reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Aneczka te ciapki to sie mi tylko robia po stojacym solarium, po lezacych nnie mialam w ogole, poznikaly... Ale tutaj malo ktore solarium lezace...

reklama
witam :) nie bylo mnie kilka dni, ale doczytalam:-)
weekend minal spokojnie, dzis bylam u fryzjera podciac wlosy i od razu lzej na glowie:-) bylam u znajomej fryzjerki i razem z M i malym poszlam, Kondzio caly czas spal wiec byl jeszcze czas na kawke:tak:weekend minal spokojnie, posiedzielismy troche w domku:-p
jutro bede umawiac sie na szczepienie i na druga wizyte kontrolna, tylko poprosze o innego lekarzra bo tego mam dosyc:baffled:
ja z solarium nie korzystam w ogole i raczej korzystac nie bede bo mam tatuaz a podobno od solarium kolor blaknie w tatuazu, i tak wole sie opalac normalnie na sloneczku chociaz ostatnio to sie chyba ze dwa lata temu opalalam jak w polsce bylam, moze w najblizszych dniach jak bedzie slonecznie to poleze w ogrodzie:-p
co do przyjaciolek to ja tez raczej niemam zadnej takiej blizszej, mialam dwie jak jeszcze bylam w Polsce, myslalam ze to taka przyjazn po grob no ale odwrocily sie ode mnie gdy moj M poklocil sie z facetem jednej z nich:baffled::baffled: nie narzucalam sie, nie probowalam nawet zadnych rozmow bo widzialam ze to juz definitywny koniec przyjazni.... a ostatnio pisalam z jedna z nich na gadulcu to miala pretensje ze sie nie odzywam, tylko ze to ja pierwsza zagadalm a ona tylko odpowiadala zdawkowo...:baffled: jak mam jakis problem to pozostaje mi jedynie rozmowa z M ale to nie to samo jak z inna kobieta, on czasem tak mnie nie zrozumie:zawstydzona/y:
wiatm nowe mamy:-)
a to pierwsze proby trzymania sztywno glowki przez Kondzia
9cb00dd7.jpg

Aneczka- wy wyjezdzacie za dwa tygodnie i zaklepiecie date...a ja jade na niecale 2 tyg i tez bede zaklepywac date z tymze na nastepne lato :)

Ada- ale masz pocieche co :) Jaki juz silny !

A my dzis mamy gosci czyli inne mamusie przychodza do nas na "zbiorowy" lunch, :-D Zapewne bedzie milo.
Lece zjesc sniadanko i do sklepu :tak:

witaj jasne ze mozesz:tak::tak::tak::tak:

Joklis - nie wiem czy dobrze pamietam ty bylas na panienskim u Angielki tak??? bo ja wlasnie dostalam zaproszenie i nie bardzo wiem jak to sie tam odbywa czy kupuje sie jakies prezenty dla przyszłej panny młodej??????? wiem tylk ze Sara-tak ktora robi ten wieczor zavawia dla nas specjalne stroje ..............a i czy oni stawiaja goscia czy goscie im bo nie wiem jaka tradycja jest u nich a glupi sie o takie rzeczy jej wypytywac............

Na tym co bylam w sobote byla u nas jedna angielka i dziwila sie ze dajemy jej prezent tydz przed weselem ze to za tydz powinnam dac:baffled:

Co do solarium to sie zgadzam, jakos nie chce opalac tak jak w Polsce... Na poczatku nie moglam twarzy opalic, potem wyszly mi jakies ciapki na nogach (ktore teraz wychodza z powrotem, jak robie sie ciemniejsza), no ale glownym moim problemem jest to, ze nie wpuszcza na wiecej niz 12 min...
Pinka co do panienskiego, to mysmy sie skladaly po £10, zeby bylo na koszulki i pare pierdolek dla przyszlej panny mlodej... Prezentow (tak jak w Polsce np. bielizne) jako takich nie kupowalysmy, ale ja na Twoim miejscu zapytalabym osob, ktore ida, co one robia... Co do drinkow, to kazdy sobie, jesli chcesz to postaw przyszlej pannie mlodej (bo w koncu chcecie ja upic :-);-))... Reszta sie nie przejmuj, chyba ze idziesz w jakiejs grupie dobrych znajomych, to wtedy zalezy od Ciebie... A wiesz co bedziecie robic? Tej mojej "wieczorek" trwal caly dzien... Pierwsze byly kregle, potem nowa-laserowa wersja paintballingu (2 godz biegania po lesie z ciezka bronia), powrot do domu, prysznic, zmiana ciuchow, chinszczyzna, no i pub... Nie bardzo bylam przekonana co do tego wszystkiego ale bylo super...
Macie jakies trefne solaria:baffled:ja chodze na lezace,kupuje karnet 60 min za 25 f i dostaje 20 min gratis:-ptak juz maja od dawna:tak:i po tym jestem juz opalona choc zalezy od skory bo razem z kolezanka chodzilam i ona czarniejsza byla:sorry2:teraz mam drugi karnet ale chodze raz na tydz chce utrwalic tylko do wesela:tak::-)te stojace sa bardzo slabe,widze jak ludzie chodza i wydaja dwa razy tyle kasy na to:no:ja chodze max 7 min bo sie nie da wytrzymac.10 min jest najwiecej i raz bylam to dwa dni do twarzy nie mogla sie dotknac:sorry2:

