reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

maggusia- planowane nie bylo:no: jak juz,ale jak cos sie tamwykluje to bedzie super!!!! zobaczymy dzis znow brzuchol pobolewa jak na @ a wkladka przez noc czysta:sorry::sorry::sorry::sorry::sorry:

a cycki to mnie tak bola ze az sie dotknac nie moge:-p:-p:-pmoj organizm chyba oszalał ehheh

reklama
witam. ja ganiam , jak kot z pecherzem . gdy wychodze kolo 10, to wracam kolo15-16:-)a potemobiad, dzieci i sprzatanie i czas leci , jak zwariowany.
sorry, ze nei mam czasu, ale ledwie sie wyrabiam .
no i chlopaki wstali.:confused2: milego dizonka.

Czesc kobiety!!!
Dzisiaj troche ladniej na dworze niz wczoraj, moze sie na jakis spacerek wybierzemy...
Pinka no to trzymam kciuki... Choc jak dziewczyny pisza, moze to byc spowodowane stresem, i cala ta bieganina...
Gosiu ja robilam cytologie w Londynie... Niestety, dosyc drogi interes (za wizyte, usg i cytologie zaplacilam £100 w zeszlym roku) i jak mi przyszlo, ze musze za 3 miesiace powtorzyc, bo wyniki nieczytelne, dalam sobie spokoj z Londynem, bo dla mnie to nie tylko wizyta, ale jeszcze dojazd, i chcialam sie umowic tutaj... Ale bylam wtedy w ciazy i tutaj mi nie zrobili... Ide z mala w piatek do lekarza, to sama tez sie umowie...
Maggusia my mielismy stluczke w styczniu... Ja bylam wtedy w 39 tygodniu ciazy- myslalam, ze urodze :-)... Wina byla nasza i tez chcielismy sie dogadac, bo brat mojego jest mechanikiem, ale baba na to nie poszla... Mojemu chodzilo o to, zeby nie stracic "no claims bonus" bo nie mial stluczki 10 lat, dlatego sie chcial ugadac, bo ubezpieczenie i tak za wszystko zapalcilo... A co do wspoomagania, to kloccie sie ile mozecie... Jak zepsuli, to niech naprawia...
Moja mala wczoraj pierwszy raz sie przekulala z pleckow na brzuszek!!! No i jak zrobila to pierwszy raz, to pozniej nic tylko sie kulala caly wieczor... Ale sie usmialam!!! No i w koncu wybieramy sie dzis wieczor na zakupy, bo lodowka swieci pustkami... Nienawidze takich zakupow... Zazwyczaj godzina lub dwie z glowy i 100£ wydane!!! Nie wiem, wydaje mi sie, czy wszedzie teraz tak drogo... My zazwyczaj do tesco lub asdy jezdzimy i zawsze kupa kasy idzie... Tez tak macie? Buziaczki

Joklis to czemu robilas cytologie prywatnie???gratuluje przekrecania,teraz sie powoli zacznie pilnowanie:-)zanim sie obejrzysz to wstanie:tak:
Magusia wlasnie wstal z drzemki i jest lepiej teraz tylko ze obudzil sie o 7.30 a 8,40 juz spal:baffled:ale widac po zachowaniu juz ze lepiej:tak:ale za uszko sie dalej lapie:no:wlasnie 2 razy go przebralam z kupy i wlasnie dorobil 3 raz:baffled:
Pinka musze Ci po gratulowac:tak::tak:masz takie objawy jak mialam z Kondziem:tak::-)lepiej zrob test i na siebie uwazaj:tak::tak:mniej stresowac sie juz staraj:sorry:o ile to mozliwe ale lepiej juz przyjmuj wszytsko z olewka no i buziaki ode mnie:-)

Witam Mamusie!

