja mamusia podlecial do mnie i ja zapytalam czy bylo fajnie?
a on na to,ze tak i ,ze chce tu chodzic do przedszkola :-)
A wiec z mojej perspektywy patrzac przedszkole jest ladne w srodku dzieci maja komputery co mnie naprawde zdziwilo i mile zaskoczylo sa tez tam rozne zabawki ,maja aree z piaskownica,drugie pomieszczenie wyposazone w miniaturowe pralki,kuchenki i tam dzieci bawia sie w dom walkuja ciasta itd :-) w nastepnym pomieszczeniu znajduje sie pianino i tam tez panie prowadza zajecia ,ze np czytaja bajki itd,jest tez plac zabaw dla dzieci na dworze jezdza rowerkami,slizgawki drabinki itd kazdego dnia na 20 minut sa tam wypuszczani jak nie leje deszcz:-),no i maja 2 pomieszczenia z wc ,suszarka mala na raczki i umywalkami :-)
Oczywiscie dzis musze zakupic mundurek pani powiedziala,ze moge kupic w asdzie za mniejsza kwote ,ale te z asdy nie maja loga szkoly wiec powiedzialam,ze jak juz mundurek niech ma pozadny:tak: prawda?Tylko pojechalam wczoraj do asdy po spodnie i buty czarne to nie bylo rozmiarow spodni na Brianka ,a butow to juz wogole nie bylo!:eek:
Musze tez Briankowi kupic teczke,albo plecak tylko nie wiem co oni maja tam nosic w srodku?haha:-p
Troche mam daleko do tego przedszkola ,bo na nogach w jedna strone wychodzi jakies 20 minut,,jest blizej przedzszkole jeszcze,ale ja juz mu nie bede zmieniac,bo jak mu sie podoba no to po co prawda?:-)
No i oczywiscie Brianek tam jest jedyny polak jak narazie w tej grupie.

Ale sie rozpisalam co o tym przedszkolu?hehe:laugh2:
A tak po za tym teraz wyjezdzamy w nastepnym tygodniu ,a yu kurde nastepny wydatek z mundurkiem ,a wiadomo chce sie jakas kasiurke wziasc ze soba no,ale jak mus to mus.Ciesze sie ,ze juz mam za soba poszukiwania przedszkoli i ,ze juz chodzi tam:-)

Dziewczyny ja tez czasem cos napisze i nie zostanie mi odpisane to normalka tutaj jest tyle osob,ze czasem cos umknie jednej czy drugiej ,zeby odpisac:-)

Ada szczerze to wspolczuje tego sprzatania ja wiem jak sie mieszka z ludzmi i nigdy bym sie juz tego nie podjela nigdy!:sorry:bo zawsze jest problem wlasnie sprzatania:confused2:
zycze ci zebyscie jak najszybciej byli na swoim:-)
A Kondzio slodziak rozesmiany:-)

Joklis wspolczuje nocek zarwanych :sorry:

Pinka ale pozniej zamierzasz tu wrocic czy nie?

Pozdrawiam i sle ciumaski!

reklama
Hejka laski
Jesli chodzi o odpowiedzi to ja tez czasami zapytam o cos i nie oczekuje ze kazdy mi odpowie bo nie kazdy moze znac odpowiedziec na pytanie albo jesli wchodze po jednym dniu nieobecnosci i widze ze dziewczyny juz komuus odpowedzialy to po co ja mam jeszcze dodawac swoje 3 grosze.
Magusia no to super ze Brianek tak szybko sie zaklimatyzowal.U nas bylo tak samoi z przedszkolem i szkoła.Ja płakałam ja k Kolin zostawał a on mowił "no idz już mama".Pewnie zebym mu sita z tym płakaniem nie robiła:-).
Joklis no to nocka nie przespana ja tak miałam w zeszłym tyg cały tydzien młody sie budził po 12 a potem około 4 i 7 rano juz wstawał.Ale tez był zakatarzony i pewnie dla tego,bo teraz juz mu przeszłoi od kilku dni spi ładnie.A dodam ze juz duzy chłopak z niego,twoja jeszcze malutka,ale szybko sie oduczyła nocnego karmienia super.
Pinka a w pl tez rozkrecasz jakis biznesik bo kiedys cos wspominalas ze chcialabys w PL otworzyc i wróccic do kraju na stałe.No to bedziesz podózowac miedzy PL a UK.
Ada nigdy nie mieszkalam z kims ale wspołczuje.Ja bym chyba wyszla z siebie jakbym miala tak sprzatac a ktoss inny miał by to w ....Faktycznie duzy synus juz,ale czas leci.

