reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Hejka od rana:tak:
syla - w koncu wynajelismy jeszcze inne:sorry:mieszkalismy juz u tesci,spokojnie czekajac na termin az mieszkanko bedzie wolne a tu agencja dzwoni,ze jednak landlord nie zgadza sie na nas i tak mielismy w miedzyczasie jeszcze z dwoma innymi:wściekła/y:ja normalnie caly czas w nerwach,bo u tesci tez juz mialam dosyc mieszkania:crazy:no i w koncu wynajelismy naprawde sliczne 2bed,pokoiki w sumie nie duze ale slicznie urzadzone i przytulnie baaaaaaaaardzo jest.Wlasciciele genialni i nawet okna nam w przyszla sobote wymienia,choc ja tam nic zlego w tych nie widze:-pAle udalo sie tylko dzieki znajomosciom w agencji od wynajmu bo niezle nakombinowali:sorry:
alegria jak sie okazalo to na kwiatki chyba,takie pylkowe ciete,bo dom zasiany mam bukietami tulipanow i gerberow itp i jak to wczoraj M powynosil do przedpokoju to jakos lepiej troszke,ale na dworzu po prostu umieram.Dodatkowo to dla mnie nowosc bo nigdy w zyciu alergii nie mialam,wiec pierwszy raz najgorzej to przejsc,bo pewnie z czasem da rade sie przyzwyczaic:zawstydzona/y:
A ja i Julka mamy sie swietnie,choc mam wrazenie,ze tylek to mi w drzwi sie nie zmiesci pewnego pieknego dnia:angry:Nika tez szaleje,pokochala wlasny pokoik,zwlaszcza ze ma okno na ogrodki a sasiad obok ma wielkie oczko wodne a w nim ogromniaste pomaranczowe i zolte rybki:laugh2:

A tak wogole to chcialam spytac,czy ktoras z Was,kochane panie nie ma na sprzedanie wozka z gondola,bo ceny nowych mnie zmiazdzyly i kupimy uzywany,bo pamietam ze Nika to kilkanascie razy tylko wozkiem byla wozona a reszte czasu i tak spedzila w nosidelku:tak:Tak wiec jak ktoras jest chetna to prosze o info:tak:

reklama
Alex To wesolych Swiat,odpocznij:tak:
Kasia to w koncu nie macie tego mieszkania:szok::szok:tak sie cieszylas,odmawiali,cudowali z kasa i w koncu nie dali:angry::angry::angryLco za ludzie:no:
Co do rozmiarow to sie nie mart,juz niedlugo bedziesz znow mamusia i powoli sie wszystko unormuje.Ja juz prawie jestem anorektyczka,jak wczesniej:sorry:Dobrze ze macie nowe i tez fajne mieszkanie bo stres Ci nie potrzebny:no:

U nas juz lepiej:tak:maly rano zaczal stekac,szybko zrobilam kleik ryzowy a on zjadl bez marudzenia:szok:dawno tak nie bylo,glody byltak::-)dobry znak.Kupki jeszcze nie bylo:no:a teraz spi:tak:Zaczal pic tez:tak:daje mu cokolwiek juz byle by pil:tak:w jednym kubku woda w butelce herbatka:tak:oj ...zobaczymy co bedie pozniej:-)mam nadzieje ze dobrze bo Ci lekarze to mnie wykoncza tymi DOBRYMI RADAMI a nie pomoca:baffled:
ide sprzatac kuchnie poki spi:tak:
Acha gardlo mnie cos zaczyna bolec tez|:baffled:ubralam sie w bluze wczoraj bo tak cieplutko bylo i mam efekty:no:

Witam kochane mamuski!!!!
Ja tylko na chwilke dzis mam wizyte w szpitalu.... mam dodatkowe USG.... bo polozna powiedziala ze moj brzuszek jest strasznie malutki.... jak na wiek ciazy.... o ponad 5 tygodni..... troszke sie stresuje i martwie.... ale mam nadzieje ze wszystko jest ok....
pozdrawiam was goraco...pa.....
jak bede w domku to dam znac co i jak poszlo....

Trzymajcie kciuki.....

kwiateczek - no mam nadzieje,ze jakos sie rozmiar unormuje:-ptym razem przytylo mi sie znaaaaaaaaaaaaacznie mniej niz z Nika,bo mam 17kg na plusie,gdzie poprzednio w tym czasie bylo 25kg wiecej juz:szok:ale jakos z Weronika wszedzie mi sie rozmiescily te kilogramy a tu tylko w tylek i udzce:zawstydzona/y:po twarzy nawet nie bardzo widac,ze przytylam:sorry:zazdroszcze Ci,ze tak ladnie schudlas....cwiczylas czy samo zeszlo stopniowo?
no z mieszkaniem to mielismy katorge normalnie,ale na szczescie wyszlo to nam na dobre,bo to jest sliczniutkie:-)
paula - trzymam kciuki moooooooooooocno za Was,na pewno bedzie wszystko ok.Ty po prostu szczuplutka babeczka przeciez jestes to Ci brzuchol nie wyskoczyl duzy:tak:daj znac jak wrocisz z usg!!!