Ja mam dzis jakis taki dziny dzien brzuszek mnie boli i dziwnie sie czuje:eek:nawet chleba mi sie nie chcialo jesc tylko jogurt.Moze dlatego,ze dzis za szybkow stalam,bo pierwsze mnie D obudzil,a pozniej maly mnie zerwal z lozka i w sumie z takiego mocnego snu zostalam dwa razy obudzona.

Mam isc do sklepu po odzywke krem i cos do zmywania buzi ,bo mi sie juz skonczylo,a do sklepu tzn najblizszej apteki mam dosc daleko w jedna strone na nogach z 30minut bede szla z wozkiem napewno:eek:

Joklis no wlasnie z ubezpieczenia jeszcze sie nie odzywaja,a maja nam zrobic to wgniecenie ,ktore nam zrobila sasiadka.Przyslali nam wczoraj na konto jakies 24f ale my nie wiemy o co to chodzi:eek:
Natomiast to lozysko wiemy ,ze to nie jest wina tej naszej sasiadki ,bo to z innej strony nam padlo niz z tej co uderzyla wiec zaczelismy robic na wlasna reke i juz jest ok ,natomiast to wspomaganie dalej nie dziala szok:angry:
Co do zakupow to ja jezdze do Lidla raczej i do polskiego sklepu.
W polski sklepie kupuje jakies takie krojone szynki,parowki cielece.W lidlu soki miesa i cos do domu zeby wysprzatac itd.
Do Asdy jezdzimy soradycznie.
Ja jak ide do lidla to nie wydaje 100f.
Raczej idzie nam z 30-40f ,ale wiadomo jeszcze cos w tygodniu dokupie.No i Polski sklep to idzie nam z 10 na szynki i cos tam jeszcze ,ale tez w tygodniu co tam dokupie:-) czasem.
No wiec tak w sumie nie wiem ile na tydien idzie kasy na jedzenie,ale zycie wiadomo tu nie jest takie tanie,jednak i tak uwazam ,ze tu jest lepiej niz w PL,bo jak w PL bylam tonzastanawialam sie jak tam ludzie daja rade jak sama zwykla woda kosztuje ponad 3zl:eek:

Kik gdzie tak biegasz?:-)
odezwij sie na gg bo twoj nr gg mi sie zpodzial .bo gg mi sie popsulo stracilam liste kontaktow :baffled:

Pineczka a to jakbys chciala to ok nie ma co panikowac:-):-),bo ja np teraz nie jestem gotowa na drugie.Choc czasem tak sobie mysle i tak sobie rozmawiamy o drugim:-)

Kwiateczek to dobrze,ze juz o wiele lepiej:-)

Pozdrawiam i sle ciumaski!

kwiateczek do Londynu pojechalam jak sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy... Poszlam tutaj do lekarza i powiedzialam, ze test robilam 3 razy i wyszedl pozytywny, a one mnie pytaja "to jestes w ciazy czy nie?"... Mowie znowu, ze robilam test 3 razy i wyszedl pozytywny, a te znowu swoje, no i umowily mnie prosto do poloznej... Wiec pojechalam potwierdzic do Londynu... No a tam lekarz mi powiedzial, ze skoro dluzszy czas nie bylam u ginekologa, a 25 lat skonczone, to trzeba zrobic cytologie...
maggusia mi tez nie wydaje sie normalne, ze my tyle wydajemy... Ja tez do polskiego sklepu jezdze, to jeszcze tam mi dodatkowo idzie jakies 30£ tygodniowo... Po prostu nie wiem jak my to robimy, a oszczedzic cos bysmy chcieli...
A i dziewczyny mam pytanko... Kiedy podcielyscie waszym pociechom wloski pierwszy raz? Bo mojej malutkiej to zaczynaja do oczek wchodzic, ale ktos mi nagadal, ze nie wolno pierwszych pare lat... Prawda, czy nie? Buziaczki