Dziewczyny ja tez weszłam z ciekawosci i powiem wam ze mi sie nie potwierdzilo,wychodzi mi ze powinnam miec 2 dziewczynki.:-D

Witam
Joklis to pomysl ze ja mialam takie noski przez 14 mies.noc w noc:no:teraz jest troche lepiej:sorry:
Ada ja jak bym miala po kims sprzatac to by mnie cala ulica slyszala:no:skoro macie wytyczone dyzury to znaczy ze sie wszyscy zgodzili wiec niech zkasuja rekawy i sprzatja:angry::angry:oni cie wykorzystuja bo sprzatnelas i raz i dalej to robisz....a zostaw to a jak ty bedziesz chciala skorzystac z czegos a bedzie brudne to im powiedz ze potrzebujesz tego,stan i czekaj az umyja:angry::angry:niczyja sluzaca nie jestes:no:

Kobiety co do tego kalendarza to jak mam czytac bo cos nie jaze:no:moj wiek i miesiac zajscia w ciaze???

Maggusia zapomnialam oczywiscie napisac ze super ze maly tak sie zaklimatyzowal:tak:no i z tego co opisujesz to naprawde fajnie wyglada to przedszkole:tak::tak:

boshhh a ja zaraz do pracy a maly spi:angry:niedawno zasnal,jak na zlosc:no:bede musiala go wybudzac:baffled:

hej kobitki :)
sorki, że ostatnio nie piszę, ale chora jestem. znowu zatoki mi dokuczają :-:)-:)-(
u nas wszystko ok. Oliwka siusia już do ubikacji he he, jak pokazałam jej nakładkę na sedes, już nie chce korzystać z nocniczka...
ale ostatnio busy na tym forum, sorki, ale nie dam rady wszystkim Wam odpisać.

Madziula zostań z nami i nie obrażaj się ;-)

Ada ale ten Twój bąbelek ma oczy :-) A co do mieszkania z kimś, to wiem coś na ten temat i zawsze będą jakieś zgrzyty, także ogólnie nie polecam.

Maggusia to super, że synek tak szybko zaklimatyzował się w przedszkolu. Ja jestem na etapie sprawdzania gdzie moje dziecię mogłoby pójść za rok.

oki, kobitki uciekam spać, bo padam.

Pinka a co Ty to za plany masz? tajemniczo to brzmi :cool2: tak czy siak trzymam kciuki ;-) ja jedynie wiem, że nie mogłabym z chłopem na odległość żyć.

witam się z rana.
strasznie się dziś nie wyspałam, ale to moja wina, bo poszłam wczoraj spać o 12.30, a to stanowczo za późno dla mnie :sorry:
choróbsko wciąż mnie trzyma, ale biorę lekarstwa, więc mam nadzieję, że góra dwa dni i będzie ok.
pogoda u nas dziś super, więc jakiś spacerek zaliczymy :tak:
miłego dzionka kobitki :-)

Witam Mamusie!

Ja tez jestem przezebiona i dzis musze sobie cos kupic do picia na przeziebienie ,bo biore tylko ibuprofen..mam tak zatkana dziurke jedna w nosie ,ze ledwo oddycham:eek: na dodatek dostalam @ wiec ledwo zyje :confused2:.
Kupilam wczoraj Briankowi w przedszkolu jumper jeszcze musze dokupic spodnie czarne i buty ,ale pewnie juz kupie po wakacjach,albo tam kupie :-)
Dzis tez musze malego zaprowadzic do przedszkola.
Na dodatek nie mam pomyslu na obiad przejadlo mi sie mieso,makaro z serem i pizze :cool2:chyba nie mam na nic ochoty przez to przeziebienie:confused2:

Syla zdrowka zycze!
a gdzie reszta dziwecyzn?

