reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

hej:)
odstawilam ten rumianek od oczka Kondzia, za to wczoraj po poludniu przylozylam herbate i normalnie wieczorem stal sie cud:szok: opuchlizna zaczela schodzic praktycznie na moich oczach:-) dzisiaj juz oczko jest normalne tylko ciut sine w tym miejscu ale to tez schodzi:-) jedynie co, to cala wydzielina z tej gorki zaczela schodzic do nosa i musialam caly czas z gruszka latac ale juz tez prawie jej nie ma:-) a dzisiaj przyszedl list z wizyta u okulisty, tak na wszelki wypadek pojdziemy i zobaczymy czy aby w szytsko juz jest ok:tak: scan bioderek mamy na 11 czerwca:-p

reklama
My juz po lesie. Nastka padla po szalenstwach.

ada- a widzisz...nasze rady sie przydaly :tak:

MrsF- tak juz rozgladalam sie za preschool ale to jeszcze ponad pol roku do 2,5 latek nam zostalo :) a chodzic napewno bedzie chociazby dlatego zeby nauczyc sie od innych dzieci jak sie zabiera komus inne rzeczy ;-) bo moja to tak wszytsko wszytstkim daje, czeka az wszytscy przejda....:rofl2: no i jezyk oczywiscie choc juz duzo kuma po ang i umie powiedziec nawet pare slowek po ang :szok: mi to szczena opada!

oj,dziewczyny,trzymam sie tego zeby choc co jakis czas wskoczyc na net,bo bym zwariowala rozmawiajac tylko jezykiem Niki:-Da tak chociaz popisze i poczytam co u Was:tak:
narazie dwojeczka nie jest uciazliwa,ale to sie zmieni jak Julcia przestanie przesypiac cale dnie:zawstydzona/y:Nika praktycznie sama sie bawi,czasami mnie gdzies tylko wyciagnie;-):-)
a co do spacerkow to zawsze czekam na M bo w dwojke damy rade a w pojedynke to byloby cholernie ciezko,bo Nika za aktywna jest i nie dalabym rady Jej utrzymac przy wozku:no:bobrze,ze teraz wydluzony weekend to spedzimy go na zewnatrz:tak:
dzis chce sie wybrac do Peacocks,bo maja fajne i tanie rzeczy i cos sobie kupie,mysle o 2sukienkach i butach i moze jakies lniane spodnie i bede miala z glowy,bo np dzis to sie wkurzam bo nie mam sie w co nawet ubrac a jak patrze na ciuchy ciazowe to mnie krew zalewa....ale wyjscia nie mam-ide w jeansach ciazowych i tunice-tez ciazowej,bo mi sie cycki w nic innego nie mieszcza:zawstydzona/y::zawstydzona/y::angry::angry:

No udalo mi sie w koncu MAM TO KRZESLO !!!!!!:happy2: w piatek mialam rozmowe z menadzerem i wywalczylam krzeslo sam mi je potem pod tylek przyniosl!;-) nie codziennie bede mogla posiedziec ale jak tylko bede miala taka prace ze moge siedziec to odrazu pedze po moje siedzisko:-p wiecie co musialam miec to napisane w papierach zeby dali mi krzeslo masakra tu wszystko trzeba mic na pismie ja pracuje 8 godzin mam 2 przerwy po 30 minut i w miedzy czasie ide sobie na siusiu lub napic sie wody najgorsze bylo te tylko bezsensowne stanie jakby sama krolowa angieleska miala zaraz wpasc na wizytacje:wściekła/y:

weri ja tez dostalam krzeselko jak bylam w ciazy, na szczescie nie musialam sie dopominac, ale widzialam miny innych pracownikow jak zazdroscili:baffled: tez pracowalam po 8 godzin i dwie przerwy po 30 min i wiem ze nie latwo bylo mi wytrzymac w pracy nawet z krzeselkiem:zawstydzona/y: a jak tylko wychodzilam z pracy to chowali krzeslo i musialam je pozniej targac z powrotem na miejsce:baffled:
w ogole powinni bez gadania ci podsunac takie krzeselko a nie jakies jeszcze papiery wypelniac....:baffled: co za bezsens...

weri no to super, że dali Ci to krzesło :tak:

ada cieszę się, że z oczkiem małego już lepiej. też zapamiętam sobie, że jak w razie czego, to herbata ;-)

a my dziś zaszaleliśmy i pojechaliśmy na zakupy :tak: kupiłam sobie bluzeczki, spodnie, mój mężulek też parę ciuszków :tak: już dawno nie byliśmy na takich zakupach...

syla dzieki, herbatke jak najbradziej polecam:-) ja niepredko sie na jakies wieksze zakupy wybiore....:sorry2:ostatnio bylam z malym w centrum handlowym na godzinke to bardzo sie denerwowal:sorry2:wiec pozostaja mi zakupy przez internet:-D

ada - jeszcze wszytstko przed toba. U nas bylo podobnie. Ilez to czasu minelo zanim wyszlam gdzis na dluzej z Nastka.....ehhhhh Potem byl kryzys wozkowy czyli nie dala sie wsadzic potem kryzys fotelikowy w samochodzi wiec jaka kolwiek podroz byla masakra....a teraz juzjest OK. Teraz cale dni chce spedzac na dworze takze czasem dom i wszytsko z nim zwiazne lezy odlogiem...

Syla - my tez sobie pokupowalismy ciuszkow, bucikow.....do tego ubrania na wesele a teraz mamy spory debet heheheheheheehhe

Witam:-)
wczoraj w pracy bylam na popoludnie do polnocy:baffled:
Izka witaj spowrotem:-)
Ada widzisz,najpierw pytaj nas a potem lekarzy haaa:-D:-D:-D:-D:sorry:

Co do robotow to my wszystkie chyba jak te maszyny bo kt za nas to zrobi:baffled:

Jakie piekne slonce u nas.maly z tata na spacerku juz:-)ja ide na chwilke na podworko chyba tez a potem mamy grilla:-):-p

reklama
hej,
my dzis na dluuuuuuuuuuuuuuuuuugim spacerku bylismy,az za dlugim bo ja ledwo zyje:sorry2:ale pogoda przepiekna byla,a obie dziewczyny Nam posnely w wozkach i troszke ciszy bylo przynajmniej,bo od rana marudne jak diabli byly:dry:
jutro mialo padac ale juz widze,ze jednak dopiero wieczorem ma zaczac a tak ma znowu byc ok 24stopni:-)
M wyrusza z Nika od rana do 'snakes&ladder' a ja na spacerek do parku z Julcia:-)

Do góry