reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Czesc mamuski!
Ale sie ostatnio rozpisujecie,ze nie nadazam za Wami:sorry2:
Witam nowe mamuski bardzo serdecznie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
U Nas powolutku,mala jakos rozstroila sobie oststio plan dnia i drzemke ma od 17 do 19-20:szok:I wtedy zasypia ok 23-24:szok:Probujemy jakos Ja przestawic,al narazie lipa:zawstydzona/y:
W weekend bylismy na farmie i karmilismy zwierzatka i Weronika sama brala ziarenka na raczke i dawala zeby kurki sobie dziobaly i karmila lamy i kozy z raczki-dawala im marchewki:tak::tak:BRADZO POLECAMY bo po prostu az sie lezka krecila w oku jak wyciagala lapke do krowki i konika zeby je glaskac:-)
Po prostu suuuper!Do tego place zabaw i smiecholadn w restauracji,wiec spokojnie moglismy zjesc sobie,a mala szalala:-D
A w sobote w Regens Park caly dzien i Nika sama wchodzila na ogromna(ok 2.5m wysokosci:szok:)zjerzdzalnie i slizgiem w dol i nie chciala za nic w swiecie wracac do domu:-DDopiero galka loda w rozku Ja przekonala:-D:-D
Co do drugiej dzidzi to mam w ten czwartek przyspieszony scan,bo mam brazowe uplawy:-:)-:)-(Dzwonilam w pierwszym odruchu do prywatnego gina i okazalo sie,ze usg+wizyta kosztuja teraz 100£!!!!:szok::wściekła/y:Wiec poszlam po rozum do glowy i zarejestrowalam sie do mojego lekarza prowadzacego w gp a On szybciutko pierwszy wolny appoitment na usg w szpitalu:tak:trafilam na super lekarza,z reszta ja tu na gp i szpital nie narzekam;-)
Tak wiec trzymajcie kciuki w czwartek o 8:45:sorry2:
Lece zjesc kolacyjke teraz i przebudzic moja myszke bo cos sama nie chce wstac:dry:

reklama
hey dziewczyny :-)
ja dopiero teraz, bo cały dzień mnie praktycznie w domu nie było. ze spotkania, na spotkanie, a potem jeszcze zakupy, także BUSY dziś było. byłam dziś z mała między innymi na takim spotkaniu, gdzie dzieciaki się bawią i poznają jakieś nowe rzeczy, dziś np. mogły się bawić makaronem spaghetti zafarbowanym na czerwono. pierwszy raz byłam, ale było super :) na pewno będę małaątam zabierać. no i przy okazji dowiedziałam się, że są tu w okolicach polskie mamy, które też się spotykają na polish morning coffe! WOW! spotkanie ma być we wtorek, już nie mogę się doczekać :tak::tak::tak:

Mala-gorzatka, super to co piszesz o tym jak mała mówi TATA do każdego faceta, he he :-) no i, że non stop MAMA... super!!! :tak::tak::tak: co do śniadanek nie pomogę, bo ja jeszcze karmię piersią, więc póki co to mała tylko kaszka rano, potem jakiś owoc lub biszkopcik, no i cycuś. Ale jajecznica brzmi nieźle, tak jak Martucha proponuje.

Martucha widziałam dziś fajne polarkowe pajacyki w ASDA.

A Wam dziewczyny jak minął dzionek? Co dziś ciekawego robiłyście?
Katarzynka s
, jak tam po weekendzie, taki fajny się zapowiadał?

Czesc
Ja podobnie, caly dzis dzien zalatana, bo pogoda swietna. Teraz mam chwile, to jestem na kompie i nadrabiam zaleglosci ;-):tak:
Acha, witam nowe mamy :-):-)

Syla- zazdroszcze, ze bedziesz sie spotykala z innymi polskimi mamami, kurcze tez bym tu chciala kogos znac...

ojojoj, a ja znowu przegapiłam jedną stronę w czytaniu, jaka ze mnie gapa :zawstydzona/y:
katarzynka s, ja pytam Cię o weekend, a Ty już to ładnie opisałaś, sorki :zawstydzona/y: to super, że weekend się udał, a w jakiej miejscowości znalazłaś to magiczne miejsce?
no i nieźle z tym spaniem się porobiło...:sorry2:

buziaczku - a no teraz to by sie chlopczyk przydal:tak:ale jak bedzie dziewczynka to tez fajnie,wiadomo;-)byle zdrowiutkie:tak::-)oj,sorki-z rozpedu jakos tak mi Twoj nick zostal,nie moge sie odzwyczaic:-Dale Blania rosnie!rety!szok normalnie jaka duzza panna juz!!!:tak:
syla-zazdroszcze takich spotkanek,ja jakos nie moge sie wbic w taki 'zestaw polskich mam' gdzies w okolicy,a angielskie jakies takie bardziej zamkniete,trudniej sie z nimi zgrac:baffled:
a farma to w bedfordshire,luton:tak:: www.woodsidefarm.co.uk - jak pisalam -POLECAM GORRRRRRRRRRRACO!!!!

alex, tak, Oliwka śpi. Ja też chyba zaraz pójdę, bo padam z nóg dzisiaj.

katarzynka dzięki za namiary, dla nas to troszkę daleko, ale może wybierzemy się tam w przyszłe lato, jak mała już będzie troszkę większa (zaraz wejdę na tą stronkę i zobaczę co to takiego). trzymam kciuki za czwartkowe USG i nie martw się na zapas.

reklama
Do góry