reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam Mamuśki:-D
Dawno nie pisalam ale dopiero co dochodzę do siebie. Opanowałam alergię (jeśli można tak powiedzieć) i jakoś zaczynam się dobrze czuć. Najważniejsze żeby się wykurować z przeziębienia ( trzy tyg wystarczy) i już się nie zaziębiać.
Wczoraj za to Kuba niewiadomo skąd obudził się rano z wysoką gorączką, daliśmy mu nurofen ale ok 15 gorączka wróciła i miał prawie 40 st!!! Musiałam dać mu dwie dawki nurofenu co 25 min!! Nie wiem dlaczego tak się stało ale dostał jeszcze raz profilaktycznie daweczkę na noc i jak ręką odjął!! Dziś jak ryba i je bez problemu i bawi się i wszystko ok, jak gdyby nigdy nic!!! Czy to możliwe, że jeszcze mu wychodzą jakieś zęby? Nie ma kataru ani kaszlu, ani zatrucia, biegunki, zaparcia - wszystko w porządku. Jedyne co to zęby mi przychodzą do głowy, szóstki bo jeszcze nie ma.
Muszę się Wam pochwalić!! Widzieliśmy dziś naszego Dzidziusia!! Niestety nie powiedzieli nam płci dziecka ale dowiem się tego jak będę w Polsce pod koniec sierpnia :-D Mam zdjęcie dzidzi jako awatar więc dla ciekawych możecie obejrzeć. Fajnie się ustawiła!!
Pozdrowienia :-)

reklama
Czesc dziewczynki :-)
No dzis troche ladnie sie zrobilo, to z Oliwierkiem pospacerowalismy.... ale potem i tak padalo.... Jak sobie pomysle, ze jeszcze 2 tygodnie temu szlam ulicami mojego Szczecina i pot ze mnie struzkami splywal- na serio, to sobie mysle, ze tu lata nie ma kompletnie, no przynajmniej nie takie jakie znamy.... no dobra, dosyc marudzenia, nie ma co.....

Gosia- oj to straszne, co piszesz...:szok: Normalnie noz sie otwiera ,jak sie takie rzeczy slyszy. Nie ma to jak nasza polska sluzba zdrowia.....:no::no::no:A ludzie cierpia!!! I najgorsza to ta bezsilnosc, no bo co im zrobisz.....? Bardzo mi przykro. Ja mam nadzieje, ze Twoj tata dostanie sie na ta druga operacje i jeszcze wszystko wroci do normy....

Iza- a moze to oslabienie z 9 miesiecy potrwa, co? Jak myslisz?:-p;-):-D

Wiec jedna z kolezanek poinformowala mnie o domowych sposobach na ucho-czyli w gazete nasypac troche soli zlozyc ta gazete z sola w kwadrat i na rozgrzana patelnie i jak bedzie juz cieple zawinac w jakas szmatke i do uszka dziecka to przykladac.I wiecie co juz jest lepiej-zrobilam dwa oklady i narazie nie jeczy tak jak przedtem co pol godziny:-)
Jeszcze na noc to mu zrobie:blink:

Sara piekne masz te zdjatka w profilu!:tak:
No i slicznie sie ustawia dzidzia na usg do zdjec hehe:blink:

Pinka dzieki;-)

Izka juz wysylam zdjatko zapomnialam jej:baffled::-D
nie dodalam kwiatuchow akrylowych nie chcialo mi sie ,ale tak tez ladnie wygladaja.
Jak cos zmienie wysle znow zdj.
Zdjecie niestety nie oddaje tego polysku i efektu:dry:
jeszcze nie rozszyfrowalam mojego aparatu:cool2:

szponki.jpg

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Załączniki

• szponki.jpg
    szponki.jpg
    27,6 KB · Wyświetleń: 46
Alex nawet tak nie myśl,powiem Ci że nawet nie ma takiej możliwosci.Kocham dzieci i lubie takie nowonarodzone,ale narazie to mam dosć,ten mlodszy tak mi dal w kość.
Magusia ładne pazurki ale ja jednak wole takie proste.No własnie aparatem tak ciezko uchwycić.A jak tam otwierasz jednak interes,bo czytałam wczesniej że masz plan taki.

