reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

hej laseczki:-)
ja wlasnie zrobilam online zakupki z Teskaczu:tak:Ach....jak tak siadlam i nakupowalam to sie cena zalamalam na koniec,ale tak to jest jak sie wszytsko na raz konczy prawie:wściekła/y:
kwiateczek - tak to jest z ta robota,dobrze ze to nie Twojemu tyle ujeli:tak:wiesz,co do jezyka to znam paru,ktozy ni w zab z angielskim,ale sa na tyle obrotni ze potrafia sie wkrecic gdzies zawsze;-)ale trzeba umiec sie dobrze zakrecic,pokombinowac itp.,a to tez nie kazdy potrafi:no:
monixa - spoko,wkrecisz sie z czasem jak bedziesz pisala;-)nie sposob chyba wszystkich mamusiek zapamietac,zwlaszcza ze niektore rzadziej zagladaja;-)
ja na egzemy zawsze z Oliatum kremow uzywalam:tak:a moja mala tez miala problemy ze skorka na poczatku i takie cos tluste do kapieli zamiast mydelka Nam lekarz zapisal:tak:mam nadzieje,ze sie Twojej kruszynce poprawi:tak::-)
pinka- kochana,zaproszona super:tak:Ty to masz pomysly!sukienke tez projektujesz?!:szok:dzielna kobitka z Ciebie!jak Ty dajesz z wszystkim rade to ja nie wiem:no:;-)jak mala znosi takie dlugie rozstania z mamka jak w pracy jestes?
Martuchaa- wlasnie pamietam,ze dopiero co zaczelas prace a juz musialas rezygnowac:sorry2:ale dobrze,ze sie jednak ulozylo jakos:tak:
ano widzisz,czas leci jak diabli:-Djuz u mnie koncowka i znowu pieluszki mnie czekaja i maly ssak cyckowy:-D
podlaczam sie do pinki:jak tam z chlopem?

reklama
monixa- wkrecaj...wkrecaj...sie do nas :)

paula- te 3000 co zabirajli to rocznie czy miesiecznie..no bo jak miesiecznie to ile oni zarabiaja :szok:

martucha- jak ajnie s;lyszec ze u was jakos pomalu wszytsko dobrze uklada. calusy dla malego przystojniaka :)

syla- mebelki..leza i nadal czekaja na odbior... a kiedy nam przysla koleja partie...???? a biegunke moze ma od zabkow ?

U nas tez jakos do przodu. Nastka juz jakiegos czasu nie biega wlasnymi sciezkami gdy sie z nia wyjdzie , wrecz przeciwnie biegnia za nami jak piesek hihihi
Ale zawsze za tomielismy problem w centrum handlowym lub supermarketach tymczasem kilka dni temu zabralismy ja do centrum handlowego....za az myslalam ze bedzie placz, bo ona chce tam i juz, ale ku naszemu zdziwieniu chodzila za nami. Wczoraj zabralismy ja na spozywke, bez wozka... wiec myslalam ze zaraz bedzie zwalac, jak zawsze, jogurty, jablka itd...a ona grzecznie chodzila...juz nie biegala jak pies spuszczony ze smyczy...normalnie wyszlismy w wielkim szoku. Dzieci potrafia tak zaskoczyc z dnia na dzien. Oby tak dalej.

PINKA, wlasnie mialam pisac gdzie ty sie podzialas kobitko! ;-) jak ty dajesz rade ze wszytskim??? podziwam, zaproszenia sa super, takie lubie, z jajem, a nie jakies tam roze i serduszka ;-) sami mielismy w podobnym stylu, pamietam jak latalam za papierem do nich!!! naprawde swietne!!! no i wklejaj ta swoja kiecke!!!!!!;-)
SYLA, slonca juz nie ma, tylko deszcz od dwoch dni, czyli wszystko w normie, po angielsku;-) a jak ta twoja mala? biegunki i wymioty napewno mala strasznie wykanczaja! biedna, mama nadzieje ze jej szybko przejdzie!

KWIATECZKE, te sumy to chyba chodzi o roczna pensje? mam racje???

Witam stare i nowe mamusie!!!!!!

