reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Mamusia Blaneczki -
Jest w roku taki dzień,
W którym smutki idą w cień,
Więc z okazji tego dnia
Posłuchaj co Ci życzę ja:
Dużo zdrowia i radości,
Szczęścia w życiu i miłości,
Moc najpiękniejszych wrażeń
I spełnienia wszystkich marzeń.

birthday_glitter_graphics_17.gif

kwiateczek- ja synka tez urodzilam ok 2 tygodnie wczesniej.... no ale slyszalam ze dziewczynki zbytnio sie nie spiesza na swiat...wiec mam ogronma nadzieje ze to bedzie maj...

katarzyna- wiesz kochana ja czasem mam jaies silniejsze skurcze... ale tylko jak duzo chodze albo cos robie... ale z pewnoscia nie az tak silne jak twoje... moze idz do GP albo poloznej i powiedz o tych skurczach bo masz jeszcze troszke czasu do porodu... ja czasem lykam no-spe przeslala mi tesciowa z PL... bo tu raczej nic nie dostaniesz... wiecej musisz odpoczywac i lezec... ja przez cala ciaze leze bo od samego poczatku mialam problemy... to krwawilam to skurcze itp;... teraz juz mi zostalo ok 3 tygodni wiec jestem spokojniejsza... ale pragne urodzic w maju... wiec musze jeszcze troszke wytrzymac... trzymaj sie i jak cos to lec do lekarza...

Witam mamy w UK.Jestem początkująca na tym portalu.Przeczytałam juz kilka postów.Bardzo podoba mi się ta forma komunikacji z innymi mamusiami w UK.Rodziłam w styczniu 09. w szpitalu Whipps Cross Leytonstone.Nie dodałam jeszcze zdjęc,postaram się jak najszybciej to zrobic.

Witajcie dziewczyny! Swieta swieta i po swietach....:-p jutro z nowu do pracy.Mam nadzieje ze milo spedzilyscie czas. Mam pytanie pamietacie moze jak wyglada mniej wiecej pierwsza wizyta u poloznej? Pojutrze ide na spotkanie z polozna nagrala mi sie na poczte i tylko wiem gdzie i na ktora ale zupelnie nie wiem czego sie spodziewac :baffled: czy mozliwe ze bede miala robione usg na pierwszej wizycie? pozdrowionka milego wieczorku

Paula to chlopcy rodza sie po terminie:tak:u nas oczywiscie jest odwrotnie:rofl2:ja urodzilam sie prawie 2 mies za wczesnie:tak: Konradek 2 tyg no ale 2 tyg to praktycznie w terminie:tak::happy::sorry:dlatego lekko nie bylo bo powinien jeszcze siedziec i rosnac a tu bach...maly a nie chcial wyjsc:baffled:smialam sie ze nie jego czas ale za ciekawski byl,narwany i tak mu zostalo:baffled::rofl2:

Ania witaj na forum:-)widze ze swierza mamuska jestes.Masz jakies problemy to spokojnie nas o wszytsko pytaj:tak::tak::-)

Weri na pierwszym spotkaniu to sie robi tone papierow ale jak znasz angielski to szybko pojdzie.Pytania o ciaze,dziecko,samopoczucie i ogolnie o rodzine i przebyte choroby,itd;-)Usg jest pozniej,w 13-14 tyg:tak::-)Powodzenia:tak:

Ewelina wszystkiego naj naj w dniu urodzin.Dużo szczęścia i radości oraz pociechy z córci.

Malogorzatka nawet nie wiesz jak sie ciesze że nie ma tu lania bo ja nie cierpie dyngusa.I jak spacerek udany?

Paula trzymam kciuki za ten maj.Ja myślalam ze drugie tez urodze szybciej,bo pierwszy synuś miesiac szybciej przyszedl na świat,a urodziłam 3 dni po termninie.
Anika witaj na forumi pisz.
Weri u mnie położna nie robiła scanu to dopiero dostaniesz wezwanie za pare tyg.U mnie było tak ze sprawdzila mocz,ciśnienie i pobrała krew.Wszystko trwalo jakies 15 min.A na drugiej wizycie dopiero przeprowadziła wywiad o wszystkie choroby itp w rodzinie,a wtedy siedzialam chyba z godzine.

iza- dziekuje slicznie... ja tez sie zaciskam jeszcze...hihihi

kwiateczek- u nas w rodzince z mojej strony i ze strony mego M... wczesniej na swiat przychodzili chlopcy a dziewczynki albo w terminie albo po.... no ale to nie jest az takie wazne... aby malenstwo bylo zdrowe to priorytet...

widze ze juz po swietach :-):-):-)

ja zajadam lody....i marze ze bedzie juz cieplo jak dzisiaj. :-)
Spacerek, a raczej skakanie z corcia po wyzkach :-D bylo udane. Jutro robimy powtorke...

Paula- urodzisz w maju.... :-D ja to wiem :-D

Kasia- boze ty moj, co to za skurcze?? Prosze nie mow mi ze to normalne bo nie uwierze....:szok: mowilas to lekarzowi czy poloznej ?

reklama
witam z rana:-)jakos spac nie moge,a moi jeszcze chrapia na calego:-)
malagorzatko - no wlasnie w tym tym tygodniu ide na wizyte i nie moglam wczesniej bo zmienialaismy gp i to troszke trwa,mam nadzieje ze dzis albo jutro uda mi sie juz zarejestrowac:sorry:skurcze okropne i dlatego mysle,ze nie wiele mam juz czasu:zawstydzona/y:mala jednak baaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo ruchliwa i szczesliwa,a na ostatniej wizycie lekarz stwierdzil ze wg niego ciaza jest ok tydzien wyzej wiec to bylby 35tydzien ale ja juz sama nie wiem bo przeciez na samym poczatku okazalo sie,ze sie pomylili o 5tygodni cale i zamiast w 8'ym tyg bylam dopiero w 3'cim:rofl2:wiec wszystko jest teraz mozliwe:confused2:
paula - dokladnie,byle zdrowa byla dzidzia,a juz niedlugo beda z Nami i pieluszki pojda w ruch;-)ja juz mam zaleglosci w prasowaniu,wiec ciekawa jestem co bedzie z dwojeczka:-p
Anika K - witamy serdecznie,pisz pisz pisz:tak:w kupie razniej:-):tak:

A moja Nika cos przed swietami dostala katarku i oczka za czely Jej ropiec no i przemywalismy herbatka ale tylko troszke przestaly i teraz ma wieeeelkie czerwone place pod oczkami i nadal lekki katar i blada strasznie jest i brak apetytu....ehh...nie narzekam,bo ostatnio chorowala dobre kilka miesiecy temu...mam nadzieje,ze tez uda mi sie szybko ja zarejestrowac w nowym gp bo formy z danymi oddalam im przed swietami i pigula mowila ze caly processing trwa ok tygodnia i dopiero mozna umawiac wizyty:zawstydzona/y:

Do góry