reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

a zapomnialam sie wam pochwalic ze moje dziecko wczoraj zjjadlo pół miseczki rosółku z makaronem i nie plula dopiero potem znudzilo sie jej gryzienie i zaczela :-) no ale najwarzniejsze ze choc troszke starała sie zjesc:tak: dzis ugotuje jej warzywna i zobaczymy

kurcze wydaje mi sie ze ona za duzo je i wczoraj poprostu cos jej zaszkodziło(staneło na rzoładku i dlatego wymiotowała) ate teraz juz ok:tak:

Martuchaa- no mała narazie ok juz marudzi bo ja przy kompie siedze hehe
tak ja tu pracowała jako fryzjer ale oo 8 miesiaca ciązy przestałam i do teraz mam sporadycznych ludzi dlatego ze nie mam poprostu czasu:rofl2:

reklama
PINKA pewnie glodna byla i dlatego nie plula na poczatku, na ale juz sukces:-) powodzenia z warzywna;-)

a z tym fryzjerem to szkoda ze wczesniej nie wiedzialam, musialabys mnie widziec jak wygladalam pod koniec ciazy:-D:szok:nie bylam nawet podcinac koncowki przez cala ciaze bo nie wiedzialam gdzie:eek: no i faktycznie znalezc czas na cos przy malym dziecku jest prawie nierealne!!

mala_gorzatka a ty odsypiasz noc? mam nadzieje ze nie bylo zle?
a wy przestawiacie mala na inne lozeczko? bo troche nie w temacie jestem :-)

Wczoraj zapomnialam dodac ze wczorajsze mieszkania...do bani ! Rece mi opadaja, no ale za kazdym razem jest to samo. Tak nie lubie zmieniac mieszkania ze SZOK !

Mala jak wiecie poszla spac o 23 a dzis juz o 6 podudka !!!! Teraz jest 11 a ona jeszcze nie byla na drzemce – poprostu nie chce i juz ! Nie wiem czy cos z nia nie tak ????
Do malej w nocy wstalam chyba 10 razy w tym miedzy 5 -6 ze 6 razy . Spalam bardzo leciutko nawet slyszlam jak Moj przyszedl z pracy w nocy wiec jestem niewyspana.

PINKA - czekamy na te pasma Z wielka niecierpliwoscia. Mam nadzieje ze Ci poznam A Nastka plakala nie dlugo. Najgorzej jak sie rozkreci w tym placzu. Podnioslam ja uspokoilam, nie wychodzilysmy juz ze sypialni, choc bardzo chciala, ogladalysmy bajeczki, bajeczki, bajeczki, troszke popatrzylismy przez okno...moze jej sie spac nie chcialo..pojecia nie mam. I jak tak siedzialam z nia na naszym lozku, w pewnym momencie przytulila sie, zamknela oczka i wlozylam ja do lozeczka.

Michaga - a no tatusiowa hehehehe Od urodzenia ma te wlosy takie za tata. Jak sie urodzila to byla czysty tata z fryzury hehehe, bo tatus nie zdazyl sie obciac przed porodem hehehehe

Ciekawe kiedy moja zrobi sobie drzemke....

Lece zrobic liste zakupow...

Witajcie

Nareszcie weekend.No i życie wraca do porządku.Mały dalej tak spi ładnie a do tego ma wielki apetyt,nawet mleko znowu zaczął pić.może w końcu troche przytyje.Teraz waży 9100, dla mnie to on taki chudzina.

Pinka nie spie już od 7.Patrz a ja nawet nie wiedziałam ze ty fryzjerka.no to pokaż co wyszło.Może z twoim mężem to jak zmoim szwagrem bo moja siostra to też fryzjerka i jej mąż też zawsze ocenia jak wyszły włsoy.nawet jak mi robi.:-)

Martucha w taką gorąćzke to ja bym nie miała siły sprzątać.Ale masz dobrze to ciocia to babcia na spacerek zabierze małego.

