reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

No tlko mnie od rana nie bylo a wy namazalyscie ze czytam szybko bo oczy juz suna mi na dol :-)

Izka - w tym tyg zamierzamy kupic nocnik, ale tak na "moje oko" to jest za wczesnie na nauke nocnika. Wiesz..taka presja rodzinno-spoleczna... tylko slysze naokolo "to ty jeszcze jej nie sadzasz na nocnik ????????? :szok:" A do tego w nastepny wtorek przylatuje moja mama na jakies 1,5 m-ca :cool2: tak wiec niech sobie stoi, bo nie chce sluchac ze juz powinnam ble bl ble...
Czasem czytam kiedy mamy zaczynaja i niektore juz nocnikuja od 7 m-ca zycia i zastanawaim sie czemu... i znajduje jedna odpowiedz- ze wzgledu na koszt pieluch. Bo przeciez takie maluchy nie rozumienia i dlugo jeszcze nie beda rozumiec po co ten nocnik. i Nauka tym sposobem trwa miesiaceeee, bo maluch tak naprawde jeszcze nie kontroluje swoich potrzeb i tu cala praca spoczywa na nas - zeby wyczuc moment, zrzucic pieluche i posadzic na nocniku. I bijemy brawo sobie,bo zdazylysmy zdjac pieluche :nerd: No i tak sadzaja te kruszynki a one tak siedza, albo nie chca siedziec, nie rozumienjac o co w tym chodzi. Starsze dzieci to szybciej chwytaja, wiedza bardziej o co chodzi, po co i dlaczego. No ale kazdy ma swoje zdanie na ten temat :tak: a to jest tylko moje.
Poki co bedziemy sobie na niego siadac w pieluszce...ale Nastka lubie biegac bez pieluszki, wiec jak sobie usiadzie bez pieluszki to moze jej sie spodoba

Katarzynka- bedzie dobrze, to moze byc jakies zapalenie, moze hormonki ci szaleja. Moja kolezanka miala takie brazowawe uplawy przez pierwsze 3 m-ce a teraz juz niedlugo bedzie rodzic. Glowa do gory- maluch sie gniezdzi na dobre :tak:

Martucha- nawet nie bede startowac z jajecznica bo ja wypluwa. Tylko ja je gdy my mamy jajecznice na talerzach- ale to malutko....:-(

lece spac

reklama
hej dziewczyny! witam z rana i uciekam sprzatac;-)

syla super ze znalazlas takie spotkania!! napewno poznasz jakies fajne mamuski!! czekamy na zdanie relacji:cool2:

Gosia co do nocnika mam identyczne zdanie, wydaje mi sie ze okolo 2 lat powinno sie zrezygnowac z pieluch ale to jest indywidualna sprawa kazdego dziecka:tak:u nas jest na etapie - raz kiedys ale jesli chodzi o wolanie to nic z tych rzeczy:no:

kasia trzymamy kciuki za scan!! daj znac odrazu po;-)no i super sprawa z tym macaronem, masz jakies fotki z tego wypadu??

Czesc:-)

Marta- a ty znowu dzien od sprzatania zaczynasz...?:-D:-D. Ach, te chlopaki....:no::no::no::sorry2::-D

Co do nocnika, to rzeczywiscie male dzieci nie kontroluja jeszcze pecherza, wiec jak maja isc na nocnik i zostawic tam cos.... Owszem, niby zdarzaja sie wyjatki.... Mnie w kazdym razie jeszcze nie w glowie uczenie Oliviera, ale niektore mamy z tego samego miesiaca juz pokupowaly nocniki...:szok:

U nas wszystko po staremu. Olivierek drzemie, a ja mam chwilke dla siebie.
Milego dnia, zajrze pozniej.:-)

No a nastka o glodzie (chyba) poszla na drzemke. Wypila 150ml o 7 rano i ani myslala jesc cokolwiek :szok: wiec jej nie zmuszam bo ja tylko nerwy strace. Ale na obiad i kolacje nie mam co narzekac...

Od dwoch dni jestesmy o zimnej wodzie i w domu zimno jak cholera bo piec nam sie zepsul ...no i tak naprawiaja ja z predkoscia swiatla :wściekła/y:

Gusia- alez masz dobrze...ona sie bawi a ty obiad robisz. Moja ostatnio mojej nogi nie odstepuje. :wściekła/y:

Kasia- alez masz teraz z ta dzremka. Moja mala jak wstaje o 7- 7.30 to potem chce spac o 11 a potem o 16-17 o i idzie ostatnio spac o 22 :baffled: A na jedna drzemke nie chce sie przestawic... chocmoze jutro sprobuje jeszcze raz gdy wstanie o 7.30....

No lece...

my po zakupach, wreszcie wybralam lodowke:-D:-p
dziewczyny wie ktoras z was co znaczyc "see overlaf" ? bo nie jestem pewna a dostalismy tak na pismie i w sumie nie wiem co odpowiedziec:confused:

Ja mojej tez już kupiłam nocnik i czasami ją na niego sadzam. jak narazie nie wie do czego on służy ale pomału niech się do niego przyzwyczaja i nawet raz mi sie udało złapać potrzebe:-)

Witam laseczki:)
Ja to sie dzis mega pozno witam, ale moj przekochany synus to wstal dzis o 9:15, myslalam ze juz zle widze :) bo codzien to godz 6 i Filipa w lozeczku juz nie ma :) no i oczywiscie o sklep musialam z ranka zachaczyc bo w domu to juz ic do jedzonka nie bylo :) echo jak nic :) Ide domek ogarnac niedlugo sie odezwe :)

Mam goraca prozbe:sorry2:
Mojego taty brat jest muzykiem,gra juz dobrych kilka lat,ostatnio nagrali plyte i teledysk o wlasnych silach-ale najgorzej z promocja...
Ich kawalek jest na internetowych stacjach,ale zeby zagrali go na zet-ce lub rmf mosi bardzo duzo osob glosowac i wchodzic w ich kawalek:sorry2:

Czy moglybyscie wejsc w te linki i poglosowac na nich;-)
Z gory bardzo dziekuje za kazde wejscie i glos:biggrin2:

Teledyski - Muzyka w INTERIA.PL - teledyski, koncerty, nowości płytowe, dobra muzyka, listy przebojów

Muzzo.pl - Wyniki wyszukiwania dla więcej nas

reklama
Do góry