A tak wogole to chcialam spytac,czy ktoras z Was,kochane panie nie ma na sprzedanie wozka z gondola,bo ceny nowych mnie zmiazdzyly i kupimy uzywany,bo pamietam ze Nika to kilkanascie razy tylko wozkiem byla wozona a reszte czasu i tak spedzila w nosidelku:tak:Tak wiec jak ktoras jest chetna to prosze o info:tak:
Ja mam wozek do sprzedania razem z krzselkiem jesli chcesz:tak:
Taki z mothercare;-)wozek z gondola(wyjmowana ) i spacerowka pokaze Ci zaraz jaki :tak::tak:Lezy i sie kurzy w garazu , nie zniszczony wogule ;-)
I nie chce duzo za niego:no:;-)moze Ci sie spodoba :happy:moj jest koloru srebrno szary-zielony cos takiego:tak:
Mothercare Trenton Deluxe pushchair travel system - Lightning : mothercare

Paula- bedzie dobrze, daj nam znac jak to usg....czekam z niecierpliwoscia

Kasia - czeeeeeeesc kochana :-) Alez sie ciesze z Toba ze jestes zadowolona z chatki. Nie ma jak to dobre samopoczucie w domku :tak: A TY coraz wieksza..... fajnieeeeeeeeee :rofl2: nie masz sie co martwic wiesz dobrze o tym , ze jak tylko sie urodzi to szybko zgubisz kilogramy :tak:

My wrocilismy juz konsulatu. Paszport mamy na 29 maja .....no i bylismy tak okolo 10.40..... zadnych kolejek przed konsulatem. Ale jak wychodzilismy o 12 kolejka byla calkiem dlugaaaaaaaaaa. Wiec lepiej byc wczesniej jednym slowem.
Ale jakie korki :szok: dajcie spokoj....jedna mile tuz niedaleko konsulatu jechalismy 45 min :crazy: myslalam ze pojde na pieszo :-p

Kasia prosze zdjecia tej ala''gondoli ''Tak to wyglada mam nadzieje ze wiesz juz o co Mi chodzi :-D:-DBlania na pierwszym spacerku tutaj:tak:mmm ale byla malusia :-(
i inne fotki wozeczka:-):-):-)tak wyglada ;-)

Załączniki

• Spacerek 1 wozeczkiem Blaneczki 004.jpg
    Spacerek 1 wozeczkiem Blaneczki 004.jpg
    32,1 KB · Wyświetleń: 34
  • Spacerek 1 wozeczkiem Blaneczki 010.jpg
    Spacerek 1 wozeczkiem Blaneczki 010.jpg
    29,2 KB · Wyświetleń: 37
  • Spacerek 1 wozeczkiem Blaneczki 024.jpg
    Spacerek 1 wozeczkiem Blaneczki 024.jpg
    40,2 KB · Wyświetleń: 39
  • Blaneczka i Warwick Castle 8-9-07 173.jpg
    Blaneczka i Warwick Castle 8-9-07 173.jpg
    50,5 KB · Wyświetleń: 32
Hej ja tylko na sekunde dzis.
Marta współczuje bardzo,powodzenia i dużo sił.
Alex miłego pobytu tobie to dobrze znowu do PL się wybierasz.
Kasia witaj to super że jesteś zadowolona to tak jak ja.Mam nadziej ze długo tu pomieszkam bo tak miło że szkoda byłoby się wyprowadzać.ale juz mało zostało do końca jeszcze troche i bedzie dzidzia z wami.
Paula ty faktycznie taka chudzina że i brzuch moze być mały napisz co tam.
Małogorzatka to fajnie że wam tak sprawnie poszło bo ja tam spedziłam chyba z 3 godz. jak byłam za pierwszym razem.

Ok lece bo moj Nati marudzi,znowu go złapało przeziębienie.Pa

Kasiu S- I jak ?Podoba Ci sie ;-)
Malagosiu jak bylam 1 razem to tez w miare szybko to poszlo bylo duzo ludzi w srodku okreslona liczba ...ale to miejsce jest dla Mnie straszne:-pbo ludzi tlum bakteri placzu i stresu:sorry:nawet noworodki tam juz sa:szok:i te koleiki po za budynkiem:eek:szok. w lecie to jeszcze jak Cie moge ale w zimie od rana ludzie stali:sorry:
nasza mala nie ma jeszcze paszportu na ten rok:no:mialam jeden wazy do tamtego roku do Grudnia a jak ze zdjeciami jak mala wyszla? nie krecila sie ?
A przysylaja Ci do domu czy jedziesz znow do Londynu:sorry:

Iza-Grunt to byc zadowolonym z wlasnego Mieszkania :tak:wtedy sie lepiej czlowiek czuje:tak::tak:i odrazu ma sile i ochote je urzadzac :tak::tak:a Wy gdzie teraz mieszkacie???
Paulinka - Jak tam z Twoim brzuszkiem i dzidzia?? Ja tez mialam maly ale potem mi urusl:tak:ja mialam malo wody:sorry:w 17tc:sorry::sorry:
Ale Blanka wazyla okolo3310 po urodzeniu..
Nie martw sie :tak:Dzidzia nie ma po ki byc duza;-)mniejsze dziecko sie szybciej rodzi:-)

My po spacerku pierwszym po chorobie:tak:Mala dostala dzis ksiazke Dobranocnego Ogodu:tak:i pierscioneczki:-D:-Dsmieszna.
Ale jest niedobra:-(bo strasznie pokazuje humory i swoje niezadowoloenie:sorry:
Czasem mam juz dosc ......niedobroty tej malej.:eek:

reklama
Kasia ja nic nie robie by schudnac:no:poprostu zawsze bylam szkieletorem:baffled:teraz mam brzuszka niepotrzebnego i tyle:baffled:
Wozek wlasnie sprzedalismy,taki gleboki byl z wyciaganym nosidelkiem no ale nie mamy juz:sorry:szkoda ze nie powiedzialas wczesniej:baffled:
Ewelina ja mam Graco Mirage i powiem ze jestem z niego bardzo zadowolona tylko to nosidelko bylo dosc wysoko,maly tak jakby wpol siedzial:baffled:nie podobalo mi sie to ale teraz z glowy:tak:narka lece bo brat zaraz przyjedzie:-)

Do góry