Maggusia- sliczne paznokcie...:tak::tak:

Iza- no nie mow, ze nie chcialabys dziewczynki po tych 2 gagatkach....:-p;-):-D A tak serio, to Natan na prawde daje w kosc? Nie chce mi sie wierzyc :szok::no:

izka- ja juz tak z drzemka robie od prawie roku jesli chodzi o czas... ogolnie nastka malo sypia na dzremkach od zawsze, ale jak wstaje o 7-8am tak miedzy 13-13.30 zaczyna drzemke i ma czas maxymalnie do 14.45 zeby tak o 21 poszla spac. Jak spalaby dluzej to tez by tancowala do polnocy-pare razy tak mialam.
A od marca na drzemke nie zanosze jej na gore do lozeczka, tylko klade w salonie na kanapie, tv sobie gra, ja cos robie w kuchni, tak wiec ciszy tez nie ma....a o 21 pada !
Dziadkowie uwazaja ze powinnam jej dac spac do woli.... ale nie chce mi sie sprzeczac z nimi i robie swoje.

witam

dobra wiadomosc sukienka 10 została wysłana wiec niecierpliwie czekam:tak:

Izka-po pierwsze nareszcie wziełas sie za pisanie super super super:-D po drugie tak zmienilam sukienke na ta w ktorej zakochalam sie od pierwszego wejrzennia:-):-):-) po trzecie ja tez juz na ten slub siły nie mam i gdyby to wszystko nie zabrneło tak daleko to poprostu wesele zoatalo by odwołane;-)
maggusia- coz za SZpon!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D alez ty to masz te pazury??? bardzo ladne;-)moj jak je zobaczył to powiedział tak " Ciekawe jak ona sobie dlubie w nosie tymi pazurami" hahhah facieci:-D:-D:-D wiec jak??????? aha macie takie same obraczki jak my srebrne ja kupowałam je w polsce w aparcie jakies 5 lat temu a ty?
Gosia- moja spi tyle ile potrzebuje na drzemce w zaleznosci od zmeczenia czasem sie 1.5h a czasem nawet 3 h;-))) nie budze jej poniewaz po poludniu dostaje taki wycisk na dworze ze pada o 21 max 22............wiec jest spoks;-)))

ok lece do pracki;-)

witam i zmykam. zaraz musze obudzic dzieciarnie.

co do zdjecia, to zwyczajnie tak jakos wyszlo, pozycja pilkarza:-D
a wozek, lekki i na tych kolach smiga:-):tak:

co do spania, to moj 2 i pol latek co 2-3 dni spi w dzien. jak zasnie o 12 , spi 2 godz, ale jak zasnie o 1 lub przed 2, to spi nawet 3 i pol godziny:sorry2:, apotem hasa do pozna.:baffled:.

dobra lece. milego dzionka.

Witam Mamusie!

Dziewczyny dzieki za komplemencik w sprawie pazurkow na nk mam profil mozecie poogladac :-)
jak cos dajcie znac wysle na priv.

Pinka haha twoj maz no pomyslal... heheh swinka!:-Dduzo facetow zadaje to pytanie mi hahaha:-D
a wiec odpowiedz brzmi ze wszytsko lepiej mi sie nimi robi haha ja bez pazurow nie moge doslownie czuje sie jakos dziwnie.
A co do obraczek nie pamietam w jakim to bylo sklepie ,ale kupowane tez byly w pl pare ladnych lat temu:blink: tylko,ze na gorze ta obraczka byla matowa ,a na dole gladka i to matowe nam sie jaks zmylo dziwne:-p
a te obraczki z jakiej okazji macie?
bo my wtedy kupilismy sobie na zareczyny,ale to nie byly takie oficjalne tylko miedzy nami:-)
No i zastanawiam sie ze jak bede nosila obraczke to pewnie te dwie bo to jakby pierscionek zareczynowy ,ale ostatnio smieje do mojego ,ze moze mi kupi zareczynowy z oczkiem haha:-p:cool2:
Teraz mam juz wizje jakie chcialabym obraczki slubne :blink:
Chcialabym zebysmy mieli z cyrkoniami mi sie bardzo podobaja!
ale nie wiem jak na to moj ,bo jak kiedys widzial to nie byl za ,ale moze tak bym zrobila ze on ma jedna cyrkonie ,a ja mama caly wypelniony tym swiecidelkiem jeju jak ja lubie jak sie swieci:-p

Pozdrawiam i sle ciumaski!

reklama
No i dziadki ....bohatery...przekonali sie na wlasnej skorze ze mojej nastki nie da sie posadzic na nocnik. Biedaki nie moga pojac jak to dziecko w tym wieku i jeszcze w pieluchach (bo oni sa z tych co sadzali juz 7 m-czne dzieci) .... i szlag ich trafia ze ja tak do tego podchodze na spokojnie. Nie chce to niech robi pod siebie jak nie jest gotowa. Nadejdzie taki dzien ze sama powie pieluchom dosc, a ja jej napewno do nocnika zmuszac nie bede..... mowie wam kazdego dnia dziedki "podgrzewaja atmosferke"

Pinka- Jesli chodzi o wycisk to mojej zazywczaj daje do poludnia. Po poludniu szaleje tu i tam ale juz nieco spokojniej, bo jak jest za bardzo zmeczona to ze tak powiem "w nocy prawie nie sypia" a ja wogole bo non stop sie budzi, jest jakas naminowana.... Kazdy maluch jest inny.

Do góry