joklis- wydaje mi sie ze spokojnie po ciazy powinnas dostac zaproszenie z przychodni na cytologie (darmowa)
Jesli codzi o wloski to mojej dopiero niedawno tak troszke podcinalam koncowki a tez jej wchodzily do oczek jak byla malutka. Nadal jej wchodza bo rosnie ten meszek nad czolem- jak jeden sie zapusci i da sie upiac to kolejny idzie hehehe i nie obcinam.
Jesli chodzi o zakupy to u nas tez 80-100£ tygodniowo schodzi (z pieluchami, mlekiem dla malej). Nie wiem jak mozna wydac 40£ tygodniowo na trzyosobowa rodzine jak nasza :baffled: Zapewne jak pieluchy nam odejda to bedzie jakies 10£ mniej na tydzien. Nie wiem jakbym liczyla, to jak gotuje wszytsko sama - obiad, podwieczorek, kolacja, raz w tygodniu jakies ciasto- zadnych gotowych potraw,deserow- to nawet jakbym kupowala wszytskie skladniki na posilki w lidlu to bym bodajze zaoszczedzila 10£ (z tymze polowe skladnikow bym tam nie dostala hihihi) to by tygodniowo wyszlo okolo 80-90£... Do Pl sklepu nie chodze po wedliny bo na tydzien tez nas wynosila jak ciebie 30£ (a w rezultacie malo co bylo w siatce-takie u nas ceny ) a ze do sklepu mamy daleko to kupujemy wedline jakas lepsza ang.

Maggusia- pewnie jak dodasz zakupy w ciagu tygodnia to ci wyjdzie tygdniowo 70-80 £ ;-)

Pinka- no ciekwa jestem....co to bedzie...:-)
Ja nadzerke mam i pytalam mi sie czy cos sie dzieje itd Powiedziala mi ze nadzerka sama w sobie nie jest zadna choroba - zreszta z PL tez tak lepsi lekarze mowia ale sa jeszcze rzeznicy co tylko jak ujrza to zaraz za wypalanie sie biora lub wymrazanie - i powiedziala mi (to byla informacja dla mnie bo bylam pierwszy raz na tym badaniu w UK) ale jakby pojawily sie kiedykolwiek jakies plamienia miedzy cyklami to mam przyjsc i wytycza mi kolejne badanie cytologiczne, bo plamienia musza byc pod kontola jesli nie sa w polowie cyklu.

Joklis- gratki dla malej!!!!!!!!!!!!!! zdolna babka:-D:-D:-D co do wlosków to ja pierwszy raz podciełam mojej ale tylko grzywke jak miała 14 miesiecy i nadal tylko grzywke podcinam bo moja ma liche te wloski i krotkie wiec nie chce jej oszpecac.............
twoja slicznie wtych kudelkach wyglada czemu chcesz jej obciac??????

u nas zakupy to tez około 100 Pound:szok::szok: i czasami jest tak ze nic w siatkach nie ma:no::no::no:

Gosia- to mowisz ze nadzerki usowac nie trzeba tak??? musze sobie poczytac troszke o niej bo przed ciaza miałam miec zabieg ale nie poszlam ze strachu:baffled::baffled::baffled::baffled:.............
magusia- czy chcemy to nie wiem planowane nie było ale jak by sie okazało ze juz jestem w ciazy no to bym sie cieszyła,no bo coz innego by mi pozostało???
Kwiateczek- ty mi tu jeszcze kochana nie gratuluj:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: bo narazie to nie ma czego...............dobrze ze Kondziu juz sie lepiej ma:tak::tak::tak:

dzis w pracy tak sie walnelam w noge o żelazne krzesło :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:trafiłam prosto w piszczel i teraz pół nogi jak bania:angry::angry::angry::angry:szok szok szok.............

reklama
pinka zrob test dla pewnosci
a co do nogi to niezle musialas sie walnac jak noga ci sie zrobila jak bania
uwazaj na siebei i daj znac po testowaniu
mielgo wieczorku

Do góry