Katarzynka no widzisz i paczka sie znalazła.Najgorsze jest to że człowiek nerwy sobie szarpie,zdziera a oni na tej poczcie to zlewają.
tym razem ja przyłacze sie do Gosi jak zobaczyłam suwaczek to zamarłam.ja 50 kilo to chyba ważyłam jak miałam 15 lat.ale tez zalezy od wzrostu bo ja mam 172.ale najmniesza waga to 55 przed pierwsza ciążą.Ale to już chyba tylko przeszłosc.Mazy mi się chociaż 58.;-)ale to tez trzeba cos z tym robic a nie tylko marzyc.:-D

Michaga witaj no chociaż ty sie odezwałaś.
Wczoraj tak patrzyłam ze ostanio tylko ja, Pinka, Małgorzatka, Katarzynka i Martucha sie udzielamy.
Ciekawe gdzie reszta pewnie na wakacjach.

Dziewczyny pięknej pogody i milego weekendziku Wam życze.
Buzka pa

Małgorzatka zapomniałam własnie napisać.A jak tam u was zęby.Bo moze to przez zebole.moj ma juz 8.w zeszłym tyg to był juz koszmar i zaczełam mu smarowac dziasło zelem.Ten 8 ząb przebijał mu sie chyba z miesiac.jak sie przebił to od tej pory mamy takie piekne spanie.
A co do drzemki to u nas tez ostnio w dzien coraz częściej mały sie buntuje i nie chce zasnac.

Bozieeeee..zasnela.... moge powiedziec ze padla ! Ciekawe jak dlugo pospi :dry:

Izka - u nas nadal tylko 2 zeby a wy macie 8 :shocked2: Pewnie te maruderstwo zwiazne jest z zebolami bo wszytsko tak gryzie jakby naprawde chciala np odgryzc noge zyrafie :-D ale zele na nia tak dzialaja ze szkoda na to kasy.Ona tylko czeka kiedy naloze sobie na palec,wtedy od razu jezora wywala zeby sobie polizac, no i tyle ze smarowania :-D

Michaga - zapomnialam ci powiedziec ze Nastka zacina rodzynki ze hej ! Jeszcze jej daje suszona zurawine :tak:

no lece poprasowac... znowu...:-p

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:szok::szok::szok::szok::szok::szok:

Załączniki

• fryz 1.jpg
    fryz 1.jpg
    126 KB · Wyświetleń: 26
  • fryz 2.jpg
    fryz 2.jpg
    124,1 KB · Wyświetleń: 26
zobaczcie jaki ja mam codziennie balagan a to tylko tak w korytarzu wyglonda o reszcie nie wspomne:no::no:

Załączniki

• mmm.jpg
    mmm.jpg
    98,9 KB · Wyświetleń: 30
Pinka no co ty włoski super wyglądają.ale bałagan łohoho.Ale za to widze że piękna kobitka jesteś.makijaż,prostowanie włosów.ja to żadko sie maluje.ale za to prostownica to po kazdym myciu włosów idzie w ruch.

reklama
izka ja tez zawsze mialam obsesje ze moj maly to chudzina(a kazdy sie dziwi ze on tyle je!) teraz wazy 10,5 i juz jakos przestalam sie tym stresowac:no:
a co do sprzatania to tutaj upal jest non stop a ja jakiegos powera mam,w bieliznie latam po domu i sprzatam:-)

malgorzatka tez mi sie wydaje ze to zeby, niedlugo powinno sie unormowac:tak:

PINKA no rewelacja!! jak ty sama na glowie zrobilas taki kolorek to jestem w szoku normalnie:szok:super te pasemka, jak takie refleksy!!nie wiem co ty chcesz poprawiac:no:
a co do balaganu toz to tylko kilka rzeczy porozrzucanych, dawaj jakis porzadny balagan a nie!!:-D

ja wlosy caly czas zmieniam, przed ciaza kilka lat bylam blondynka, pozniej farbnelam sie na ciemniejszy kolor, pozniej tylko kilka blond pasemek a teraz farbuje castngami loreala(tylko szybko splywaja bo to szampony)a juz chyba znow bym chciala jakies jasne refleksy:sorry2:

Do góry