co do panienskiego to widze ze mialyscie super dzionek:-p:-p:-ptylko dosc kosztowny chyba co:sorry2::sorry2::sorry2:

Co do solarium to dzis kolega mnie uswiadomil ze jesli wychodzi sie z solarium czerwona tzn ze solarium jest zle!
Moja kolezanka byla na solarium i ostatnio nic nie bylo widac po niej a pod wieczor zbrazowiala:tak:
ja tez nie wiem o co chodzi z tymi solariami jak otworze bede wiedziala co oni knuja:-p

Syla ja wlasnie mam @ ledwo zyje dzis!:sorry2:
Co do czerwonej skory to sie nie zgadzam ze jest cos zle:no:ja sie tak na poczatku opalam potem skora brazowieje:tak:zalezy od rodzaju skory.niektorzy na sloncu sie opalaja tez na czewrono ale slonce chyba jest dobre:-D:-D:-D

witam sie w ogole:-)
witam noiwe mamusie:tak::tak::tak:
U mnie sloneczko ladne.a ja dzis nie najlepiej sie czuje:no:w nocy tak mi sie nie dobrze zrobilo ze szok:baffled:a o 3 rano dostalam takiego rozwolnienia ze boshhhh:szok:jestem stara bo nie moge juz jesc pewnych rzeczy a tym bardziej z poprzedniego dnia:no::no::-(coraz czesciej mam problemy zoladkowe boshhhhh:dry:zalamka:-(

ja wlasnie sie zastanawiam czy moge pojsc sobie na solarium, bo po ciazy wygladam jak smierc. czy kobietki karmiace moga chodzic ? co myslicie?

ADA pieknego masz synka :) no i miejwiecej w tym samym wieku co moja corcia;-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-)

SWEET ANGEL witaj w gronie "nowych" :)

kornasia nie wydaje mi sie, zeby solarium mialo jakis wplyw na karmienie piersia...
kwiateczek owszem, troche kosztowalo, ale po calym dniu stwierdzam, ze bylo warto... Co do prezentu, owszem powinno sie na slub kupic, ale my nie kupujemy (moze cos malego jak juz tam bedziemy) z tego wzgledu, ze caly wyjazd musielismy sfinansowac, no a to kosztowalo, i panstwo mlodzi rozumieja...
Juz nie moge sie doczekac!!! Jutro o tej porze bedziemy juz w samolocie!!! Nie bede tutaj zagladac nastepny tydzien, ale jak wroce, to nadrobie zaleglosci :-);-):tak:!!!! Pozdrawiam wszystkie

Hej Kobitki;-)
Jak Wam dobrze, chodzicie sobie na solarium, opalacie sie a ja jestem biała jak córka młynarza i nieprędko się opalę. Dziś jest piękna pogoda, można wyjść w spódniczce i opalać nogi ale wszystkie spódniczki za małe, . Chyba zaczyna mi już wychodzić brzuch bo nijak się nie mogę ubrać. Wogóle dziwnie się czuję : jakby mi było gorąco od środka. Piję oczywiście dużo ale i oddechu nie mogę czasami złapać a przecież to dopiero 4 m-c. Za wcześnie na takie cuda. Czy Wy też macie wrażenie, że czas strasznie wolno płynie?

witam dzis wszytkie laski!
ja caly dzien leniu***je:-) kurcze wyszla bym sobie gdzies, nawet do ogrodu ale slonce grzeje a ja mam nogi jak balony. zle sie czuje na sloncu, no ale co sie dziwic w ciazy wiec siedze w domu:-(
zostal mi fotel i tv

reklama
ADA diana ma prawie 7 tygodni
SARA ja juz nie pamietam jakie mialam dolegliwosci w czasie ciazy (wszystkie minusy zapomialam w momencie gdy zobaczylam corcie) ale moja siostra jest w ciazy i tez zali sie na zadyszke, a w cieplejsze dni zwlaszcza, wiec chyba nie ma powodow do obaw :)
BEATA Z korzystaj poki mozesz z odpoczynku bo pozniej nie bedzie czasu albo bardzo malo, wiem ze teraz moze ci sie nudzic,ale uwierz mi jeszcze zatesknisz za ta blogoscia :-)

Do góry