Hejka :-)
A ja mam dzisiaj lenia i siedze w domu....:sorry2:

Syla- a no najpierw bylam dosc dlugo w Polsce, potem rodzinka do mnie przyjechala, wiec tez czasu na kompa nie bylo, bo przeciez tez trzeba ich bylo rozerwac, pokazac cos...sama wiesz....
No i przy malym juz duzo jest roboty, wlasciwie nie roboty, a ganiania i pilnowania, zeby kuku sobie nie zrobil. Zajmujacy jest ostatnio. No i dopiero teraz niedawno tu na watek zajrzalam. A chodzic chodzi- juz od grudnia, teraz to juz biega i rozrabia....:tak::-D. Cycem juz tez nie karmie, karmilam 12 m-cy :tak::-)

Monxia- my tez mielismy problem ze skora, jak maly byl malutki:tak:Ja juz tez nawet myslalam, ze to AZS, ale na szczescie byla to tylko ta egzema i tez dlugo musialam nawilzac ta skore Oliwiera, bo na prawde mial bardzo sucha :tak: I do tego doszlo uczulenie na lanoline, wiec tez nie wszystkich kosmetykow moglam uzywac. Teraz ma 14 miesiecy i nie mamy juz problemu.

Mala-gorzatka- a no widzisz, jak Nastka zadziwila Was....:-):-D

Pinka- to Ty musisz byc zdolniacha, jesli chodzi o pieczenie ciast....:tak::tak: Fajnie, dorobisz tez sobie troche.:-)

Witam i ja.No teraz to sie rozpisałyscie ze nie nadarze.Ale to fajnie.

Monixa witaj,pisz czesto i czytaj a sie wkrecisz powoli.
Kwiateczek no to ciecia na całego w tej waszej firmie.Ja tez bym nie chciała na razie wracać.
Katarzynka no teraz to juz sie zacznie ciagle zmeczona i spaica,jeszcze chwila i bedziesz mowiła kiedy ten poród nadejdzie.A czas faktycznie leci,pamietam jak nam napisalas ze jestes w ciazy.
Małogorzatka to super że Nastka sie tak zmienia,u nas to jest jeszcze koszmar.:szok:A na chodniku juz widze jakby za nami szedł,nawet jak idzie ze mna za reke to skreca ciagle aby wyjsc na ulice.Kupiłam mu ostatnio te szelki i prowadzam go na smyczy:-)nati tez chodzi własnymi ściezkami a my sie smiejemy ze on jak kot.Twoja widze ze juz duzo mowi u nas to chyba bedzie problem z mowieniem.A le za to fizycznie nadrabia dzis wszedł na stół sam a potem na parapet.:szok:Juz nie mam siły na niego.
Pinka no jestes nasz pracusiu,ale jak ty dajesz rade z tym wszystkim jeszcze te ciasta.zaproszenia extra,tez lubie takie zabawne.MY tez robilismy na słub sami,bo te w sklepie takie wszystko na jedno kopyto.
Miska T słoneczko dzis do mnie przyszło,:-)

ok lece bo zaczynam pakowac powoli w weekend przeprowadzka.
pa

IZKA, super, bo u mnie dzisiaj popaduje i od razu boli mnie glowa, nawet kawa niepomaga mi, milego pakowania i rozpakowywania ;-) ale w koncu bedziesz miala swoj ogrodek, super!!!! tez bym chciala!! czy ty mieszkasz gdzies blisko morza??? bardzo podobaja mi sie te tereny gdzie mieszkasz, nawet moj M mowil ze jakbysmy ponownie wrocili do UK to moze wlansie tam?? ;-)

Miska T nie teraz mamy troche dalej bo mieszkamy tak w środku Devon,ale wczesniej mieszkalismy blizej oceanu jakies 5 minut samochodem było extra szczególnie latem ite rozbijające sie fale.

Wkręcam się, wkręcam, wkręcam........ :)

My na egzemę dostaliśmy Cetraben, fajne to i tłuste, choć śmierdzi :/
Wczoraj GP dał nam E-45, jeszcze gorszy śmierdziuch :crazy:

Dziewczyny, czy ten krem Oilatum ma taki sam zapach jak i płyn? tj taki delikatny i pachnący? Może zmienię na Oilatum, bo moje dziecko najzwyczajniej śmierdzi świeczką od tej czystej parafiny... Poproszę GP o receptę, ale najpierw chciałabym wiedzieć, czy jest sens.

reklama
monixa- tak kosmetyki Oilatum sa bardzo dobre dla dzieci z alergia i delikatna skora... moj Nikki od poczatku ma problemy skorne i tylko w tym go kapie... czasem w krochmalu albo w kaliku... ostatnio okazalo sie ze ma AZS i nie moze nic innegu uzywac tylko Oilatum wiec ma krem, mydelko, szampon i plyn dosc ladnie pachna i nie takintensywanie jak inne kosmetyki.... ja osobiscie polecam....

Do góry