reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam Mamusie!

Piekna pogoda co?
Ja jakiegos lenia mam :-p
Dzis troche pospalismy,maly przyszedl do nas kolo 7:00 do lozka i tak spalismy do 11:30 :cool2:
Dzis troche chyba posprzatam,czekam na mojego az naprawi mi rure od odkurzacza:baffled:grrrrr hehe.
Musze pomyc podlogi itd.
a pozniej nie wiem moze sie zbierzemy na plac zabaw z malym taki gumowy gdzie jest pelno kulek:-)

Joklis lampe kupuje sie 4x9 czyli 36watt.Nie radze ci kupowac zeli ktorych nie zna sie firm lub jakis np z argosa w zestawach czy na ebayu bo to sa zele naprawde cienkie albo sie nie utwardza albo zaraz odpadnie pazur.Oczywiscie mozesz sobie sama zrobic,ale to nie jest taka prosta sprawa jak sie wydaje.Trzeba wiedziec o roznych katach jak pilowac itd zeby nie uszkodzic naturalnej plytki.Trzeba wyrownac przejscie miedzy tipsem a naturalna plytka.Tego nie da sie tak opisac.To wszytsko ja dowiedzialam sie z kursu najlepiej isc wlansie na taki i...nauczyc sie bo tam wszytsko dokladnie jest pokazane.
To nie jest tak ze naklada sie tylko zel ale i rozne specyfiki,zeby trzymalo itd...
Chcialabym ci to opisac ale wlasnie tego sie chyba tak nie da jak sie nie ma kursu albo jak ktos naprawde wogole nie mial z tum stycznosci.Zel naklada sie tak zeby byla linia C czyli taka jakby gorke sie robi na gorze,ale to musi wszytsko byc rowne.
Jak masz jeszcze jakies pytania to pytaj:-)

Malgorzatka bardzo wspolczuje twojej rodzince:zawstydzona/y:a moze niech tata zmieni lekarza:confused:

Pinka fakjnie widze spedziliscie niedziele:blink:napewno fajna atrakcja byly te samoloty.
My czasem jezdzimy na taka polane i tam bardzo nisko lataja i lezymy na trawie i ogladamy:-)

Pozdrawiam i sle ciumaski!

reklama
Maggusia a jesli tipsow nie zakladam, to czy musze swojego paznokcia tak mocno spilowywac? Bo jak mialam wczesniej akryle, to mialam tak spilowana plytke, ze pozniej paznokcie mi miesiac do siebie dochodzily, a mi przeciez chodzi o to, zeby je wzmocnic, a nie oslabic :tak:;-)... No i produkty jakiej firmy bys polecala? Ja tez slyszalam, ze te z argosu to lipa...
Pinka no milo spedzony dzien... Ja tez juz sie nie moge doczekac, az mala bedzie na tyle duza, ze mozna z nia gdzies wyjsc, zabawic, bo na razie tylko spacerki (o ile jest pogoda...)

Joklis nie nie musisz tak spilowac trzeba zmatowic np gabeczka ja nie wiem ale czasem te stylistki tak robia a tzn ze nie umieja poprostu nie robi sie tak!to najgorsze co mozna zrobic...
Ja pracuje na zelach profesjonalnych np Sunflower,Bass Cosmetics,PerfectLady i zamierzam teraz wyprobowac Yasmin :-)
Pozdroweczka!

hejka:)
dzisiaj spokojny dzionek, bylismy na malym spacerku, sloneczko dzis swieci:happy2:
Kondzio usnal wczoraj o 21 i obudzil sie dopiero o 4 wiec jest dobrze:sorry2: dzisiaj M wraca wieczorkiem wiec w koncu sie tak nudzic nie bede:-)oczywiscie pokupowal ubranka dla malego, jakies takie stroje pilkarskie czy cos w tym stylu:cool2:a mlody teraz lezy w lozeczku i odkrywa ze piszczenie to fajna sprawa, do tego oczywiscie piącha w buzi a jak mu ucieknie to ryk ze nie wiem:szok:
joklis no nigdy nic nie wiadomo moze juz niedlugo mu zabki wyjda bo slini sie jak glupi:-D
pinka fajnie ze wam sie podobalo tez bym cos takiego obejrzala:-)
gosia wspolczuje, niestety w Polsce to taka paranoja, milo jest przyjechac na urlop ale nic wiecej:no:moze rzeczywiscie trzeba zmienic lekarza?
kik ladny wozeczek, pomimo tego ze nie przepadam za trojkolowcami to ten mi sie podoba:-):tak:

Maggusia dzieki za cenne rady!!!
Oki mala nyna w lozeczku, a ja lece cos wszamac, jakies dvd i lozeczko...
Pozdrawiam wszystkie, pa