A dziewczyny gdzie jest ten licznik co pokazuje kiedy jakiej plci dziecie robic?:-pchyba cos przeoczylam hehe:laugh2:

A dawno nie widzialam tu KIK gdzie ona jest?
Pozdrawiam i sle ciumaski!

Czesc dziewczyny...
Dopiero do domu wrocilam, troche latania bylo, bylam u lekarza, potem zarejestrowac sie w agencji, bo od nastepnego weekendu prace zaczynam, no i jeszcze raz porozmawiac z szefem... Dopiero co Chloe polozylam, no wiec mam chwile...
Syla, Maggusia no to i Was chorobsko dopadlo... Nie wiem, chyba taki sezon na choroby... Maggusia co do tabeli to madziula linka wkleila na jednym ze swoich postow...
Kwiateczek nie wyobrazam sobie takich nocek do 14tu miesiecy... Wczoraj bylo to samo, mala pol nocy nie spala, tylko poplakiwala bidulka... No ale niestety nie zabronie zebom rosnac... :-D:-D:tak:
Ada jestem pewna ze juz kiedys pisalam, ze to wlasnie powod, dla ktorego mieszkamy sami... Niewazne jak mili ludzie, jak bardzo sie znacie i lubicie, problemy zawsze sie zaczynaja jak sie zamieszka razem... Mieszkalam z kilkoma ludzmi wczesniej i tylko o moich dwoch najlepszych psiapsiolach moge powiedziec, ze mieszkalo nam sie super... Wprowadzilabym sie z nimi jutro, gdyby sytuacja byla inna... A Kondzio juz taaaki duzy... Oczka ma sliczne, takie wielgachne...
Biegne cos zjesc, bo w brzuszku burczy, jeszcze dzis nic nie jadlam... Pozdrawiam

witam wszystkie mamusie!!! postanowilam ze i j moze do was dolacze. jeszcze nie jestem mamusia ale nosze w brzuszku dwa malenstwa i termin mam na styczen. podobnie jak wy jestem z UK a mianoweicie z portsmouth. bede tu zaglada bo zawsze przydadza sie rady innych mamus z uk. Pozdrawiam serdecznie :-))))

Ostatnia edycja:
reklama
witam laseczki

monia- na poczatku gratuluje podwojnego szczescia:tak::tak::tak::tak: i pisz jak najczesciej napewno w miare mozliwosci dziewczyny pomogą:-D
maggusia- no to superowe to przedszkole jestem pod wrazeniem tego co oni tam maja super ze synkowi sie podoba:-D:-D
Izka- tak chciałam kiedys w polsce zaklad otworzyc fryzjerski ale juz odbieglam od tych planow teraz kreci mnie fotografia...........

męzus obiecał mi profesjonalny aparat na swieta i chce sie podszkolic i robic zdjecia na weselach:-D:-D:-D kilka razy probowalam robic zdjecia takim super aparatem i powiem ze wyszły super bo obrabiac to potrafie........wiec jak to wypali to bede sie bardzo cieszyc..............

szkoda ze maggusia i Gosia slubuja za rok bo bym pocwiczyła juz na ich weselach jak by mi pozwoliły heeheh

dzis valowalismy w sklepie i padam na pysk niestey
pokaze wam focie jak narazie wyglad tylko sie nie przestraszcie heheh bo ja narazie wszystko w rozkladzie.............

Załączniki

• SL374439.jpg
    SL374439.jpg
    29,2 KB · Wyświetleń: 65
  • SL374441.jpg
    SL374441.jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 59
  • SL374442.jpg
    SL374442.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 62
Do góry