Sorki kobiety ale juz nie mam czasu poczytac.
Przeczytalam co u Gosi i wspolczuje co za lekarze:no:dziadostwo:angry:bark slow:no:

wpadlam sie pozegnac bo jeszcze musze duzo rzeczy zrobic.maly teraz usnal:sorry:czasem napisze.postraram sie.buziaki dla wszystkich:-)

witam.
co do wozka, to tez wydawal mi sie spory, ale to tylko zludzenie , tu w realu:
sdc10949mzu.jpg

ci faceci to mnie wykoncza, jak nie m , to jego tatusko. wczoraj zaczal m wyjezdzac z piorytetami w zyciu, wogole to pil do tego zeby przyjechac do pl. na swieta i jeszcze pozniej w maju. a do tego namawia m zeby zabulil za dentyste w pl mase kasy, jak tu ma za darmo. normalnie jolopy. a to ze sttrace mase kasy, to maja gdzies.:wściekła/y:
krew mi sie gotuje, jak mam z nimi rozmawiac. spadam dzieciarnie budzic. milego dzionka.

a: wozek wbrew pozorom stabilny i wygodny, ale dla dzieci powyzej roku, poltora.

Witam Mamusie!

Juz myslalam ze u na sprzeziebienie przechodzi,a maly mi dosc duzo kaszlal w nocy chyba mu sie odrywa ten kaszel no i na dodatek z rana zaczol skarzyc sie na ucho ze go boli :szok::baffled:
poprostu mam dosc nie wiem skad go moze bolec ucho chyba ze od kataru...:confused:
bo za duzo ostatnio nie wychodzimy z domu przez to przeziebienie :dry:

Joklis nie ma za co:blink:

Pozdrawiam i sle ciumaski!

witam sie i ja\

Kik -twoj syn powalil mnie pozycja na zdjeciu ahahhah gdzie on sie tam trzyma:-D:-D:-D:-D:-D:-D
magusia -zdrowka dla was:tak::tak::tak:

a ja wlasnie pisałam dzis do goscia od kiecki ze jak mi jej w tym tygodniu nie wysle to poprosze zwrot kasy bo ja za trzy tygodnie do polski jade a o kiecce ani widu ani słychu:szok::szok::szok:dobrze ze tej jeszcze nie sprzedalam bo bym chyba w dresie szła:-D:-D:-D:-D

reklama
Hejka no muszę się w końcu zabrać za pisanie bo jakos się nie moge ostatnio zabrac za to.
Pinka jak czytam twoje posty to ciesze sie ze to juz 6 lat minęło od mojego ślubu.teraz bym nie miała siły załatwiać tak wszystko mając dzieci, a jeszcze tak na odległość jak ty.Powodzenia,a ja jakaś niekumata chyba, ty czekasz na druga sukienke.A tamta co masz to ci sie nie podoba?
Ja tez tylko na powietrzu susze uwiielbiam takie świeżutkie pranko.
Kik gratuluje Tobie i córci,moze i mój smyk kiedyś dostanie jakiś dyplom.Wózek fajny też mam 3-kołowca.Jak bylam w ciazy to tak mi się podobały że sie na niego uparłam.Synek pewnie z toalety potrzbował skorzystać a ty go fotkami męczyłaś.:-)
Małogorzatka fajnie że mała taka zainteresowana Polską.Pewnie jakbyś tam mieszkała to też wiecznie by znudzona była.Za pare lat bedziesz musiała ja zachecać do wyjazdu jak ja mojego Kolina.Co do taty to wspólczuje,no teraz to renty nikomu nie daja tak szybko.Niestety ludzie składki płacą do tej wielkiej instytucji,ale jak sie staraja o rente to trzeba być umierającym żeby ją dostac.a lekarze tez niektorzy to odstawiają numery.A tak przy okazji to Cię podziwiam że pojechalaś tam na 2 miechy.Ja tesknie za Pl czasami ale jak tam pojade to 2 tyg i musze wracac,bo inaczej wariuje.
Joklis jeśli chodzi o te zestawy z argosa to żele faktycznie nie są najlepsze,ale lampa ta 4*9W jest dobra.Ja ja mam i utwardza dobrze tylko żele sobie kupilam w Pl z hurtowni kosmetyczno fryzjerskiej.Też mam takie słabe paznokcie,ze jak zapuszcze to zaraz któryś sie zlamie i je obcinam wszystkie.Dlatego nosze żelowe bo chociaz mam równe zawsze wszystkie.:-)
Maggusia pokaz pazurki ja uwielbiam żelowe alete szpiczaste to sobie nie wyobrazam.Balabym sie że dzieciakom dziubne jak sie z nimi wygłupiam.

Uciekam bo juz mój maly sie domaga przytulenia.Ostatnio kłade go tylko na godziną drzemke,bo jak spał w łózeczku to potrafił tam spac2 -3 godz,a potem siedział nam do 23albo i 24.A teraz go przytulam i kłade na kanapie i po godz budze.A ja jakos ostatnio źle sie czuje musze sie chyba wybrac do lekarza.W glowie mi sie kreci,jakas taka osabiona.
pa

Do góry